ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ЗАЩИТА МЕДИЦИНСКИТЕ ПРАВА НА ЖЕНИТЕ

• 2 095
  • 17
  •   1
Отговори
Мили жени,

имаме идеята да направим неправителствена организация за защита на медицинските права на жените, където при такива случаи да може да се търси медицинска и правна помощ, да се организират протести, а в дългосрочен аспект и да се окаже политически натиск за приемане на закони и тяхното измениени, за създаването на институция, която да контролира дейността на лекарите и на частните болници, да има прозрачност в системата.

Моето предложение за име е Организация за Защита на Медицинските права на бременни, родилки, майки, жени
спечелила съм и известен гинеколог (не казвам български), който АНОМИМНО и БЕЗПЛАТНО, без да иска капитал за себе си е готов виртуално да дава медицински съвети, съвети за бюрокрацията, къде да се отиде и т.н, какви документи трябват, какво да се предприеме ВЕДНАГА.

Имам евентурално и юристи, но работя по въпроса.

Искаме да направим и един качествен каталог на лекарите в страницата си, където жените *не платени гости във форуми, а реални жени да оценяват гинеколози, за да може жените с едно натискане на копчето да се информират.

Добрите гинеколози също страдат, защото „колегите им„ печелят огромни суми, а те кретат с 500 лв., защото не рекетират пациентите си и нямат пари за реклами и рубрики в женски списания.

Посредством такава организация ще може да се набират и средства за адвокати и т.н., не самите жертви да бъдат натоварени и с това.

За тази идея са ни нужни ХОРА, които да подкрепят, да организират, да помагат. Ние още нищо не сме регистрирали, планираме сега.

С какво може да помогнеш  -

1. с идеи!!! как например да се казваме, какво да е мотото ни!
2. с работа от компютъра си - искаме да създадем и скайп-връзка и т.н., да правим телефонни конференции, да се дава веднага информация. Всеки може да помогне. Ако знаеш английски - с превод, ако разбираш от счетоводство, ако си юрист, ако имаш опит с бюрокрацията, познаваш други хора, готови да се включат, или просто с подкрепата си.

Най-малкото в началото може един свестен протест да направим, нека има форум за сличаите, да има хора, на които да споделиш и да ти помогнат.

Подобно място в момента е БГМАМА, но там още от самото начало пишат купени PR хора, които слагат като „доволни пациенти„ опр. лекар или частна болница в Бели списъци, а истински добрите, но бедни лекари в Черните. Няма транспарентност, единни критерии за оценяване на лекарите, системност. Това искаме да променим..
При БГмама или Фейсбук не може да отидеш и да ти помогне някой. Ние искаме да дадем в началото информация, да се организираме.

С организацията може да набираме и средства от дарения и минимален доброволен членски внос. Така сме независими от разни „болници„.

Какво мислиш, искаш ли да се включиш??????
Каква идея имаш????????

Отговори ми на wip84@live.de!!!

PS: oрганизацията ще исградим по западен образец, ще има управителен и КОНТРОЛЕН ОРГАН, ще има работа за всеки и координация на дейността, устав, остановени правила, начин на изключване и избиране на ръководителите, НИЩО НЯМА ДА ОСТАВИМ НА СЛУЧАЙНОСТТА!!!

Първите стъпки са да се регистрираме и да си направим страница. Това може да трае два месеца, а това време ще използваме да се организираме интерно и да си обмислим нещата и да съберем хора!!!

Искаш ли да си един(а) от нас????

wip84@live.de

можеш да помогнеш винаги, защото всеки има полезни качества за нас, от вкъщи, от компютъра си!!!

PS: Моля, направете си профил във www.facebook.com, там съм създала тайна група, която не се вижда с търсачка, в която не могат да се включват случайни платени „хора„. За съжаление това тук не мога да го направя и всичката информация, която бихме разменили би станала достояние на противниците ни. Засягаме интереси! големи такива!
Пишете ми тук лично съобщение с името си във фейса, за да ви поканя в групата.
Пишета възможно общо тук, не издавайте конкретни неща в бгмама, чете го всеки!!!

