Гърция- 22

• 47 994
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте,

Направо се притесних за вас. Радвам се, че всички сте далеч от пожара. Не съм влизала от сума ти време, но променихме малко плановете и затова.
Решихме да се върнем в БГ. Ще стоим една учебна година, да оправим малко езиците, че съвсем си побъркахме децата.

Някой беше питал за ясла. Аз нали проучвах нещата преди време за малката, но те са в южните райони - Неа Смирни, Фалиро, Глифада. Посетих даже някои и щях да я пускам от септември.

Поздрав на всички, щях да ви изброявам ама много се оказахте... ще ми простите  bowuu хвана ме страх да не пропусна някой.

Гърция ми липсва вече, как ще издържа тук не знам. Ще си дойда чак през октомври за малко.

# 61
Здравейте,очакваме бебенце следващият месец и дано всичко да мине наред с раждането и бебо мислим след нова година със съпруга ми и бебо да пътуваме до о.Кос при свекърва ми и да останем там, мъжът ми да почне работа а ние да се гледаме.
Искам да ви попитам освен паспорт на бебето трябва ли да вадим някакви други документи? И аз следкато няма да работя там колко време мога да пребивавам или трябва ли да от там да си вадя някакви документи?
Предварително ви благодаря! smile3547 smile3547 newsm20
Не ти е нужно друго освен паспорт що се отнася за пътуването, но ще е добре за теб и за педиатъра да не забравиш да вземеш изследванията и ваксините които сте сложили на бебчето,т.е здравния му картон. Аз също съм на Кос отскоро и още не сме ходили на доктор, но в края на месеца ще знам дали е добър нашия педиатър. Ние най-вероятно ще стоим тук до края на годината но ако искаш като му дойде времето свържи се смен и ще ти кажа името на нашето педи. На докторите тук не може да се вярва, големи са касапи, малко са тези на които можеш да се довериш, от личен опит го знам!   Пожелавам ти леко раждане, " с един напън да излезе" както пожелават тук в гр Grinning
П.С. За теб няма нужда от док/ти и можеш да стоиш колкото искаш!

# 62
  • под жаркото слънце
Хипатия, благодаря ти за инфото - винаги си много подробна   bouquet
Дано това за Неа Макри не е вярно, че ще ме хване параноята и ще събирам багажи  Confused

# 63
Olympia,
как сте?
Надявам се пожара да е е навлязъл в Неа Макри.
Гледам ,че доста сили са концентрирани там, борейки се , за да не навлезе огъня в него
 и според заместник кмета/ току-що говореше в Мега/ всичко е под контрол.
Обаче кадрите от изгорялата гора наоколо са страшни.

Поне вятърът е утихнал

# 64
Момичета, здравейте
Един бърз въпрос: бихте ли ми казали някакъв/някакви еквиваленти на Дефламол в Гърция? Благодаря предварително  Grinning

# 65
# 66
Мери, много ти благодаря за светкавичния отговор, мила  Hug Hug Hug
Както и от името на моята приятелка, която иска да си го набави от Корфу, докато са там на почивка, че в София е свършило мазилото  Peace

Мисля ви и следя новините - идват към Атина и австрийски самолети.  Praynig

Последна редакция: пн, 24 авг 2009, 09:35 от ThracianLina

# 67
Седя си тук, скучая и си мисля да ви питам: четете ли книги на гръцки? Препоръчайте нещо интересно за четене. Предпочитам гръцки автор, но може и преводна литература. Мерси предварително  bouquet

# 68
Здравейте момичета
Имам една огромна молба към вас
Интересува ме дали може да се пътува  свободно до Атина ,
защото тук казват ,че има много пожари и са отклонили движението /спират на 20 км преди Атина/
и не разрешават да се преминава
Трябва да пътува наш камион до Атина и не знам дали да го пускам да тръгва
Много ще ви бъда благодарна за помоща  bouquet

# 69
Беше затворен единствено булевард Маратонас, за да се движат свободно пожарните коли ,но пожарите вече са овладени, така че предполагам вече е отворен. Подстъпите към града, особено магистралата от Солун, не са били затваряни заради пожарите.

# 70
Mery Jane,

чела ли си нещо на Jeffrey Eugenides, по негова книга София Копола направи не лош филм- The Virgin Suicides. Има и още една- middlesex... за първата е награден с пулицър.

# 71
Azalee, заинтригува ме, ще ги потърся, мерси!  bouquet Само не знам дали няма да е по-добре на английски, че да разбера повече Mr. Green Иначе предполагам, че са преведени и на гръцки.

# 72
мили дами и момичета,малко помощ на една влюбена Simple Smile txtloves Heart Eyes Heart  Kissing Heart Two Hearts  loveuuu
събота и неделя сте ходим с приятеля ми в халкидики..
 искам да му готвя нещо,не много обикновено, но не знам какво.
той яде почти всичко освен "мпамиес" и прас(не знам как се казва на бг)
вкъщи майка му готви всичко освен пържени и тежки ястия понеже има един проблем с здравето си..

дайте някакви идеи.досега сам стигнала само до губи с сирене и кашкавал на фурна newsm78

# 73
Здравейте и от мен!

Имам въпрос към момичетата от Атина, знаете ли от къде се вади ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, защото ми изтича старата Адиа Парамонис? Къде трябва да отида(ако знае някой адреса и службата, която се занимава с това) иначе необходимите документи , които изискват ги намерих в една стара тема.

iou нещо не много обикновено е пастицио, но то май е от по-тежките ястия, друго много лесно е макарони с кайма или пиле с картофи на фурна...уф тези последните 2 са май доста обикновени ама аз не се затормозявам много със сложни ястия Crazy
Приятно изкарване   loveuuu

# 74
знаете ли от къде се вади ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, защото ми изтича старата Адиа Парамонис?

От полицията. Има няколко служби в зависимост от това в кой квартал живееш.Желаещите да кандидатстват за европейско разрешително за престой могат подават документи от понеделник до петък от 8.00 до 11.00 часа на следните адреси:
-         ул. „Мармара” 21-23, Егалео (за живеещите в кварталите на Западна Атика)
-         ул. Караискаки 23, тел. 210 9690292-3, Глифада (за живеещите в кварталите на Югоизточна Атика
-         ул. „Данукара” 5 (за живеещите в Лаврио)
-         ул. „Ироон Политехниу” 37 (за живеещите в Пирея)
-         ул. „ Петру Рали” 24, тел. 210 3405969, Атина  (за живеещите в община Атина)
-         ул.”Агиу Орус” 15, тел. 210 6875150-2, Маруси (за живеещите в кварталите на Североизточна Атика)
Моето е от Егалео.

Аз не бих сготвила пастицио, предпочитам нещо по-леко Mr. Green морски деликатес примерно. За стриди да не говорим, така хем ще го нахраниш, хем ще го "подкрепиш" Grinning (ако е истина за това, че са афродизиак).

Общи условия

Активация на акаунт