Августинки 2009 - тема № 55

• 12 724
  • 306
  •   1
Отговори
# 120
 Party Party Party

Честито на маминките!!!
Искам вече и аааааааз!!!
Нашият татко се прибра и сме много щастливи, а също имах и контракции вчера, та дано наистина да е тези дни, а не да закъснява малкия красавец  Praynig

# 121
Здравейте!
Аз днес съм доста по-добре. Най-накрая се наспах!
Италяна точно за 24ч. беше и изчезна!
Сънчо имах страшни контракции, щом реших, че ще раждам   hahaha

Данчето нямам търпение да разкажеш за твоето раждане!

И аз нямам търпение вече да си гушкам бебко, но още е рано има време да расте още.  Peace

Хариелка когато имаш време пиши и ни разкажи всичко!

В 11.30ч. по бтв ще дават филм за развитието на бебетата и изглежда, че ще е интересен.

# 122
Честито радост на Стела и на Рибката!
Да са ви живи и здрави рожбите и много радост да носят в дома ви!

Добре завърнала се на Данчето! Чакаме да разкажеш как сте и вземи пусни една снимчица на Бобко!

Гери, явно скоро ще се чуе детски плач, стискам палци и се радвам, че се държиш така геройски. Дано всичко мине възможно най-леко!  Peace

Ние продължаваме с борбата с кърменето, то малкия пу-пу-пу не се отказва още, та не мисля да се отказвам. А това което доизцеждам от гърдата от която е сукал му го давам после с шише на следващото ядене. Иначе е кротък и свеж, което предполага че кърмата и 40мл АМ му стигат засега.

Забравих да ви почерпя, днес ставаме на 10 дни!

Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 11:10 от napetia

# 123
Данче,добре дошла мила Hug
честити бебоци на Стела и Рибката,да са им живи и здрави

# 124
Честити рожбички на Стела и Рибката да са живи и здрави и да радват мама и тате.
Момичета вие как се справяте с малките бебоци ?Моита бебка постояно иска да е на гърдата .Като я сваля се сърди и се събужда и пак иска там.Ама това е денонощно незнам как ще свикнем в легълцето си.

# 125
Добро утро!

Стела, Рибката, честито, да са ви живи и zдрави дечицата!

Аz сутринта посрещнах майка, ако иска Соня може вече да иzлиzа Simple Smile, спокойна съм че ще има кой да се грижи zа Емчо докато ние сме в болницата. А, ако почака и да оправим олелията от ремонта у нас няма да й се раzсърдя. Майка каzа, че не съм качила нищо освен корема и че ми бил стърчал много, обаче аz съм вече 11 кила отгоре, трябва да съм трупнала все някъде иzлишно. Дано ги сваля повечето на раждането, zа да не ми останат много zа преборване, но родя ли почвам с бебочката яко раzходки и тичане. Австрийците в това отношение много ме кефят, много са спортни, тука масово жените тичат бутайки количкте, има и едни като рикши, в които лежат бебтата и се zакачат zа колелата отzад и така карат и си воzят децата. Обаче мен малко би ме било страх, че ако ме иzтресе някоя кола, не ми се мисли какво ще остане от бебето.

Който пусна линка към "маймнската тема", ще го раzцелувам! Вчера като я почнах, цяла вечер не можах да се отлепя от компа докато не я иzчетох почти до края, днес ще дочета. Много е интересна, чак мъжа ми се zаинтригува. Супер успокоително и амбициращо действа, който има страх от раждането, горещо я препоръчвам.

Честити рожбички на Стела и Рибката да са живи и здрави и да радват мама и тате.
Момичета вие как се справяте с малките бебоци ?Моита бебка постояно иска да е на гърдата .Като я сваля се сърди и се събужда и пак иска там.Ама това е денонощно незнам как ще свикнем в легълцето си.

Тя zаспива докато я кърмиш и после като я свалиш се буди ли, какво прави? Пробвай биба, вместо гърдата, ако по принцип нямаш нищо против бибероните де.

