Тази година лятото в Канада ни подмина! - 38

• 19 458
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
Мерси Wink
Тези ги намерих аз, но се чудех дали няма някакви физически изпити или нещо друго специфично за този пост.

Физически изпити няма, ама ти му кажи, че има да е във форма като дойде  Mr. Green

Галче,

само да вметна, че за да работиш в някаква държавна служба в Кебек, трябва добър френски. Минават се тестове, които не са много леки дори за хора с няколко нива френски. Трябва наистина добра подготовка.

Иначе схемата, която е посочила МaНЕВрата наистина работи и ви гарантира някакви сигурни доходи. Лошото е, че не може да учите в университета. Но пък е добър вариант за начало. Френски може да учите не само в КОФИ. Може и към някоя комисион сколер.

Също така Réserve означава, че ако издържите изпита, ще ви сложат в банка с кандидатури и може да ви се обадят дори след 1-2 години. Така функционира държавната администраия тук.

Абцелютно, кефиш!  Peace на 100%
Понякога се обаждат и веднага, поради голямото текучество и вътрешни размествания, общо взето-божа работа. Нивото на френски трябва да е стабилно, хубавото е, че при повечето конкурси резултатът е сборен, т.е. добри резултати на логически тест (примерно) могат да ти компенсират лошия (средния) френски. А и повторението понякога е майка на знанието, не ме допълвайте за др, родител моля  :stop

# 211
Му Ronnie, подготвяме се smile3529, но аз съм на мнение, че език се учи цял живот. Просто в един момент започваш да мислиш на дадения език и започва да ти се струва по-лесен. Засега не съм стигнала до този момент с френския, но съм уверена, че и това време ще дойде Peace
За колеж или евентуално университет, вероятно ще решаваме заедно с агента от службата за имигрантите, като не мога сама да го измисля Blush. Иначе си мислех нещо за Бизнес администрация или Комуникации Rolling Eyes Иначе за по-неквалифицирана работа съм си набелязала centre d'appels за мен /и без това и сега работя на телефона с чуждестранни клиенти/, и garde de securité за половинката. Ама то ние сега едно го мислим, там съвсем друго може да се окаже Crazy

Маневрата, той с тези извънредни смени е смъкнал 7кг за един месец и почти е спрял цигарите. Може да се каже, че е във форма Heart Eyes

И обещавам вече да си лягам, че окупирах цялата тема днес Blush

# 212
До: daisy67
Искам да ти пратя съобщение, но кутията ти е препълнена.
Пиши ми.

# 213
Здравейте мами  Laughing
Имам един прост въпрос
Детето ми ходи на градина $14,ако започна КОФИ ще ми покриват ли цялата сума или ще е само частично /$7

# 214
курта0009 - не знам нищо по твоя въпрос.
Според вас кое е по-добре  -да се гледа детето в къщи ако има такава възможност или да се даде на градина, шък била тя и семейна ? Неходенето на градина може ли да се окаже проблем за развитието на детето?

# 215
WebMama,детето в момента си ходи на градина
въпроса е ако започна КОФИ ще ми покриват ли цялата сума или ще е само частично /$7

# 216
  • Vaudreuil Canada
kurta009 мисля че WebMama зададе генерален въпрос а не беше коментар към твоето питане. А по твоя въпрос не съм наясно и нямам кого да попитам - повечето ми познати или нямаха деца като караха кофи или децата им бяха на 7 доларова градина.
WebMama според мен много зависи от родителите или този който ще гледа детето но личното ми виждане по въпроса е че детето трябва да си играе с други деца и да се социализира, пък било то на половин ден или няколко дни в седмицата. Има и негативния ефект че учи всичко лошо което види от другите деца, но учи и доста полезни работи.
Когато миналата година Мартин се скъсваше от боледувания и ние покрай него колежките ми казваха така - ако не ходи сега на градина за да мине тази фаза това ще му се случи като почне училище и тогава се карало по-тежко. Не знам до колко са прави, но споделям това, което са ми казали.

