Отговори
# 165
  • там където ме зове сърцето!!!
Добро утро ,дружки !!! Hug
   bouquet Честито на всички именници!!!  bouquet
Здраве ,Вяра ,Надежда ,Любов да има в живота ви!!

Flowers SunflowerДес , Честит Празник ! Flowers Sunflower
Да ти е жива и здрава Вяра и много радост да ви носи !!

# 166
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН и от мен!!!

# 167
Честит Имен ден на всички празнуващи, на всички носещи тези прекрасни имена! Аз имам племенничка София, след малко ще я поздравя.   bouquet
Галита, завиждам ти за избора от доп. занимания. Аз не знам при нас дали ще предложат нещо. В по-горните групи може би да, но с дребосъците не знам кой ще иска да се занимава.  Tired Иначе аз твърдо бих избрала плуване /задължително от догодина/ и английски, но пък момиченце как да не го запишеш и на балет...  Wink Трудна работа за решаване, наиситина.
Ние днес с Фефо сме вкъщи, че вчера ял някакво грозде в градината и се скъса да повръща. Днес е по-добре де, но не е за градина. Може пък и вирус да го е треснал нещо.  Rolling Eyes

# 168
  • София
Чувствам се поздравена, а вие се почувствайте почерпени!
Честито на именниците и всички софиянци!
Утре ще се включа по същество. Wink

# 169
Честито на всички празнуващи днес Hug Здраве, усмивки и много настроение  bouquet

Дес, да нацелуваш снахичката от мен  bouquet

Пепито, какви са тези порядки във вашата градина, по две деца на креватче, с пижамата цял ден
 Shocked Това положение само временно ли е или по принцип така ще бъде Crazy

Майченце, дано сега с Мартин да е по-добре и да попаднете на добри учителки Praynig Мерси за закуската, ммммм Flutter

Кити, Фефо да се оправя бързичко. Нали с хомеопатия го лекуваше, нямаше ли ефект лекарството? При нас на морето веднага подейства и си останахме с еднократен дрисък Blush

# 170
Мишленце, имаше ефект, но докато му го дам /чаках потвърждение от лекарката му/ повърна няколко пъти. Днес е по-добре, наобед си легна и стана ей сега, направо е нов човек вече.

# 171
                                                Честит имен ден на всички празнуващи!

Ами какво да ви кажа ,днес Ади каза че когато си легнали с Радост двете,тя я бутнала с краченца в корема и Ади си ударила главата в леглото newsm78
Дали е вярно незнам,сигурно найстина спят по две в легло.Ще питам и ще ви кажа.
Може ли да се похваля,днес си купих поредния брой на Кулинарен журнал и Ади печели награда за изпратена от мен рецепта.

# 172
Дез,честит имен ден на Вярка-сладуранка! Heart Eyes Hug
И моята баба е Вяра.Честит празник и на по-големите именници,да ви е живо и здраво името!    bouquet

Ех,детски градини..ние ще отписваме Дари от градината при свеки,че ни е много далече.Едва изкара първа група там(виждахме си я само за уикенда Confused)Сега щеше да е втора група.Ходеше първо на спортни танци,после поиска народни,после плуване.. Crazy
На 19-ти са новите класирания за ДГ след отпуските,в тукашната детска незнам дали ще има шанс.. Rolling Eyes
Ако не спеше на обяд бих я дала на предучилищна,(макар че мога и на обяд да си я взимам)но сигурно от догодина-малко да го оттренираме,иначе тя всичко си знае като правила и задължения от детската. Grinning

mishlentze добре си им организирала заниманията.. Wink Ели и според мен има данни за нещо такова,нали балетствах доста години та имам око. Wink И дори да не продължи по-сериозно,за момиченцата тези занимания в детска възраст са много полезни за стойка,пластичност,естетика на поведение абе знаеш да не се обяснявам. Wink
Дано и Ники ходи с желание на тренировките. Peace

Майка ми ме е записала на балет на 4г.(заради гръбначно изкривяване),но в последствие много ми хареса а и се оказа че съм с "природно отворени крака" както се беше изразила една прима.Разчепвах се както ми кажат. Crazy Обаче това не можа да ми помогне на изпита в балетното(аз след 4 клас много исках там и се пробвах).Така ме порязаха с костната ми система,което си беше факт де-едричка вървях и направо си ми казаха че няма да може партниора да ме придържа. Спомням си, че в яда и отчаянието си изтърсих че"тогава аз ще го придържам" Crazy ooooh! Така приключиха мераците ми да се занимавам професионално с балет,но си продължих още няколко год.от любов към танца. Heart Eyes Иначе си е вярно,че гимнастиките,балета и т.н. ако са професия много се амортизира костната с-ма и си има доста травми там. Confused

Нещо се отплеснх и забравих какво още щях да пиша.. newsm78

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 21:59 от Бодливка

# 173
Мишленце, имаше ефект, но докато му го дам /чаках потвърждение от лекарката му/ повърна няколко пъти. Днес е по-добре, наобед си легна и стана ей сега, направо е нов човек вече.