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 19:24 от гражданка!!!

# 1
# 2

момичета, пишете ми на  wip84@hotmail.de

съжалявам за недоверито на две от вас. Ние не търсим комерсиални интереси и т.н., ние сме млади хора, искащи да променат нещо. Разбирам Ви въпреки това. Напишете моля обаче защо ни нямате доверие, за да ви изпратим повече информация за нас. Може би бихте били склонни да ни подкрепите в по-късен етап.

Мерси.

Дайте идея щом не харесвате нещо как да го подобрим. Всеки критизира, казва че иска да промени, да направи нещо, а не казва как. Хайде, кажете какво друго да направим!

# 3
С теб съм,миличка!!!
Благодаря ти,че правиш това,за което аз от няколко месеца се каня,но все не ми достигаше нещо,за да синтезирам идеите и намеренията си...Мъката е обзела мозъка ми,но няма да и се дам...
Благодаря ти,че поемаш такава инициатива с толкова благородна цел,без да си потърпевша!Имахме нужда от един "трезво" мислещ човек,който да ни организира и подкрепя!
Бог да ти помага в това начинание!И никога да не доусне да изживееш това,което ние сме изживяли,то и без това ти съпреживяваш всичко с нас...Дано Бог ти помага!
А моята помощ и подкрепа я имаш!Подкрепям те безрезервно!
Трябват ти съмишленици-тук съм!С теб съм!Да действаме!Да спрем безумието в бели престилки!
Да дадем шанс на децата си да се родят и да живеят!

# 4
Защо е това ограничаване само до правата на родилките? Нека да бъде защита правата на  всички пациенти.
С вас съм при едно единствено условие - наистина чисти подбуди.

# 5
Чесно казано не ми пука,кой какви подбуди има...За мен е важно повече хора да бъдат предопредни,за трагедиите ,които се допущат от лекарите и да помогнем ако мажем ,дори и само с информация...
Аз изгубих най-ценното си,няма вече какво да ми вземат или направят-злото вече е сторено,но ще се боря това да спре...Да не страдат и други хора като мен...

# 6
здрасти, имаш право. За съжаление трябва да се огранизчим някъде, ако искаме да помогнем. Има действително много организации, включително тази http://snbm.org/index.php?p=2, но никоя не е специализирана върху жените с гинекологични проблеми. Борят се за живи майки, а от Запряна никой не се позайтересува например. Темата за лекарските грешки, за медицинските грижи в областта?????????никой няма интерес от това.
Има организация за защита на пациентите, заспала, създадена от 2 адвоката, който са специалисти в това, но нито са раждали, ното са имали диабет и т.н http://www.patient.bg/index_bg.php?page_id=3. Те вече са написали закон за защита на пациентите,....лежи в някое чекмедже.
Ние искаме СЕГА да се помогне на жените, да има най-малкото информация, контакт към други жени, реални жени с имена....
Ние сме млади жени. В началото бяхме само студентки, които просто като млади гражданки искат да променят действителността в България. Каква корис може да има тук???Разходи, само разходи. С какво може да спечелим парички????
Ние сме от едно друго поколение и не искаме вече да търпим. Контактирах целенасочено пострадали жени и жени, които във форумите изглежда се интересуват. Но едно е да си във форум, друго е реално да отделиш време и средства, за да участваш и да помогнеш на жените в тази ситуация.
Ние искаме дългосрочно да кооперираме с всяка друга организация, целяща приемането на закони за защита на пациентите, не сме готови обаче да обслужваме икономически интереси.

Мислете каквото си иската. 20 години не е направено нищо, ние решихме не само да говорим, но и да направим нещо. Предложете нещо по-добро и ще ви подкрепим.
Аз не съм потърпевша и не мога да бъда такава от ситуацията в България, живея от 19-годишна в Мюнхен, за мен има такива организации да ме защитят, има си закони, има си ред. Имам обаче все още български паспорт и не ми е все едно какво става там. Искам да приложа немски опит в България.
Знаете ли, немците 50 години са търсили решение за подобни въпроси, би било просто да не се почерпи от опита им, да си натискаме парцалките и да чакаме политиците да ни решават проблемите....
НИЕ ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВАМЕ, ДА ГИ НАТИСНЕМ ДА СИ РАЗМЪРДАТ ЗАДНИЦИТЕ И ДА ПРИЕМАТ ЗАКОНИ И ДА НИ ЗАЩИТАВАТ, В БЪЛГАРИЯ ИМА 10% ДЕТСКА СМЪРТНОСТ, проблемите на гинекологията са огромни.

