Отговори
# 255
Няма проблеми  Peace

# 256
Галита, при нас само по 2 занимания може, плюс театъра, дето идват веднъж месечно да им правят представление. Повече не може, иначе и аз бих ги записала на още нещо. Примерно Ники искаше и на пиано, но засега преценихме че е по-добре на английски и народни танци, не го виждам как ще се справя с клавишите Laughing Иначе вкъщи свирят с баща си на йониката и много се кефи. Ако догодина иска още ще го пробваме или пък ако се откаже от народните примерно. Ще видим.

За качеството - все едно ще купите умишлено некачествени неща на децата Crazy Иначе съм намерила 2 борси за канцеларските материали, едната в Стара Загора, дават добри цени и доставка, а другата е тук в София на удобно за мен място до Южния парки и ще отида да проверя как са спрямо цените от Стара Загора и до Джъмбото ще се разходя във вторник, та в сряда вече ще съм готова с проучването.

Кити, в нашата градина директорката била забранила излизането с автобуси за по един ден без преспиване. Така ми обясниха. Но на срещата с нея аз пак ще си питам, да не би грешно да съм разбрала Grinning Нямам нищо против да отидат с втора група, и без това са януарчета, 7 дни разлика с предходния набор не смятам, че са фатални, а и без това имат вече тренинг 11 дни на ски от миналата година. Оттук нататък направо на рало ще ги учат Flutter Наистина е грехота при положение, че планината ни е на 3 километра от  градината да не ги водят зимата на ски. Ето при Галита ще си ги водят на екскурзия за 1 ден, не виждам проблем да има. Но дори и да не стане с градината аз пак ще си ги заведа, имат нужда от това децата, а особено за деца с алергии е силно препоръчително Peace Тъй че не мисля да ги лишавам, ако трябва ще отсъстват една седмица.

# 257
Стефан вече е записан на английски.  smile3529
Само 16 лв струва на месец. А може и само първият месец да е толкова, защото имали 2 урока безплатно, промоция някаква.  hahaha
Като започнат часовете, ще докладвам. Подозирам, че ще се спукам от смях, но нищо.  Mr. Green

# 258
  • София
ама ти ли ще им преподаваш, бе мацка?  Heart Eyes

# 259
Днес са започнали заниманията по народни танци. Жената,която ми помага отишла да ги вземе, за да вод иЕли на тренировка по гимнастика и първо учителката й казала, че днес не били идвали, тя Shocked Жената се беше разтреперала ooooh! После й казала, че се е пошегувала и че са на народни танци в салона. до 17,15 са играли, после се гонили до залата за гимнастика, после Ели час и половина на гимнастика без да й мигне окото Laughing Като излезли право на пързалката и едвам ги прибрахме след залез слънце Joy Ники пак си легна първи, Ели до сега си подскачаше все едно нищо ooooh! Разби ме това дете hahaha

Днес ме избъзикаха децата, че са почнали и с английския, и аз веднага "учихте ли хелоу" hahaha И Ники "не хелоу, а хеллоуу" Shocked Цяла вечер го повтаряха, но накрая споделиха, че са ме преметнали и още не бил почнал английския Mr. Green Взеха ме на подбив децата hahaha

# 260
ама ти ли ще им преподаваш, бе мацка?  Heart Eyes

Уф, найш как ми се иска...  Grinning Казах, че ще се смея, защото си представям Стефан как ще ми обяснява какво учат, той много смешно и в подробности обяснява всико. А дали от цялата работа ще научи нещо, е отделен въпрос, но за мен не това е най-важното.  Wink

Мишленце, много добре те разбирам, но аз в такива случаи си казвам 'слава богу, че са здрави и енергични'.  Praynig Пък и го приеми като гимнастика за тебе /не че имаш нужда, доколкото съм те виждала на снимки/.  Grinning

# 261
Анту, благородно завиждам че ти обяснява Стеф в подробности. Моите гледат да ме претупат. Вчера разказа на Ели за народните танци беше : Еднооооо, двееееее, пеееееееет, осеееееем... hahaha Туйто с подробностите Mr. Green

За фигурата имам нужда, че напоследък съм качила някое килце Laughing И аз им се радвам, че за енергични и здрави, както казва хомеопатичката, това означава здраво дете, ако няма енергия би означавало обратното. Тъй че им се радвам, просто ме учудва Ели с издържливост Sunglasses

Оказа се, че вчера наистина са започнали и с английския, днес Ники се сети и за джъмп. Мисля, че за един урок доста са научили и най-вече останало е нещо в главите им Party Утре пак имат и английски и танци.

