Отговори
# 285
  • Варна
Аууу, потекоха ми лигите! Благодаря за почерпката! Да не се отървеш от здраве!
 Hug

# 286
Ухааа Жузефинче и на мен и на мен Wink  Grinning
Да си ни жива и здрава.
Винаги усмихната мама.

# 287
  • София
juzefina, честит рожден ден! Да си многооооо здрава, щастлива, около теб винаги да дари любов и разбирателство, много късмет и парички!

Щъки, благодаря!  Grinning
Светли, как даваш клеевата тинктура?

# 288
  • Пловдив
ЧРД Жузефина  Hug Желая ти здраве, любов и усмивки за цялото семейство  Hug

# 289
  • Варна
Честит рожден ден, Жузефина bouquet! Да си жива и здрава, обичана и късметлийка.

И аз давам клеева тинктура на моите госпожици. От 2 години на Вики и от миналата на Ели.  Мисля, че много добре им действа. Прекъснах за летните месеци и от скоро пак я почнахме. Вики, да чукна на дърво, цяла година си е здрава. Първа и втора група изкара почти без отсъствия, а първата година в яслата не знаех какво е да платиш пълна такса  Rolling Eyes. Аз им давам вечер в сока - на Ели по 4-5 капки, а на Вики по повечко.

# 290
  • Варна
Светли, как даваш клеевата тинктура?
В млякото 2 пъти на ден по 2 капки.

# 291
  • София
Момичета, благодаря за информацията за клеевата т-ра.

Вчера тях на родителската среща и искам да споделя какво коментирахме. Директорката е много сладкодумна и почти през цялото време говори. Освен нея присъстваше и педагога на яслата.
 Коментирахме за това, че болни деца се водят и помоли родителите да не го правят, за да се избегне непрекъснатото презаразяване. Каза, че често се случва върнато болно дете да бъде доведено час по-късно с бележка от лекар, че е здраво и при това положение трябва да го приеме.
 Помоли, който може да занесе играчки, защото не им отпускали пари. Да занесем фулмастери и блокчета за занятията.
 Обсъдихме също отношенията между родителите и персонала. За това, че родителите се държат враждебно към персонала и това, че "лелките" не дават информация за децата.
 Засегнахме и въпроса, че при навършването на 3 годишна възраст детето се изписва като толеранс може да има 1-2 седмици. Директорката каза, че не може да задържи децата, защото на тяхно място трябва да приемат нови (има чакащи 180   Confused).
 Помолиха децата да не са с бодита и панталончетата да са на ластик, а не с копчета и колани. Предполагам, че на всякъде го имат това изискване, за да им е по-удобно да ги преобличат.
 Като за финал се качихме в групата и видяхме къде децата ни стоят през деня. Стаята за игра ми се видя малка за 20 деца и доста подредена (сигурно заради нас  Wink).

Споделих, кажете вие като сте ходили на родителски срещи какво сте обсъждали.

# 292
Аз не съм ходила на родителска среща,но това с бодита е стара работа.Не им удобно да ги закопчават или по скоро нямат време!Защото трябва да изпикаят много деца.И съответно когато срещат затруднения при събуването и обуването се забавя работата.
За играчки още не са ми искали да финансирам нещо,но няма да се изненадам и това да стане.За молбите дали да са здрави децата за съжаление,както предполагам и ти ще се убедиш всяко чудо за три дни.Пак ще има родители които ще носят бележки,че децата им могат да се посещават ясла.В случая е виновен лекаря,който издава такава бележка.Как ако реално детето е болно той ще пише бележка,че е здраво?Направо недоумявам.