Чакам идеи, безкористни, добри, и ви подкрепям........

# 7
Абсолютно подкрепям инициативата, ако се окаже успешна ще бъда много щастлива!  Hug
Не съм се сблъсквала самата аз с нещо фрапиращо, но всичко това за което слушам и чета за нашето здравеопазване е потресаващо и все някога трябва да започне да се прочиства системата от докторите престъпници!

# 8
Абсолютно подкрепям инициативата, ако се окаже успешна ще бъда много щастлива!  Hug
Не съм се сблъсквала самата аз с нещо фрапиращо, но всичко това за което слушам и чета за нашето здравеопазване е потресаващо и все някога трябва да започне да се прочиства системата от докторите престъпници!

мерси ти!!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 9
  • София
Не. Има достатъчно пациентски организации.
Не, не ми харесва делението.

# 10
МЗ И БЛС БЕЗДЕЙСТВАТ С ВЛАСТ, а е наказуемо по НК   ,
ТОГАВА ОСТАВА НИЕ ПАЦИЕНТИТЕ, КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ НА МЕД.УСЛУГИ ДА СЕ ЖАЛВАМЕ И НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, ИМА И ЗАКОН СЪС САНКЦИИ !!!  ooooh!
МОЛЯ ВСЯКА ЖЕРТВА НА ЛЕК.НЕМАРЛИВОСТ ДА ГО НАПРАВИ   Praynig Peace

# 11
добрият лекар от доктор Марио Янакиев http://www.d-rmario.com/statii_detail.php?id=358

ДОБРИЯТ ЛЕКАР НЕ ТРЯБВА ДА Е ЦИНИК

Добрият лекар може да се познае по няколко основни признака, независимо от неговата специалицация.
Ето кои са те :
1.Добрият доктор ви изслушва, без да си поглежда часовника и без да ви прекъсва с подканата „по-накратко”.
Той се опитва да вникне в нюансите не само във вашия проблем, но и в начина ви на живот, характера на работата , семейната обстановка и наследствеността и как всичко това се отразява на вашето здраве.
2.Не се отнася с пренебрежение към своите колеги, при които сте се лекували преди това.
Задължително отчита резултатите от предварително направените изследвания и анализи.
От лекар, който не уважава своите колеги и се отнася с пренебрежение към тях, едвали може да се очаква нещо добро.
3.Професионалистът не препоръчва „в движение” модни средства за лечение.
Не ви препоръчва лекарство, което може да купите само на определено място и при определен търговец, не ви изпраща в модни и суперскъпи курорти, не заявява , че ще ви излекува от всичко, включително от алкохолизъм и рак, без действително да може.
4.Когато го питате, дава информация за себе си – къде е завършил и специализирал, какви статии и дисертации е писал.
При сериозни заболявания и екстремни ситуации ви предоставя номера на мобилния си телефон.
5.Не се изтъква като тесен специалист. Много от заболяванията обхващат различни области от медицината и изискват лекарят да има широк клиничен кръгозор.
6.Качественият лекар разяснява защо назначава конкретно лечение и на разбираем за вас език разяснява кога и как трябва да се приемат таблетките.
Никога не отказва да отговори на въпроси , свързани със схемата на лечение.
7.Не страда от лечебен и диагностичен „техницизъм”.
За логично мислещия лекар дори най- съвършенната апаратура е само инструмент и източник за получаване на спомагателна информация за болестта и той няма да ви назначи лечение на сляпо, базирайки се само на изследване на кръвна картина или скенер.
8.Не се обижда и възмущава, ако разбере че проверявате диагнозата при друг специалист.
Напротив, виждайки вашите съмнения и колебания, самият той може да ви
насочи към специалисти, които да изразят и своето професионално мнение.
9.Не е изпечен циник.
За него пациентът не е източник на пари, а страдащ човек.
10.Деликатен е във финансовите взаимоотношения. Използва услугите на официалния касиер и не иска нищо освен официално обявените суми.