# 126
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА!!!    bouquet

Лелеееееее, нямам време да чета  Laughing Ще пусна снимки, само да влезна в час до 2-3 дни  Crazy

Много набързо ще разкажа  Simple Smile Хванаха ме много леки болки към 19, 30ч до към 12ч вече се увеличиха и след писанията тук забелязах, че бельото ми се е намокрило доста и хукнахме към болницата. Приеха ме със съмнение за изтекли води, защото гащичките ми бяха цвят беж и не можаха да установят дали са водите. Имах САМО 1 см разкритие, а вече си ме болеше... От приемането ми болницата в 2ч до 8 сутринта само 4 см, а аз вече бях гроги  #Crazy Не можех да направя разкритие, но си поисках епидурална и................. МЕ ПРАТИХА В РАЯ  Laughing Със системка за разкритие и упойката за 2 часа бях напълно готова с разкритие 10 см, вече без болка от контракции ами напъни и отиваща си упойка за да усещам..... Показа ми акушерката как се напъва, дойде док и казаха "айде" Не на първите 3 напъна, ами на вторите, Бобко се роди 3550 и 52 см  Heart Eyes Grinning С един "естетически" шев съм  Grinning Вече нищо не ме боли и все едно не съм раждала  Grinning Просто е трудно да се напаснем, но и това лека полека  Grinning
Кърмим се  Grinning

Някой пита за екипа- аз бях във ВИП родилна зала и платих само за нея и епидуралната  Grinning Таткото присъства и е 100 пъти по влюбен в мен  Laughing Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Видя сина си първи и каза, че това най невероятното нещо на света  Grinning
Държаха се невероятно с всички майки и бебета, не е като на хотел, но се понася. За общата родилна не мога да кажа как са, но при мен всички бяха много мили  Heart Eyes

Благодарна съм на персонала за изживяното там  Heart Eyes 
После още и снимки  Hug

Целувки от нас, че ще се храним  Heart Eyes

# 127

Лелеееееее, нямам време да чета  Laughing Ще пусна снимки, само да влезна в час до 2-3 дни  Crazy

Много набързо ще разкажа  Simple Smile Хванаха ме много леки болки към 19, 30ч до към 12ч вече се увеличиха и след писанията тук забелязах, че бельото ми се е намокрило доста и хукнахме към болницата. Приеха ме със съмнение за изтекли води, защото гащичките ми бяха цвят беж и не можаха да установят дали са водите. Имах САМО 1 см разкритие, а вече си ме болеше... От приемането ми болницата в 2ч до 8 сутринта само 4 см, а аз вече бях гроги  #Crazy Не можех да направя разкритие, но си поисках епидурална и................. МЕ ПРАТИХА В РАЯ  Laughing Със системка за разкритие и упойката за 2 часа бях напълно готова с разкритие 10 см, вече без болка от контракции ами напъни и отиваща си упойка за да усещам..... Показа ми акушерката как се напъва, дойде док и казаха "айде" Не на първите 3 напъна, ами на вторите, Бобко се роди 3550 и 52 см  Heart Eyes Grinning С един "естетически" шев съм  Grinning Вече нищо не ме боли и все едно не съм раждала  Grinning Просто е трудно да се напаснем, но и това лека полека  Grinning
Кърмим се  Grinning

Някой пита за екипа- аз бях във ВИП родилна зала и платих само за нея и епидуралната  Grinning Таткото присъства и е 100 пъти по влюбен в мен  Laughing Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Видя сина си първи и каза, че това най невероятното нещо на света  Grinning
Държаха се невероятно с всички майки и бебета, не е като на хотел, но се понася. За общата родилна не мога да кажа как са, но при мен всички бяха много мили  Heart Eyes

После още и снимки  Hug

Аз пак не разбрах къде си родила  ooooh! И.. колко ви струваше ВИП с упойката и присъствието на тате?