# 217
да разбрах ,според мен също трябва да ходи за да се социализира а и да общува с други "същества" на неговия акъл така да се каже  Wink
иначе , някои да знае телефон на които да се обадя и да питам Кофито до колко поемат от издръжката за детската градина

# 218
Уебмама, аз тук се консултирах с педагог, пък и вече  опит понатрупах с трите деца Wink  и ми потвърдиха че децата истински започват да се заиграват с други (не просто да им взимат играчката) от 3 години нататък. От друга страна по мои наблюдения преди това децата не са способни на групова работа - т.е. една учителка да обяснява на група деца, те да слушат и да правят нещо например. Дотогава си трябва индивидуална работа с детето, да му четеш книжка лично на него, да му обясняваш и да си играеш лично с него. Според мен при възможност идеалният вариант е да си го гледаш до 3 години вкъщи, ама под гледане имам предвид качествено гледане, със занимания с детето, а не просто да играе до теб докато готвиш например, да го водиш на плей групи междувременно, а на 3 години вече детето си е достатъчно зряло за детска градина и може да се възползва пълноценно от възможностите й. Освен това на 3 години вече можеш да му обясниш че като го оставяш в градината сутрин после ще го вземеш, докато с по-малките не е така и затова в началото някои преживяват много тежко - просто не знаят дали не са оставени завинаги. Ние вкъщи поне така решихме, сега не знам какво ще правим с новородено и с двугодишно, но ще се справим все някак си за една година. При мен и работата позволява, че е с гъвкаво и намалено работно време.
Ако нямах възможност, и ние щяхме да сме на градина.
Галче, само да ти кажа че ако ще се консултираш с имиграционен чиновник за това дали да учиш в университет или в колеж, почти сигурна съм че той ще ти предложи колеж. По-кратко е и по-евтино е за обществото:lol: Така че прецени най-напред какво искаш да правиш. За връзките в университета - понеже тук съм изкарала един сертификат към бакалавърската програма и след това магистратура, към бакалавърската програма наистина никакви връзки не създадох, но в магистърската създадох. Там са малки групи, семинари, изказваш се, те те слушат и имат представа за теб, преподавателите също, могат и препоръки да ти дадат. Примерно моята научна ръководителка традиционно си събира бивши и настоящи ученици веднъж годишно. Колежка (всъщност не от моя курс, а нейна бивша студентка) ми е предлагала работа така, абе друга работа е вече. Разбира се, човек трябва да търси и се възползва мигновено от възможности.

# 219
  • На бял кон в Pierrefonds
В подкрепа на написаното от heureuse само да споделя, чела съм, че до 3 годишна възраст децата нямат нужда от приятели, а от родителите си. След това започват да разбират повече за взаимоотношенията със себеподобни. В тази връзка съм на мнение, че колкото по-дълго родителите гледат детето, толкова по-добре.

# 220
аз за пръв път чувам,че КОФИ може да поеме нещо. newsm78
kurta009 - можеш ли да ми кажеш повече по въпроса? Praynig

# 221
heureuse, благодаря за споделеното. Пък за имиграционния служител, аз мисля само да го питам каква специалност препоръчва Wink, пък за учебното заведение, аз ще си реша.
Училите в Монреал, можете ли да споделите вие каква специалност завършихте там? И в университет или колеж? Извинявам се за нахалството Blush, може и на лични, че вече прекалявам Embarassed

За детските градини съм съгласна Peace Въпреки това щерката от другата седмица е на ясла, защото и парички трябва да се събират Crazy

# 222
аз за пръв път чувам,че КОФИ може да поеме нещо. newsm78
kurta009 - можеш ли да ми кажеш повече по въпроса? Praynig
поемат детската градина и пътните ти разходи,сервиз дьо гард,и камп де жур при дадени обстоятелства това знам
това което не знам е каква част от разходите за градина поемат  Grinning

# 223
  • Vaudreuil Canada
По въпроса с детските градини .... да се включа този път с оплакване - Мартин е ухапан за не знам кой път вече - повечето пъти все от едно и също дете. Иде ми аз да ида и да ухапя някого....  ooooh!

# 224
heureuse, благодаря за споделеното. Пък за имиграционния служител, аз мисля само да го питам каква специалност препоръчва Wink, пък за учебното заведение, аз ще си реша.
Училите в Монреал, можете ли да споделите вие каква специалност завършихте там? И в университет или колеж? Извинявам се за нахалството Blush, може и на лични, че вече прекалявам Embarassed

Аз- У-т, Човешки ресурси (смених три работи докато стигна до желаната реализация...в една и съща фирма, но натежа и бг ми диплома по бизнес администрация)
Мъжът- Колеж по Петрохимия, намери си работа по-бързо от мен и на по-висока от моята първа заплата.

На мен лично колежът ми се вижда по-прекият път към намиране на работа. После може и тежката академична артилерия от бг да се вкара в действие и комбинацията е доста здравословна.

Общи условия

Активация на акаунт