И при нас бързо действа, просто съм учудена Grinning Аз днес започнах с лекарството, преди малко ми беше последния прием, засега ме заболя само главата, но очаквам включване и на циститна криза Rolling Eyes Успокоявам се, че ще отмина за 12 часа, ама си ме е страх Tired

Пепито, дано да не е вярно за спането по две в креватче, звучи ужасно Rolling Eyes Честито за наградата, давай рецептата насам Mr. Green

Бодливка, да ти е жива и здрава бабата Hug Учудваш ме за предучилищната, на колко мислиш да я пускаш на училище Дари? Късмет с детската градина Praynig А не става ли  просто да се прехвърли? За гимнастиката на Ели, затова съм я записала на естетическа, уж по-щадяща била... Ще видим. Аз изобщо не съм пластична, а пък за шпагат не мога и да мечтая. Така че се надявам Ели да развие това, което има като даденост, още повече виждам, че й доставя удоволсвие, а и наистина има данни Grinning

За придължането на партньора ме разсмя искрено Joy

# 174
  • София
Както казах, включвам се по-подробно днес, бяхме една седмица по планините да си търся акъла, но времето беше неподходящо за туризъм и плановете се провалиха. Да не се оплаквам де, въпреки че се разнообразих, вие най-добре ще ме разберете, че почивка с две деца, не е изпълнена с това съдържание, което би ми се искало, но има и своя чар. Много мило McKitty за предложението, не съм го забравила. Wink Как е Стефко?  Hug
Камчо от понеделник си е при титулярките в градината, но веднага се разочаровах от едната. Като отидох да го взима към 17 часа, всички други групи бяха на площадките навън, нашите ги нямаше и влезнах вътре, но не работеше явно звънеца, та се наложи да се кача в стаята и какво да видя ... децата строени на два реда столчета и гледат по ТВ7 сериял, после видях в програмата, че е мексикански 80-та серия. Г-жата ми направи забележка, че не трябва да се влиза вътре и каза, че не ги е извела, че трябвало да лепи табла. Все съм чувала, но не можех да повярвам, това за мен е равносилно на престъпление, много се ядосах и се чудя как да постъпя. Дали да изчакам да видя дали е практика, но звънеца е оправен вече и кой знае кога ще ми се отдаде възможност да се кача или да повдигна въпроса на родителската. Да говоря с директорката ли или да чакам г-жата да ме репликира, та да й го върна. Не ми се иска да почваме със скандали, но е много гадно да държат децата вътре заради тъпите серияли. Вие как бихте постъпили на мое място? Другата г-жа  много ми хареса като държане и отношение към децата, опитвам се да не се настройвам и да съм обективна. Confused
Вчера са учили стихче и Камен го казва много сладичко. "Мечо гости как посреща? - С чорба от леща. А медеца си не дава, сам с него се гощава!" Установих, че не знае какво е "чорба", та му преведох "супа" и разбра смисъла.  Laughing  Друг е въпроса как ще го убедя, че чорба от леща е хубаво ястие.  Laughing Въобще личи си, че почват занимания за развитие, а не само обгрижване като в яслата.
Относно допълнителните дейности съм скептично настроена, защото имам опит с щерката. За цяла година бяха назубрили едно стихче без да разбират нито дума. Да, децата се радват, щерката казваше "Виж как се покланям на английски"  Grinning . На другата година пак си казах, сега е по-голяма може повече да научи и научиха числата до 10 и какво от това, в 1 клас пак от 0  почват. Може би за танци и спорт по има смисъл. Единствено се колебая за футбол, та да гори енергия повечко, но ще видя какво предлагат първо.
Пепито, при нас също е пренаселено, но чак по две на креватче е прекалено. Честита награда, да я покажеш после. Wink Дай рецептата, та да блеснем и ние пред мъжете си с едни гърди . hahaha
galita   страхотна църква сте избрали. За обувките както го направиш, традициите не са това което бяха  Wink , но по принцип кръстниците купуват всичко от - до . Весело изкарване и чакаме снимки.
Бодливка и аз се посмях хубаво Laughing .
VIVKA , ПетенцеЛюдми хайде да се преброим - очаквам подробното ви включване.

