Отговори
# 510
Илиндичка, Бояна е много хубаво име Heart Eyes Боян също ми харесва за мъж.

Пепи, не си ли казала на свекър ти, че Анджело е мъжко име, пък ти внучка си му родила. Егати и претенциите ooooh! Като не му харесва Анджи, да й вика Анди, като на Андреа примерно да го приеме и туйто ooooh! Или Ани.

Кити, в Испания подаръците са разменят на 7 януари, водят го Ден на кралете, защото тогава са пристигнали крале от всички краища на смета, за да изразят уважение към Исус и да го даряват. Доколкото знам там дядо им Коледа не играе толкова важна роля и не помня да си разменят подаръци за Коледа, а може и да бъркам newsm78 Но на Деня на кралете е невероятно, целия град се събира в центъра, минават камиони на всяка по-голяма фирма, раздават подаръци . Народа се реди от 4-5 часа сутринта, за да си запази челно място и да вземе повече подаръци. Накрая шествието се събира на площада, на който кралете обикновено излизат да говорят на хората и там раздават най-много подаръци. Много е готино, аз бях една зима Heart Eyes За "сватбите" мъжа ми обича да събира хора, а аз съм добър организатор, така че си пасваме. Но тази година кризата ни притиска, а и наистина се поизморих от празненства нещо. Всъщност на нас от раждането така ни върви, на 1-та година празнувахме с много хора, втората бяха болни и само най-близките, третата пак як купон, тази се надявам да са здрави  и да си празнуват в детската. Което ме подсеща, че трябва да говоря с госпожата дали ще позволят за клоуна да влезе, за да го ангажирам отсега. Също да поръчам и тортите Crazy Поне тях вече сме ги уточнили и мисля да поръчам от Лагуна да ни ги доставя директно в градината, че не се виждам с две деца и с две торти сутринта Crazy Мисля директно да отида да им надуя балони в групата и да им раздам свирки и шапки. Дано да се получи весело Praynig И да сме здрави Praynig

За сънищата нощно време се е случвало да имат кошмари и двамата и понякога не мога да ги събудя по 5-10 минути. Спят и реват за нещо. Crazy

# 511
Кити, в Испания подаръците са разменят на 7 януари

А, то скоро и тук може така да стане.  Laughing Интересен разказ, наистина не знаех за Деня на кралете. Аз много си падам по улични фестивали, интересни са ми. Мечтата ми е да ида на карнавал в Рио... Ееех, мечти...

# 512
  • Madrid
Мишленце го е обяснила много добре,така е наистина,но е на 6-ти януари шествието.Има облечени мъже като крале,които са качени на карети,движат се бавно и хвърлят на децата бонбони.Досега Самуил не разбираше и си оставаше с подаръка за Коледа,но тази година ще трябва нещо и на този празник да му взема,добре че не е претенциозен. Laughing

Разбира се,че най-важното е на нас да ни харесва името,затова сме го избрали чак сега. Grinning

Аз на 4-ти декември влязох в деветия месец,така че си чакам вече.Надявам се да не пренося само,че със Самуил преносих 8 дни и направо не искам да си припомням какво чакане беше...Сега гледам постоянно да се движа,разходки,току виж се роди по-рано,еми поомръзна ми. Embarassed

# 513
  • София
ех че интересно това за деня на кралете, и аз не съм го знаела досега, впреки че ми изпуват някакви спомени по телевизията да са давали нещо такова, но изобщо не помня за къде е.
За името - Бояна много ми харесва  Peace Ти добре си питаш, лошо няма - според мен е важно едно име освен да се харесва и от родителите просто 'да бъде харесвано име'  особено за една бъдеща дама  Flutter - а не да всява подхилквания (примерно при казване на име-презиме-фамилия) или подигравателни споглеждания  Grinning
Пепито, честоти нанасяне, гледам и вие сте го решили в топлите тонове  Peace И хубаво си имаш кухня на терасата да не ти се вмирисва стаята.

# 514
Илиндичка ,нещо съм объркала датите, ама беше отдавна Heart Eyes Голям купон става на този ден, питат от сцената кой какво иска и народа крещи - нова колаа, апартамееент, нов мъъж и така народа се смее Laughing

Илиндичка, отстрани бързо тече времето, кога забременя, кога влезе в девети месец Hug Леко раждане и дано да не преносваш този  път Heart Eyes Да те питам с името на Сами как се справят испанците? Спомням си, че опитвах да науча една кубинка, женена за българин да казва свиня /по нейно желание/, та излизаше като есвиняк всеки път Crazy Така и не го схвана, опитвала съм поне 100 пъти ooooh!

# 515
  • Madrid
Тук името е Самуел и лесно сменят само едната буква,дори самия  той отговаря различно-като го пита българин как се казва,отговаря Сами,като го попита испанец-Самуел/с меко л/.
С името на мъжа ми и първата фамилия на Самуил обаче нещата стоят различно-Естанислав или Естанислао/така е тук името/ и презимето е Естаниславов  Mr. Green

Наистина не мина много бавно времето,но вече много ми тежи и ми е неудобно,а и по принцип не веднъж съм казвала,че бременния период на жената за мен е един от най-неприятните  Embarassed,изчака ми се чакането да си видя момичето  Blush

Много се радвам,че ви допада името,на мен ми звучи изваяно някак,затова се спрях на него.

