Тази година лятото в Канада ни подмина! - 38

• 19 511
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
  • Vaudreuil Canada
My Ronniе ако имате допълнителна медицинска застраховка тук (от работата например) в повечето случаи тя покрива и пътувания и медицински разходи в чужбина (демек в бг). Ако ли не по-добре си направете за пътуването в противен случай трябва да плащате - деца до 18 години бг-граждани са здравноосигурени от бг-държавата.

croco1 и аз си поръчвам дезодоранти, подправки, лекарства, ако ти трябва кръгла тавичка, млековарки с двойно дъно поръчвах последния път.

# 106
  • На бял кон в Pierrefonds
shemet_neveroiaten за съжаление от работата нямаме нито аз, нито мъжа ми. А ако направя туристическа от тук за нас за детето е безплатно, така че все същата сума излиза. Лошото е, че ще ни струва 220 $ за времето, през което ще сме в БГ  Sad Хич не ми се дават, но гледам има смисъл.

А някой знае ли RAMQ какво поема?

Grinning и аз мислех да си купя кръгла тавичка като си ходя в БГ. Иначе подправки си купувам от магазин Балкан в Лавал. Но за тези, които не са в Монреал не знам.

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 19:49 от My Ronniе

# 107
  • Vaudreuil Canada
My Ronniе не знам как е в момента но последното което се предлагаше от здравната каса беше да внесеш накуп няколко осигуровки (три или шест) за да ти възстановят осигурителните права така че може да рискувате без застраховка и на място ако нещо се случи да си платите вноските за да ви възстановят правата или да плащате за частен прием което от двете повече ви изнася.

# 108
  • На бял кон в Pierrefonds
shemet_neveroiaten , благодаря! Имам още малко време да помисля.

# 109
Здравейте
не съм писала отдавна и бързам да се отчета. На срещата за определяне нивото на езика нямаше никакви проблеми, че сме с децата - никой не ни попита защо. Накараха ме да напиша писмо до приятел по 5 точки. Справих се  ooooh!
sunnyflower съжалявам за баща ти. В България работех в сферата на здравеопазването и мога да ти кажа, че е по-добре, че се е случило тук. Здравната каса няма да плати нищо. Трудно плаща, когато се наложи за пациент от Европейския съюз, а камо ли за това, че на човека му се е случило на друг континент.
За за имаш здравноосигурителни права в България, трябва за последните 15 месеца преди пролежаването да имаш не повече от 3 месеца без платени здравни осигуровки  #2gunfire

# 110
Канада много ми липсва, но и тази година не ми се отваря път насам...макар,че с удоволствие бих родила в Канада....напоследък много често сънувам, че съм се върнала и съм с приятелите си от там...

# 111
Николова, браво на вас!
Аз пък във връзка с френския, днес си пуснах в нета да гледам "Приятели" на френски. Срам  Blush много малка част от диалозите хванах, да не говорим за смешките ooooh!. Сега ще почвам FEL (francisation en ligne) безплатен курс на Квебекското правителство /мисля, че е алтернатива на КОФИ/ и дано да има положителен резултат Peace

# 112
  • Монреал
Галче, я дай линк към тоя курс. Става ли и за вече пристигнали? Може пък да понауча нещо  Rolling Eyes.

А между другото, ние сме си в къщи с мъника днес, че снощи вдигна температура и не ми се рискува. Проблема е, че в къщи е жега и сега обмислям къде да изкараме деня. Проверих Jungle Adventure, но били затворени в Ст.Леонард. В момента обмислям вариянта за МакДоналдс - не е бил там преди мъника, но предполагам ще му харесат катерушките.

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 17:06 от TarikMom

# 113
Галче, я дай линк към тоя курс. Става ли и за вече пристигнали? Може пък да понауча нещо  Rolling Eyes

https://www.francisationenligne.gouv.qc.ca/ - ето това е, изискванията са да има Сертификат за Квебек и да се покрие поне средно ниво на входящия тест. Не знам обаче, дали ще ви позволят да карате курса, ако вече сте минали КОФИ Thinking Нищо не пречи да опитате Wink

# 114
  • Монреал
Благодаря, Галче! Сега ще разгледам линка. Аз не съм карала Кофи, засега се справям с английски само  Grinning

# 115
здравейте мили майки
Казвам се кристина и освен доброволец в Движение на българските майки съм и Социален работник в Защитено жилище Заедно Peace
Днес се срещнах със Снежи ( Снежи, за мне беше огромна чест и удоволствие) и тя ни предаде освен сувенири за предстоящия ни коледен базар и сумата от 176 лв Hug
Бих искала да изкажа огромната си благодарност, вие не за първи път правите дарения, които получени от някой, който е на 10 000 км от дома са много много скъпи, много ценни и вдъхващи увереност, че на този свят българите навсякъде по света са добри и благородни хора.
Ако имате желание, ще ви разкажа повече за младежите и девойките, които настаняваме в Защитеното жилище  - това са деца, напускащи институции и реално оставащи на улицата.
Още веднъж ви благодаря, и ще ви държа в течение за какво е изразходвана сумата Hug
Желая щастие , здраве и обич на всички ви Praynig

# 116
  • Лавал-Пловдив
Тарик мама на кой Макдоналдс ще ходите в Ст.Леонард
Ние най- често ходим на този на Вю и Жан Талон, проблема е че сега нашите са ми на гости и много не ми остава време покрай тях за друго. Но от септември съм на линия  Hug

# 117
  • Монреал
Точно на този ходихме - много ми хареса всъщност, чисто е, закрито, става и за лято и за зима за игра, явно ще ходим там по-честичко. Самооооо един проблем  Rolling Eyes - мъника игра, игра и явно реши, че нещо не е на кеф и като заседна на един от етажите на катерушките и ни надолу, ни нагоре  Crazy. Такъв рев, два реда сълзи и сополи, направо събрахме публика там. Едни дечица се опитаха да му помогнат, той не, аз се опитах да му помогна, не, накрая една жена се покатери вътре в катерушката и го извади зорлян  Rolling Eyes Абе големи приключения.
Та мисълта ми беше, че се радвам да се срещаме по комшийски там  Wink

# 118
...
Ако имате желание, ще ви разкажа повече за младежите и девойките, които настаняваме в Защитеното жилище  - това са деца, напускащи институции и реално оставащи на улицата.
Още веднъж ви благодаря, и ще ви държа в течение за какво е изразходвана сумата Hug
Желая щастие , здраве и обич на всички ви Praynig

На мен лично ще ми е много интересно, разкажи ни повече.  Peace

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 05:39 от milla_

# 119
Moon Walk, радвам се да те видя тук  Hug И на мен ще ми е много интересно да разкажеш повече! Благодаря ти за това, което правиш!

Общи условия

Активация на акаунт