# 175

Камчо от понеделник си е при титулярките в градината, но веднага се разочаровах от едната. Като отидох да го взима към 17 часа, всички други групи бяха на площадките навън, нашите ги нямаше и влезнах вътре, но не работеше явно звънеца, та се наложи да се кача в стаята и какво да видя ... децата строени на два реда столчета и гледат по ТВ7 сериял, после видях в програмата, че е мексикански 80-та серия.

Shocked Ееее, стига бе... безмълвна съм... Уникално... А не съм от тия, дето много се шашкат!
Чакай, че не дочетох останалото... Според мен говори с госпожата/госпожите и повдигни въпроса пред други родители. След 1 месец вече няма да става за навън, как може сега да ги държат вътре?! И самата практика да се гледат латино или каквито ще да са сапунки ме изумява! На какво учат децата? Ако толкова искат да ги усмирят с ТВ, да им пускат образователни филмчета, има и по ТВ такива... Но по принцип ТВ в детска градина - не, не одобрявам!!! Има конструктори, има книжки, има игри.... Лелеее, че се набрах сега!  ooooh!

Колкото до английския в детска градина - имам челен опит с това. Преподавала съм на мъници /колкото нашите в момента и по-малки/ в китайска детска градина. Освен, че за мен това беше най-най-най-позитивната и изпълнена с приятни емоции работа, която някога съм подхващала, друго май няма. Не знам какво запомниха миличките, но на повечето от тях им харесваха часовете с мен и това за мен беше най-важното. А и все си мисля, че детският мозък, необременен от тежестите, които имат възрастните глави, възприемат много по-бързо и за по-дълго време, това трябва да се използва. Аз съм човек, който е учил няколко езика и съм много ЗА тази инвестиция. Струва ми се невъзможно в днешно време да говориш само родния си език, недопустимо е. Затова аз лично не бих си спестила този харч. А дали ще продължим и за колко дълго време, имам един-единствен показател: дали на децата ми ще им харесва и ще ходят с желание. Ако не - ще прекъснем, докато им узреят кратунките още малко. Wink И е много важно КАК ще се преподава в ДГ чуждия език.  Peace

# 176
Честит имен ден на всички празнували на 17ти!!!   bouquet От мен имате пожелания за много здраве и целувки  Heart Eyes

Аз съм тук, но не пиша, че при нас беаше малко лудница. Съвсем неочаквано се оказа, че може да върнем Калоян в старата градина в Люлин (както повечето от вас знаят ние сме на другия край във Т върнахме, защото тук няма никакво място. Сега ще го водим до колкото можем и ще чакаме преместване... тапокрай това се занимавахме с изледвания, бележки...

Hug на всички и тия дни ще пиша повече. Качила съ малко нови снимки. Ако искате ни вижте. има линк в подписа ми

# 177
Неда, и аз се изумих от сериала и оправданието. Според мен си говори с госпожата, а не е лошо и на родителската да поискаш уверение, че няма да се случва повече. Ако нямат какво да гледат, вземете им филмчета, но сериали #Crazy

Аз тъкмо похвалих моите за каратето и гимнастиката и днес Ники отказа да ходи, защото го болят крачетата, сигурно от мускулна треска, а Ели седя 40 минути и явно реши, че тренировката е приключила и излезе в барчето да си поиска зрънчо. Докато не си го получи не миряса. Уговорихме се, давам едно парченце и след тренировката останалото. Да, ама не, влязохме и тя отказа да се отлепи от пейката и започна да се тръшка за зрънчото и да си ходим. Всички останали деца бяха без родителите и нито едно не се тръшкаше като моето Rolling Eyes Ще видим дали ще ходим другия път Confused

# 178
Диването му с диване...  newsm61 Ухапал днес едно детенце по гърба! Бясна съм... На въпроса ми Защо? получих отговор "Ами... защото не го харесвам".  Shocked Последваха много сериозни разговори и заплахи от моя страна, както и обещание от негова, че няма да се повтори. Едва се сдържах да не го отупам! Извинил се бил, говненцето малко. Не знам как ще погледна майката.... Още ми е...  smile3515

# 179
Орхидейке, честит 109-ти рожден ден Laughing  bouquet Hug Да си здрава и усмихната и много щастие  bouquet

Кити, не се ядосвай много /аз хубаво давам съвет, ама и аз на твое място нямаше да мога място да си намеря/. Дано да те е разбрал и да не се случва пак Praynig

Общи условия

Активация на акаунт