# 12

за съжаление както писа, има деление. За женските болести и за бременните и родилките няма организация. Къде отиват тези жени. Ами никъде!!! Няма от кой да вземеш съвет за документи, за прости неща. Има една орг. на пациетните като цяло, в която не участват пациенти Laughing, а само двама адвокати (е те защитават пациенти в съда, срещу прилично заплащане), но не могат и не искат нито протести да организират, нито да дават съвети, няма медици там.
Идеята ми е да има една такава страница, където да има анкета за гинеколози и детски лекари, такива да дават безплатно второ мнение онлайн, там да има жени със съвет, да се напише листа с документите, да има част с починали родилки и деца поради лекарска грешка и т.н.
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЩЕ РАБОТИМ С ДРУГИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ - ТЕ И СЕГА РАБОТЯТ ЗАЕДНО, НА ИНВАЛИДИ, НА ДИАБЕТИЦИ И Т.Н., ЗАЩОТО ИСКАМЕ ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПАЦИЕНТИТЕ.
Но към тях ли да се обърне една жена с гинекологичен проблем???
Има една орг. на българските жени и майки, те са страшно добри, но се борят повече за социални предобивки - майчинство, детски градини и т.н., и с тях ще работим.
Искаш ли да си все пак с нас

пиши на  wip84@live.de

приятна събота и неделя

# 13

за съжаление както писа, има деление. За женските болести и за бременните и родилките няма организация. Къде отиват тези жени. Ами никъде!!! Няма от кой да вземеш съвет за документи, за прости неща. Има една орг. на пациетните като цяло, в която не участват пациенти Laughing, а само двама адвокати (е те защитават пациенти в съда, срещу прилично заплащане), но не могат и не искат нито протести да организират, нито да дават съвети, няма медици там.
Идеята ми е да има една такава страница, където да има анкета за гинеколози и детски лекари, такива да дават безплатно второ мнение онлайн, там да има жени със съвет, да се напише листа с документите, да има част с починали родилки и деца поради лекарска грешка и т.н.
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЩЕ РАБОТИМ С ДРУГИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ - ТЕ И СЕГА РАБОТЯТ ЗАЕДНО, НА ИНВАЛИДИ, НА ДИАБЕТИЦИ И Т.Н., ЗАЩОТО ИСКАМЕ ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПАЦИЕНТИТЕ.
Но към тях ли да се обърне една жена с гинекологичен проблем???
Има една орг. на българските жени и майки, те са страшно добри, но се борят повече за социални предобивки - майчинство, детски градини и т.н., и с тях ще работим.
Искаш ли да си все пак с нас

пиши на  wip84@live.de

приятна събота и неделя

ЗНАЧИ БЛС И МЗ НЕПОЗНАВАТ И НАРУШАВАТ  ЗАКОНА ЗА ЗДРАВЕТО И ЗАКОНА ЗА ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ, СПОРЕД КОИТО БРЕМЕННИТЕ ЖЕНИ,РОДИЛКИТЕ И ДЕЦАТА СА С ОСОБЕНИ ПРОТЕКЦИИ И ПРЕДИМСТВА КАТО ПАЦИЕНТИ/ПОТРЕБИТЕЛ НА МЕД.УСЛУГИ...Т.Н. Sick #Crazy newsm78 Crossing Arms Thinking

# 14
не става дума за този закон (той едва ли се спазва от лекарите, не ходя да се лекувам в МЗ),
става въпрос за това, че ПРИ ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ, НЯМА КАК ДА СЪДИШ ЛЕКАРЯ, ДА СИ ЧУЛА ЗА ОСЪДЕН ТАКЪВ???? ЗАЩОТО НЯМА ЗАКОН, всички пациентски организации са заинтересувани това да се промени

Общи условия

Активация на акаунт