# 128
Още бебоци съм изтървала, да са живи и здрави  Hug
Ние пак нямахме нет, та и маймунската тема не можах да прочета, ама днес ще наваксвам.
SmileLikeHeaven, Данчето роди в Шейново. Ще чакаме да се появи и Янчето да разкаже пък за ТК Simple Smile
Ей, днес сме 2-ри, а термина ми е за 7-ми. Дали ще излезе до тогава бебчом  Thinking

Петенце, тия педиатри, дето при наличието на кърма ти викат да дохранваш....Хора, разберете, че бебето не е уред, да се храни точно на 3ч и точно определено количество. Едни се хранят през час, два, други през 3 по някога и 4-5, изяждат различно количество. И ние всички сме така - хора сме, различни сме. Ако сега кажем, айде всички да ядем в 9-12-16-20ч всеки ден, точно еди колко си грама. Еми, не можем, всеки си е различен, едни качват повече, други по-малко. Не се шашкайте толкова, щом качва, значи е добре и само на кърма.
Иф, и моята щерка беше така. Спяхме нощем заедно, повечето време ми е била по гърдите и почти не си е спяла в креватчето. На вън като ходехме повече издържаше в количка, ама то и почнахме да излизаме редовно към 3-тия месец де, щото беше зима. Щом детето така се чувства по-добре, ще трябва да й се отдадеш изцяло. Е, не да е все пак нонстоп на теб де, опитвай да я слагаш да си спи в леглото, но не на всяка цена. Ще се напаснете  Peace

# 129
Сигурно станах супер, хипер досадна с това кърмене, но ето още еднин цитат от маймунската тема, как правят в ЮАР:
Maлко за наддаването.
Когато бебето е изцяло на кърма(до 6 месеца) и е хранено на поисване наддаването на бебето се следи до толкова дали то наддава.  прегледите са на 15 дена, на 4 , 6, 8 седмици, после на 4, 6 и 9 месеца. Следващия е на 18месеца. Разбира се майката и бебето могат да си отидат и в извън графика, или лекаря да ги извика по-начесто ако има защо.

Наддаването се следи до толкова да се отчете , че бебето е наддало.
Ако е наддало 150 грама за месеца се казва БРАВОООООО, ако е наддало 2150 също Simple Smile
Т.е. няма малко или много наддаване докато е на кърма. Ако бебето не е наддало никак за 30 дни, те пращат да си кърмиш по-начесто у дома, разпитват следваш ли препоръчките(хранене на поискване, нощно, недаване на вода, биберон-залъгалка и т.н.).Паника още няма. Обикновенно следва преглед след 2 седмици - ако пак дори и след засилване на кърменето не е помогнало, чаааааааааааак тогава казват НЕ НАДДАВА. Няма понятие малко наддава - и 50 грама да са - значи наддава и няма за какво да се мисли. Ако е много наддало(виждала съм бебе на 5 месеца 11300 на кърма #Crazy незнам обаче колко е родено) много му се радват и никой не те кара да спираш нощните кърмения.
Моя мъничкия като беше болен много му се радваха, че от тлъстилки немогат да му намерят вена за абоката Shocked, и накрая му я сложиха на вратлето. Ама никой не каза прехранила си го!
Като ни изписаха следващите 45 дена не наддадохме нищо, а бяхме свалили 100 грама даже - пак казаха , че няма място за паника - бебето е било болно, възстановявала съм лактация - да продължаваме в същия дух. БЕЗ добавки! след още 2 седмици бяхме започнали да наддаваме. Нямам представа колко е свалил бебо в болницата за да преценя точно какви са били варациите, ама определено не се притеснявах като казват, че е в реда на нещата. И въпреки некачването и въстановяването на лактацията се оказа че не е проблем. После като беше здрав си качвахме пак всеки месец, като се разболееше сваляше и трудно почваше да качва.
Незнам как стои въпроса с изкуствено хранените бебета обаче - по-големите бебета(след 12 месеца) определено им се караха на майките че ги прехранват и не следват ритама им. Но съветите не бяха да се намали боря на шишетата и милилитрите мляко (а тук с изкуствено се храни с шишето пак на поискване и като количество и като честота) а да се спре джанк фуда - чипсове, вафли, бонбонки и т.н. Ми и тука има родители дето ги дават тея неща на децата си Mr. Green - имат и проблем с дебелеенето на по-големите деца пак по причината че тъпчат денонощно САМО бонбони и чипсове.
Телевизията обаче яко си пропагандира за 5те плода или зеленчука на ден, предавания за здравословни храни и т.н. В училище по същия начин ги учат.
Рекламират се много здравословни храни постоянно също.
Закъската на децата(а и възрастни) тука масово е някакъв пид сириал (каша - чаревична, овесена, пълнозърнеста и т.н.), мюсли, овесени ядки или гриз - нещо което те нахранва добре сутрин. В детските градини САМО това има за закуска - подладени. Забранено е да слагах в кутойката за снакс на детето си(всяко си носи нещо за хапване и от вкъщи) сладкиши и чипсове - може сандвич, сушени плодове, сокове, плод и т.н.

