Готов сок или фреш

• 5 817
  • 65
  •   1
Отговори
Здравейте мами,

Имам въпрос към вас. Синът ми е средата на 4 месец и е само на АМ. Скоро ще започвам да му давам сок. Мога ли да започна с готовите сокове но ХИП или някоя друга марка, или е по-добре ако му правя прясно изстискан сок? Питам заради нитратите.....

# 1
 Аз имам бебе на 7 месеца и когато беше на 3 месеца започнах да изцеждам пресен сок от ябълка , портокал и все още давам постоянно пресни сокчета . Готовите не са за предпочитане за такова малко бебе, защото въпреки всичко са бутилирани доста отдавна .

# 2
Според мен е малко рано за сок,но ти си преценяваш.Аз започнах с настръргана ябълка,после круша и пасиран банан Peace

# 3
прясно изтискан  Peace

# 4
И аз много се чудих newsm78,но в крайна сметка заложих на прясно изцедения сок

# 5
Прясно изцеден сок, разбира се Peace
А портокал на 3м. fiuuuuuu
Има хиляди теми за соковете, пусни търсачката и чети ако те вълнува.
Мисля, че е рано, но явно вече си взела решение да даваш Heart Eyes

# 6
Само прясно изцеден сок

# 7
Скоро ще започвам да му давам сок.
Не му давай, сок (прясноизцеден!) се дава чак след навършването на 1 година! До тази възраст бебето няма нужда нито от фреш, нито от готов бутилиран сок!

# 8
Аз започнах с прясно изцеден сок от ябълка. Надявам се знаеш, че пресните сокове се дават веднага. Не бива да престояват повече от 15 мин.  Peace

# 9
Дадох сок за прьв пьт около месец след годинката.Винаги сьм предпочитала да е прясно изцеден Peace

# 10
На тази възраст не бих дала нито едно от двете. За първи път дадох сок след годинката. Беше от готовите, но прясно изцеденият винаги е по-добрия вариант.

# 11

По-добре пресен!  Peace

# 12
  • София
Най добре е прясно изцеден, но и според мен е още доста раничко  Peace

# 13
Когато имам плодове вкъщи му правя домашен,но той не обича сокове и честно казано не му предлагам

# 14
Аз започнах 6м със соковете.Понеже съвпадаше със зимата,а тогава си хапвам цитруси и детето ме гледаше жално.Дадох да си лизне от една мандарина.По принцип с цитрусите знам че трябва повишено внимание и така няколко дни по капчици давах,но прекалено много и хареса.Започнах да давам портокали и мадарини,които ги предпочита и до сега.
Плодовете трябва да се измият хубаво и сока да се дава непосредствено след цедене.Започни с една ч.л.,защото може и да не ви приема стомахчето фреш.
Давала съм и купени сокове и фрешчета ,и компоти.
Относно нитратите,плодовете не са като листните и кореноплодните зеленчуци,така че аз за това нямам притеснения. Peace

Общи условия

Активация на акаунт