Тази година лятото в Канада ни подмина! - 38

• 19 475
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
Clairette, благодаря за предложената помощ. За мъжа ми търся курс по френски език. Той е напълно начинаещ и предпочита да кара курс. Вчера се обаждах в Алианса и чакам да сформират група за начинаещи и да ме уведомят по телефона. Вероятно септември месец. А натоварването хич не е малко (8 часа на седмица). Дано и учителката да е добра Wink

My Ronnie, това за започването в голяма компания звучи страхотно, но кой ще ни вземе с не дотам блестящ френски и липса на канадски опит. Не че няма да опитаме, де Peace

Гаргамелчо
, в Монреал сме решили да кацаме. И аз мисля, че т.нар reseau de contacts (networking) за новопристигнали имигранти е най-добре да се създаде от университета и оттам постепенно да се надгражда, но не бях сигурна дали ще се справим да учим и двамата едновременно с малко дете. Вдъхна ми надежда, благодаря ти.
А как става кандидатстването в университетите? Има ли, както в САЩ, предварителна комуникация с университета и т.н.?

Днес си получихме баркодовете. Чакаме инструкции за медицинските Party

# 196
Галче,
Има и една друга алтернатива, успешно ползвана от две мои настоящи колежки (не българки), която ми се струва интересна. След пристигането са почнали да учат френски в първите месеци, мъжете са бачкали нещо на черно, а мацките вкъщи с децата докато им се обадят за градина. след това са подали документи за социал (докат' го напиша Confused), а после, службата, която се занимава с интегрирането на новопристигнали емигранти и реализацията им на пазара им е платила обучението (ниво колеж)+ 440$ на две седмици и детската градина. Т.е. отпада връщането на заем, а и реализацията на пазара с ниво колеж не е никак за подценяване. За университет вече ще трябва да е системата заем степендия, няма начин. За мъжа ти, не може да почне в полицията преди да е станал канадски гражданин, но пък ако мине тестовете може да работи в системата на мвр като охрана в затворите (заплатата е доста интересна) временно, а после вече ще може да се поразвърти и из други постове, които се обявяват единствено и само вътрешно.
Последното, което ми идва наум е, че Кебек възстановява разходи за учене на френски език направени в чужбина. Като изровя линка ще го пусна, защото имаше няколко учебни заведения, които са акредитирани и все ми се струва, че Алианса беше от тях...
Каквото и да решите, успех  Peace и учете езици да не си губите тук времето с тях.

# 197
Сега видях, че сте писали за университетските контакти...това е доста малко вероятно да се случи, защото тук системата не е да има една група студенти, която да посещава лекции заедно през седмицата, а си избираш кредити (премети) и си следваш твойта програма. Т.е. има малък шанс да се засечеш с някой в повече от един-два курса, но да създаваш трайни връзки, особено след като от училище бързаш да се върнеш вкъщи по обясними причини и нямаш време за купони и извънкласни забавления...трудна работа. Поне при мен беше така.

# 198
Маневрата, много благодаря за интересните идеи. Имам няколко въпроса в тази връзка:

Галче,
Има и една друга алтернатива, успешно ползвана от две мои настоящи колежки (не българки), която ми се струва интересна. След пристигането са почнали да учат френски в първите месеци

в КОФИ ли са учили

, мъжете са бачкали нещо на черно, а мацките вкъщи с децата докато им се обадят за градина. след това са подали документи за социал (докат' го напиша Confused), а после, службата, която се занимава с интегрирането на новопристигнали емигранти и реализацията им на пазара им е платила обучението (ниво колеж)+ 440$ на две седмици и детската градина.

а изучаваната специалност от тях ли е била избрана или от службата за емигрантите

Т.е. отпада връщането на заем, а и реализацията на пазара с ниво колеж не е никак за подценяване. За университет вече ще трябва да е системата заем степендия, няма начин.
За мъжа ти, не може да почне в полицията преди да е станал канадски гражданин, но пък ако мине тестовете може да работи в системата на мвр като охрана в затворите (заплатата е доста интересна) временно, а после вече ще може да се поразвърти и из други постове, които се обявяват единствено и само вътрешно.

Имаш ли линк какви тестове трябва да се държат за системата на полицията в Монреал?

Колкото и невероятно да звучи, той много си харесва работата и тук само това, че е лошо платена и с извинение ги скъсват от работа, а допълнително отработеното време не се заплаща не му харесва.