# 516
Илиндичка, адаптирало се е детето Wink Малко ти остана още, стисни зъбида минат празниците! Кога точно ти се пада термина?

# 517
  • Madrid
На 4-ти януари.Ама аз нямам нищо против да сме с един повече на празниците. Mr. Green

# 518
Само да не карате празниците по болници Praynig

# 519
  • Madrid
Божа работа!

Иначе корема ми е пак много остър и щръкнал и всички хора ме заглеждат и открито ме коментират,направо си показвам колко ми е неприятно това,все едно не са виждали голям корем  Rolling Eyes

Абе откъдето е да го погледна,ражда ми се... Mr. Green

# 520
Ходихме на парти, но нешто не се впечатлиха децата. Калина гледаше джуджетата като пееха само, а Калоян заяви, че това не бил никакъв Дядо Коледа, а човек маскиран (сякаш ДК не е..) и той като инсп. Гаджет трябвало сега да намери истинския ДК  hahaha Освен това подаръците били бебешки и само книжката му харесвала. После в разгара на танците го настъпиха, той се разрева и тотално се отказа от празника. После на кино не поиска да ходи, защото се гледало с очила (3Д), а той не ги обичал... Накрая минахме през МакДоналдс, но и там не се впечатли от подаръка и в една книжарница си избра модел за сглобяване от хартия - кухня и се прибрахме. Засега е забравил модела и днес май няма да изрезвам и лепя  Joy Калина беше по-доволна, щото щъкаше насам натам, но пък тя и не разбира нищо от празници  Mr. Green

Илиндичка, и на мен ми харесва името Бояна. Леко добременеене и още по-леко раждане  Hug

Пепито, забравих да честитя новия дом и преместването. Само положителни емоциии ви пожелавам да имате там   bouquet

Галита, сетих се че Калоян като малък се обриваше (а и той беше със суха кожа), когато яде много моркови или тиква. При Вики може ли да е нещо такова?

# 521
Пепито, забравих да честитя новия дом и преместването. Само положителни емоциии ви пожелавам да имате там   bouquet

И аз така.  Blush   bouquet

Ние вчера вечерта се разходихме из града, да позяпаме малко коледна украса, децата намазаха пак да се возят на някакви колички /как не им беше студено не знам  Rolling Eyes/ и накрая, за да се стоплим, влязохме в близкия МакДоналдс. Вътре имаше дамска група рускини - две дами, млади, и три деца - две каки и момиченце на около 2 г. Само да ви кажа как беше облечено дребното /не че другите се различаваха много/ - чорапогащник и обувки тип балеринки, отгоре рокличка и някакво якенце. Това шапки, шалове, ръкавици - ма моля ви се, да не сме в Сибир... Момичетата също бяха облечени по чорапогащници и рокли, едната майка /на бебето/ - по панталон тип клин с обувки на токчета /не ботуши/. Да кажа, че беше дооооооста хладно /хладно е меко казано/. По едно време дребосъка хукна навън в тъмното по оскъдното си облекло, якето беше разкопчано, а майка й си доприказва приказката и чак тогава взе количката и излезе да я търси. Тези ли рускини не са много в час, ние ли много се 'претрисаме', не знам, но останах леко учудена.  Confused

# 522
Кити, рускините са пълни пердета. Crazy Чичо ми е женен за русиня, та ми е ясна картинката. Внучето им майка му го оставяла вечер на техните минусови температури да стои отвън на терасата в количката да си спи, докато те си гледат телевизия вътре #Crazy Къпеха го с ледено студена вода, за да се калява ooooh! Ужас просто Rolling Eyes Така че може и да им се е видяло приятно хладно Joy Както аз в Испания си ходех по кожено яке цяла зима, защото там сняг вали 1 път на 3-4 години и в метрото си е топло, а спирките са през 500 м. Всички ме гледаха като полезно изкопаемо и ми се чудеха, а пък испанците ходеха навлечени с шапки, шалове и дебели кожуси Crazy

Петенце, съжалявам, че не сте изкарали добре на партито Confused

Илиндичка, не им се сърди на испанците, те така са си свикнали, клюкарски народ Laughing

# 523
Благодаря ви за пожеланията,но не сме се пренесли окончателно,аз пак ще се похваля когато стане това,но по принцип си готвя вече там и си пера.Е друго си е твоето.
Утре сме на карнавал,ще покиазвам снимки.
Честит първи сняг,Ади се отъркаля пред входа,току ще се връщаме от майка ми,студено си е вън.
Лека вечер.

# 524
Кити, рускините са пълни пердета. Crazy Чичо ми е женен за русиня, та ми е ясна картинката. Внучето им майка му го оставяла вечер на техните минусови температури да стои отвън на терасата в количката да си спи, докато те си гледат телевизия вътре #Crazy Къпеха го с ледено студена вода, за да се калява ooooh!

Joy Ох, още се хиля...  Laughing Явно е до възпитание и култура - те си живеят така. Имам колежка от уни-то, полу-рускиня, но тук бащата е руснак. Родена е в Сибир. Разказвала ни е, че нейната майка /българка/ е била единствената от приятелските им семейства, която твърдо отказвала да си разхожда бебето на -20* навън и според другите не била в ред. Явно така си живеят хората и не им пука, но аз като го видях това русо дребосъче с памучния чорапогащник и обувките балеринки, буквално потреперих...

Общи условия

Активация на акаунт