Днес поръчахме учебните помагала и канцеларските материали, имаше резултат проучването, спестихме общо около 380 лв от отстъпки Party С част от спестените пари днес взехме 30 различни книжки. И оттам ни дадоха 10% Mr. Green С останалите смятаме да вземем играчки. Направихме удар и с хигиенните материали, една от майките намерила някаква фабрика за тоалетна хартия и излиза много изгодно всичко, а салфетките имахме късмет да са им останали дефектни 1000 броя за 3 лв общо Joy А са качествени , десена им е разместен Laughing Много съм щастлива от икономиите, ще успеем да вземем много повече неща Party

# 262
Браво! Това се казва добър мениджмънт! Дано и в нашата група родителския колектив се справи икономично.

# 263
  • София
Мишле, кажи откъде напазарувахте учебниците и канцеларските материали с такава добра отстъпка, може би на лични ще е добре, че  може да ти изтрият поста като рекламен.

# 264
  • София
mishlentze браво за успешния маркетинг.McKitty Ще има значи "Кажи мама тенкю".  Grinning Помните ли от един български филм, само че беше "Кажи баба тенкю"?
Камен също не разказва много, но пее някаква песен като усърдно използва ръцете. Прави птица на "веселите птички" и клати нагоре ръце/явно са клони на дървета/ на "вятърко духа". Пее супер фалшиво, та падаме от смях. Не знам при вас как е, но нашия не млъква, нямам никакъв шанс да чуя някоя новина по ТВ, та дори и собствените си мисли. Постоянно мели нещо, много ме дразни обаче, че поставя на глаголите по едно М в края - "могам", "правям". Никой не говори така. Също ми къса нервите с това, че му е мн.забавно да слага уж римувана дума, която няма никакъв смисъл и това идва от зайче-Байче и т.н., но неговите са глупави. Например: "мамо барабамо" -ей такива ги измисля, въпреки че му правя забележка, това явление продължава от както е на градина сега. ooooh! Явно иска да говори повече, но не му стигат думите. Мине, не мине и тупне някакъв израз, дето не е на място. Напр. Давам му филийка и той казва " Само още едно ще изям и повече не. Имам такава идея."  Laughing Или аз му казвам да идва да си облича пижамата, а той ми отвръща "Всяка жаба да си знае гьола". Sunglasses

# 265
Неде, тази песничка да не е за ръкавичките?  Thinking Текстът е подобен:

Моите ръчички имат ръкавички,
топлички и малки, само за пързалки.
Вятърко да вее, Снежко да лудее,
като малка птичка, ще летя с шейничка.

На всяко редче се прави и нещо с ръцете.  Grinning Максим още не можеше и дума да каже, когато ръкомахаше, когато му я пея, особено на 'само за пързалки' и 'ще летя с шейничка' беше много смешен. Много я обичаше тази песен.  Grinning

За изговарянето на думите, Стефан също казва много думи неправилно, въпреки, че му казвам как е правилната дума: 'не можам!', 'аз като бешех бебе'  Rolling Eyes, 'аз ще го изЯда', ей такива. Ще се научат, няма страшно!

На бисерите много се смях! Стефан също постоянно ръси подобни. Като ми каже ни в клин ни в ръкав 'няма проблем!', падам. Баща си много умно затапва, когато му се кара, невинаги успявам да си сдържа смеха, при което цялата лекция отива на кино. Снощи пак се изцепи. Почва "Перла" по бтв, ние вечеряме в кухнята и сушаме ТВ, обикновено така правим. Аз понечвам да сменя канала, защото този филм ужасно ми дотегна (преди го позаглеждах, чат-пат), обаче нашия се развика, че искал Инджи.  Embarassed И аз му казвам: "Ама този филм е за възрастни, ти и без това нищо не разбираш, само повтаряш Мехмед, Инджи, мехмед, Инджи, като ги видиш" и той: "Ми познавам ги!"  Rolling Eyes Веднагически смених канала. Уж не гледа много ТВ, има си доста по-интересни занимания, обаче знае всички сапунки.  ooooh! Ако такива ги говори и на градината, там ще си помислят 'тая па не се отделя от ТВ-то'.  Tired