Последното, което ми идва наум е, че Кебек възстановява разходи за учене на френски език направени в чужбина. Като изровя линка ще го пусна, защото имаше няколко учебни заведения, които са акредитирани и все ми се струва, че Алианса беше от тях...
Каквото и да решите, успех  Peace и учете езици да не си губите тук времето с тях.

# 199
Или в Кофи (целодневно), или вечерни курсове + бачкане през деня (до 300$ на бяло, останалото не съвсем).

Линк към конкурса: http://www.carrieres.gouv.qc.ca/obtenir-un-emploi/recherche-demp … x_nurrechempl_pi1[searchtype]=category&tx_nurrechempl_pi1[category]=all

Някъде там трябва да има и примерни тестове. Ако не ги намерите, пиши, имам познат, който сега кандидатства, ще ги потърсим.
Инфо за субсудията за учене на език:

# 200
Упс:

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/langue-francaise/pay … sement-frais.html

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/fr/langue-francaise/pay … ste-ententes.html

т.е. възстановяват се до 1500$ на човек, единственото условие е да имате сертификат за селекция и учебното заведение да е в списъка от втория линк.

Изучаваната специалност е обикновено във връзка с предишно образование или стаж. Може и да се преквалифицирате за някоя  "особено"търсена професия. Обикновено ви назначават агент, който ви насочва и одобрява съответния избор.

Никоя рецепта за съжаление не е универсална, но важното е да сте максимално информирани  и да задавате правилните въпроси Peace

# 201
  • Vaudreuil Canada
охрана в затворите (заплатата е доста интересна)

Я сподели цифрата че ми стана любопитно Simple Smile Не кандидастваше ли Мама Кенга за там точно?

# 202
Даже и работи вече втора година, но вече в Съдебната палата.

Agentes ou d'agents des services correctionnels - Réserves de candidatures
40 185 $ à 56 234 $
Réserve numéro 307R-4503021 : Du 27 juillet au 30 octobre 2009

# 203
  • Vaudreuil Canada

Благодаря за уточненията - червейчето на любопитството ще спи спокойно  Wink

# 204

Благодаря за уточненията - червейчето на любопитството ще спи спокойно  Wink

Хи-хи,
едно добро дело от моя милост...любопитства задоволяваме всякакви!!!

# 205
Момичета,
да сте чували, че от 01 октомври шофьорските курсове /да караш целия курс, не само да се явиш на изпит/ щели да стават задължителни, независимо, че имаш книжка от България.
И цената разбрах 800 - 1000 долара
да знаете нещо по въпроса? newsm78

# 206
Маневрата, досега четох инфото, но не можах да намеря примерните тестове и изпити за тази позиция Embarassed, т.е. има информация и примери общо за работа в публичната сфера. А споменатата сума си струва усилията. Веднага като видя мъжа си /кога ли ще е това Rolling Eyes/, ще му вкарам офертата Wink

А информацията за курсовете е безценна  bouquet. Ще взема и аз да запиша един курс за по-напреднали в Алианса, ако сформират такъв в скоро време Mr. Green.

Опитваме се да сме максимално информирани, но не е лесно, когато трябва да "преплуваш" море от информация и всяко нещо е ново и непознато. Не се оплаквам, само споделям Blush

Николова, и аз четох за шофьорските курсове. Ето тук повече по темата http://www.bgcanada.com/phpBB2/viewtopic.php?f=19&t=36465

# 207
Маневрата, досега четох инфото, но не можах да намеря примерните тестове и изпити за тази позиция Embarassed, т.е. има информация и примери общо за работа в публичната сфера. А споменатата сума си струва усилията. Веднага като видя мъжа си /кога ли ще е това Rolling Eyes/, ще му вкарам офертата Wink

Воала:
http://www.carrieres.gouv.qc.ca/obtenir-un-emploi/examens-de-sel … stions/index.html

# 208
Мерси Wink
Тези ги намерих аз, но се чудех дали няма някакви физически изпити или нещо друго специфично за този пост.

# 209
  • На бял кон в Pierrefonds
Галче,

само да вметна, че за да работиш в някаква държавна служба в Кебек, трябва добър френски. Минават се тестове, които не са много леки дори за хора с няколко нива френски. Трябва наистина добра подготовка.

Иначе схемата, която е посочила МaНЕВрата наистина работи и ви гарантира някакви сигурни доходи. Лошото е, че не може да учите в университета. Но пък е добър вариант за начало. Френски може да учите не само в КОФИ. Може и към някоя комисион сколер.

Също така Réserve означава, че ако издържите изпита, ще ви сложат в банка с кандидатури и може да ви се обадят дори след 1-2 години. Така функционира държавната администраия тук.

Общи условия

Активация на акаунт