# 293
  • Варна
Гери, темите, които се разискват на родителските срещи са едни и същи навсякъде. Въпросът с болестите си остава и в градината. Хремави деца винаги ще има, защото никой лекар няма да даде болничен само за това.  Друг е въпросът за Т-та и дълбоките кашлици. Носенето на лекарства в детските заведения е абсолютно недопустимо за мен.
Бодитата и панталоните с копчета наистина не са удобни при положение, че една лелка трябва да сложи на гърнетата 20 и повече деца по няколко пъти на ден и то под час.
Враждебни и недоволни родители винаги ще има. Трябва да проявяваме разбиране към тези жени, които по цял ден се занимават с повече от допустимия брой деца. Което не значи, че трябва да търпим своеволия от тяхна страна.
Играчки искат всяка година, защото ги чупят. Все пак 30 деца играят с тях цяла година и е невъзможно да оцелеят всички. Средствата, които се събират не отиват в джобовете на госпожите. Трябва да се съобразим със ситуацията в нашата мила татковина и да вземем предвид, че плащаме наистина мизерна такса за услугата, която получаваме. Ясно е, че не се отделят достатъчно средства от общините. Мога много да говоря по темата, но истината е, че трябва да има разбиране и толерантност и от двете страни. Уви, това е нашата действителност. Който мисли, че не го устройва може да провери какви са таксите в частните градини - там няма да му искат допълнителни средства. Това мислех да си го спестя, но не се сдържах. Надявам се не съм звучала назидателно. Целта ми не е да поучавам който и да е.

# 294
  • София
[.... Уви, това е нашата действителност. Който мисли, че не го устройва може да провери какви са таксите в частните градини - там няма да му искат допълнителни средства. Това мислех да си го спестя, но не се сдържах. Надявам се не съм звучала назидателно. Целта ми не е да поучавам който и да е.

Е, не се ядосвай! Wink  Hug Напълно съм съгласна, че таксите са смешни и, че заплатите на персонала за страшно малки. Аз се очудих, че никой не повдигна въпроса да съберем по 10лв. (примерно), за да се купят играчки или една, но по-голяма! Ето аз сега отивам до Джъмбо, за да взема нещо, но нали се сещате, че с 10лв. нямам голям избор.  Confused

# 295
  • Варна
Гери, аз не се ядосвам  Hug. Забранено е каквото и да било събиране на средства. Миналата година имаше две наказани с предупреждение за уволнение директорки на градини във Варна. Не е малка сумата. Нали всеки ще купи играчка за 10 лв и се събират достатъчно, а и едва ли ще върнат играчката, ако струва повече. Тази сума е ориентировъчна и се взима предвид, че не всеки има възможност за повече.

# 296
  • Варна
По въпроса за събирането на пари, в нашата ясла на родителската са решили една майка от група всеки месец да събира по 2 лева на дете (и то незадължително) и с тези пари да купува каквито консумативи липсват (боички, моливи и тем подобни). Нас ни искат също без бодита, специално имаше указание пантофите да са на ластик или лепки, не с връзки, пак заради времето.
За болните деца сте казали всичко. Обаче има нещо, с което аз лично не съм съгласна. Първия ден, когато Божи лепна хремата, го изпратих с неговото шише за вода вътре с вит. С. Когато отидох след час шишето беше в шкафа му. А като ново дете бяха разрешили да пие с неговото си шише, докато свикне с чашата там. Като питах защо не са го дали се оказа, че вит. С е проблемът. Обясних за какво е и се навиха да му го дадат. Не виждам какво толкова съм поискала  Rolling Eyes - това не е лекарство все пак. Във вашите ясли така ли процедират?

# 297
  • Варна
Светли, в детските ясли са изключително предпазливи. Всъщност така и трябва да бъде. Не мисля, че витамин С е проблем обаче. Те откъде са разбрали, че във водата има витамини?

# 298
В петък и аз съм на родителска среща в детската градина на Емил Grinning Но той е по-голям и няма смисъл да ви разказвам как е минало  Laughing Все пак очаквам с нетърпение, какво ще обсъждаме. Срещата е първата за новата учебна година  Sunglasses

# 299
  • FRANCE
Честит рожден ден, Жузефина (малко на патерица) Да си мнооого щастлива и обичана

Общи условия

Активация на акаунт