# 266
Неда, голям купон тече при вас Joy Искало е детето според мен за пижамката друго да ти каже, но се е изразило културно Joy За филма не се сещам, само за рекламата, но сигурно е от възрастта Grinning Неда, за мамо барабамо и Ели е в същия период и тя само такива ги мели, но аз се забавлявам искрено.  Laughing Моята също слага или предтавка на думите или някое интересно окончание. Например Ей сега Видвам. СуНтита - сутринта.

Благодаря на всички за похвалите bowuu Mr. Green

Днес ходих да говоря с директорката за водата, ските и допълнителните занимания. Водата каза, че можем да си заявяваме или пък директно ние да си поръчваме каквато си искаме. Включително имали разрешение от ХЕИ за чешмяна. Ски зависи от госпожите дали ще се навият да ги водят, иначе организирали и зимен лагер за 4 нощувки и 5 дни на Мальовица и още някъде беше, но певечето госпожи не искали да пътуват. Иначе имат занимания на Мачирски, но пак госпожите трябва да ги водят. Та ще видим как ще е. Пак казаха за лагера на Вършец през май в хотел АТА. Много е хубав между другото, само от басейна изпитвам истински страх. Може да отида да го проверя ако реша да ги пускам. За допълнителните занимания явно не ми е обяснено добре, ако децата не ходели повече от половината се плащало само половината такса, ако ходели повече пъти от половината се плащала цялата. Въпроса е, че се плаща предварително, ето днес добре че видях бележката че сега искат парите за ноември, а пък за октомври ги дадох по-миналата седмица. Можели сме да отидем да видим как вървят танците, директорката обеща да предупреди преподавателите. Но не съм сигурна, че искам да им разстройвам образователния процес. Директорката каза, че както цялата градина е отворена за родители, така и заниманията, та сме можели да отидем да видим. Много съм доволна от разговора. За пореден път установих, че е най-добре на нея да се задават важните въпроси, защото иначе става развален телефон. ooooh! На срещата бяхме двете с другата майка на близнаци от групата и тя е с момче и момиче. Директорката също каза че един ден децата и на двете ни пяли по двойки на два гласа заедно,  това за първи път им се случвало и колко им се радвали Laughing

Днес една майка сподели как сина й от онзи ден й казвал Гуд найт и Гуд морнинг, не го била учила преди това, явно му е останало от понеделник Shocked Явно всяко дете помни различно, едни научават по-малко, други повече. Ели ми е само на хелоу, Ники и за джъмп се сети, но дотам. Гуд морнинг и Гуд найт не са споменавали.

Кити, ние си гледаме Перла вкъщи, обикновено мъжа ми привиква Ники при него на другия телевизор, с нас видя, че няма оправия Blush

# 267
  • София
McKitty Едната песен е :
Веселите птички
литнаха на юг
с четка и боички
есен идва тук.
Тръгва по градини
с клонки и цветя
вред където мине
всичко шари тя!
А на другата не знам текста, само "вятърко духа" и припева е "Да,да ,да".  hahaha
Мерси за успокоението, че не е само той така с думичките, ама много му се дразня, а за бисерите ми е ясно, че всички в тази възраст ръсят.   За затапването се сетих. Аз му се карам един ден за някакво прегрешение, а той ме гледа и се усмихва, та ми рече "Много си любезна". А кажете какво да го правя. Един път на вечеря, след като повторих 20 пъти да дъвче, а той си играе и бута трохите на пода, не се въздържах и креснах, а той се нацупи и "Леле как викаш, изплаши гъбълчето/така казва на гълъб/ ни".  ooooh! Имаме канарче да уточня. Много е бавен на обличане и прибиране на играчки, направо флегматико - меланхоличен тип, а за беснеене и игри е бърз, а аз съм все на педал и ни се разминава темпото.
Иначе разговора с директорката и при мен помогна. Вчера г-жата ми заобяснява, че когато не ги е извела първия път, телевизора бил включен, защото някакъв татко искал да поправи и види видеото, та случайно бил пуснат на сериял. Вторият път не ги била извела, защото й било лошо, че била болна и не била престъпница, а пък аз съм била толкова слънчев човек, че съм щяла да разбера и друг път да говоря първо с нея, а не с директорката. Аз пък и казах, че съм се обадила на директорката, да попитам случайно ли с нашата група няма помощен персонал, защото тя първо с това се оправда, а това не е проблем който г-жите решават, а директорката и че не съм я нарекла престъпница, а че съм казала, че е престъпно в това хубаво време децата да седят вътре и да гледат ТВ. Тя се съгласи и каза, че била против ТВ, оказа се , че и аз така съм против. Тоест "каквото повикало- такова се обадило" . Та накрая само дето не плеснахме да се прегърнем, но мисля че изяснихме ситуацията с дипломатични средства.