За палеца- незнам как се процедира ако детето го смуче постоянно - моя син си смучеше пръста до 5 годинки като заспива - в градината само го пращаха да си мие често ръцете...
Иначе сега в градината на сина ми видях детенце на 4 и половина с биберон залъгалка как го пита учителката дали днеска е готов да заспи без биберона и може ли да го вземе от него сега защото ще ходят да пеят песни.
Но пък до 3 години си ги вземат с шишетата и бибите на градината без проблем. Предполагам и пръста не е проблем да си го носят с тях Laughing

# 130
Цвети, аз я чета тая тема маймунската с голям интерес. Има какво да се научи, има полезни съвети.
И аз препоръчвам на всеки, който има време, да хвърли по едно оченце.
Честито на Стела и на Рибката, да са живи и здрави малките бонбончета.
И аз искам вечееее да раждам  Mr. Green

# 131
  • София
Честити нови бебоци, да са живи и здрави рожбите на двете нови майчета! Славенче, колко родилни есемеса получи до сега?  Wink

Да, Люлякова каза нещо много важно - нощното кърмене. Другото любимо на педиатрите, още на първата консултация - кърмите ли се нощем? Да! Спирайте, давайте водичка. Алоуу, това бебе 9 месеца се е хранило от мама нон стоп, те на първия месец дето още и то не знае на кой свят е да му набуташ водата. От какъв зор не знам. Аааа, май да - натоварвало му се стомахчето.
Пълни глупости, кърмата се обработва много лесно и нищо му няма на стомахчето.

Янчето последния път каза, че всички били много мили и любезни, дано до края е с такива впечатления.

Шайн, теб те забравих. Щях да ти пиша за Животинчето. То в същност е герой от Куклени Фантазии, което е анимационно филмче с героите от куклено шоу. Имам го на видеокасета - пазя си я още от времето, когато го даваха по телевизията. То това беше едва ли не в зората на видеото, тогава имах един братовчед с видео (хипер екстра), той го е записвал. Не знам дали го има по торентите. Мога да видя как е оригиналното му заглавие.
Та то стана животинчето вейдър, когато играха на кино и снимаха филм. Тогава мис пиги беше принцеса Леа, жабокът Кърмит беше Люк, а животинчето си беше нахлупило една маска тип вейдър и крещеше - Животинчето вейдърррррр.
Много е готино наистина.

Италиана, тенкю за пожеланията (за количката и разходките). Да ти се връщат.

# 132

После още и снимки  Hug

Данче аз те питах и благодаря за бързия отговор, много е успокояващо когато родилите мами споделят преживяванията си, че това чакане ми омръзна

Искам да раждаааааааааам

Честито на Рибката и Стела да са им здрави и кротки бебочетата

# 133
biberon_ko гледам термина ти е за 20-ти август, за къде бързаш толква Simple Smile А има доста на 4-ти дето не са родили, или не са писали  newsm78

# 134
ДНЕС В 13 ЧАСА DOLLS СТАНА МАМА НА НИКОЛА С ПЕРФЕКТНИТЕ МЕРКИ 3.500 кг 53 см. МАМА И БЕБЕ СЕ ЧУВСТВАТ ДОБРЕ !!!

Да е жив и здрав малкия Никола и много да радва мама и тати !!!

Общи условия

Активация на акаунт