# 268
Ехо,аз пак се отнесох..

Много сте изписали и винаги ми е драго да ви чета! Hug

galita мернах че питаш какво е "окредихме"-това значи че сме с кредит(даже два  Crazy)

mishlentze чудна е идеята ти за обувките в Джъмбо! Hug Само да видя кога ще имам кола да скокна до там, мъж ми му прилошава от тоя магазин и за нищо на света няма да дойде втори път с мен. Mr. Green

McKitty и аз съм се хванала за главата с този Гюмуз ли е Перла ли е.. Crazy Баба и я научи и като е в нас направо ни подвиква да мълчим,че почвал.. Thinking Обяснявах аз,че не е за деца този сериал,ама не-Мехмед,Инджи,пък той,па тя.. ooooh! С баща и не мож се доредим за сървайвър,аз отделно си гледам и Денсинг старс та ако можеше във всяка стая да има по един тв,щеше да е чудесно! Tired
Аз втора вечер съм сама с Адриана,мъж ми и Дари отидоха на селото на свекитата(дърва има за рязане)и утре ги чакам да си дойдат-направила съм им торта днес даже.

Neda много знаят как да отговорят,големи образи! Sunglasses На Дари и казвам "професорка" и тя много се дразни,тропа с карак"Не съм"!Мъж ми ме бъзика,че щом на професорка се обижда,далече ще стигне дЕтИтУ! Mr. Green

С градината нищо засега..оказа се че СОС не са гласували предложението за доп.точка за преместване,очаквало се това да стане следващия месец и да влезе в сила. А за този месец пуснах бележка по дом.причини,пък другия ако не ни подпре тази 1т. ще я отпиша и толкова.
Срещнах се с директорката на тукашната детска,и там набор 2005 са 30 деца,каза че доп.места няма да обявява(то при тази бройка как иначе..) и евент. ако някое дете се откаже или прието не се запише(както стана на последното класиране).Щеше да е чудесно ако можем да се класираме,на моята дружка (в отчетната на Адриана) майка и е учителка в тази детска,само че на 3-та гр.и за догодина може тя да и преподава,ще е супер защото жената е много мила и разбрана,а и Дари вече я познава..а аз се надявам на по-добър преход и адаптация в новата среда.Ех,размечтах се нещо..  Whistling

# 269
Бодливка, успех с градината и дано мечтите ти се сбъднат СКОРО Hug

Неда, това "много си любезна" ме довърши Joy Аз така иронизирам понякога, нищо чудно скоро да ме подпукат и мен моите hahaha Добър разговор си провела, изчистили сте си позициите  в градината, надявам се всичко да е ок вече Hug

Днес водих пак Ники при доктора, за да му дръпне пишлето, защото пустата кожа все се слепва към основата на главичката Confused Вече бесните ме хващат, това се случва за 3-4 път Tired Горкото мишле Cry Надявам се да му е за последно ooooh! Четох едни случки из форума и се изплаших да не стане нещо на детето по моя вина, та това ме подтикна пак да го заведа. Иначе доктора беше казал, че вече баща му да си го поема и лека полека да дръпват кожата, ама нещо мъжО и той се уплаши вече Crazy Мъжка им работа, пак аз го заведох при доктора  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт