Математически турнири 2

• 60 663
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
  • най-шареното място
Аз днес насъбрах емоции... ужасна организаця в училището - пълна лудница във фоайето.
После се добави още и не знам какво да мисля - писали са с химикал. Който сбърка е трябвало да напише правилното решение в черновата. И нея не са я събирали...

Не знам да вяравам ли или да си мсиля, че моя човек нещо не е разбрал...
Но се ядосах, че не са им обяснили. Кой очаква първолак да знае как с епровежда състезание. И защо не събират черновите???? Освен това на някой деца са обяснявали задачите на уше

# 691
  • София и там където не се пуши
Аз пък мисля, че първи клас не са за състезание. Къде сте ги повели тези бебета. Детето трябва да е много осъзнато за да се изпрати на такова изпитание.

# 692
Освен това на някой деца са обяснявали задачите на уше

Това и аз го чух. Дори върнали на едно дете работата, защото учителката видяла грешка и му я дала да я поправи. Освен това не са дали нов лист за белова, а са посъветвали да задрасква.

Това е подигравка с труда и старанието на децата.

Детето ми е сбъркало една задача от 1-3. Предвид горепосоченото обаче, не мога да преценя резултата.

Все пак съм доволна от реално постигнатото.

Арт мама, не се ядосвай. Детето е получило нещо много полезно - опит.

# 693
  • София
Moята дъщеря беше доволна. Каза, че било лесно, но ще видим де. Нещо не ми се отварят файловете със задачите за 3 клас, та ще изчакам на сайта на 119-то да се появят, както и класацията.
Днес наистина беше хаос. не разбирам защо списъците не се изнасят и на двата входа, това тичане из двора напред-назад малко безумно, но какво да се прави. То ние родителите, които сме за първи път, бяхме като мухи без глави, но за следващия път ще знаем вече. Пък и в близкото кафене ще резервирам масата предварително.  Mr. Green

# 694
  • Варна
Наистина беше тъпканица ама нормално, заради времето всички влизаха вътре. Иначе организацията си беше ок според мен, като плащах таксата видях и къде е стаята, на картончето я пишеше. И не сме се лутали, заведох я директно там и изчезнах. После си я взех от стаята и кой откъде е. Grinning
Сгрешени 2,3 и 7 задача. У дома седна и ги реши... доволна съм:-)

# 695
  • най-шареното място
Merci!

Ами аз така си се ядосам като видя хора струпани като овце и гледащи за своето дете в продължение на половн час.. и така пречейки на другите да погледнат за тяхното за минута... Simple Smile

И аз бях видяла стаята, но това което стана застрашаваше сигурността на децата, до степен организаторите да ги задържат в коридорите...

Иначе това, че са отказали да вземат чернова, след като са казали, че там се поправя .. ансолютна глупост! Ами няма значение колко е голямо детето. Аз не искам върхово майсторство, просто искам да не обяснявам защо някой не си е свършил работата. И като ще обясняваш на 5 деца, що да не обясниш на всички деца във всички стаи... Между дрохото моето дете не еимало нужда от обяснения, но беше впечатлено, че хем са обяснявали, хем на някой, хем са питали кой иска обяснения, хем после са казали, "като не ви ясно да не бяхте идвали"...

# 696
  • София
арт мама , г-жата е трябвало да им обясни , че се пише с химикал.При нас им беше казала следното - решават с молив, проверяват, след което повтарят отгоре с химикал.Освен това им беше обяснила много подробно как се провежда състезание, да не говорят, да не преписват от никой, дори и да им подсказват, те да не подсказват, че са различни деца и т.н.Всичко , което аз се опитах да  й кажа сутринта вече го беше чула от г-жата.Не знам как се е справила, може да има случайни грешки, ще разберем после, но каза че й е било много лесно , в 10.45 е излязла.По-лесно от задачките дето аз й измислях последните дни да решава  Laughing

# 697
  • най-шареното място
Да, химикалът е ясен, Поне  заповечето деца. Но познатодете е писало всичко с молив, предало е и му казали да омастили една задача, съответно то омастилило една...

Моята реакция е за черновата, няма да обяснявам повече, че завзех темата. ..Химикалът е важен само доколкото иначе можеха да изтрият и да поправят. С химикал е трябвало да получат нов лист или да зачетат чернова.

# 698
  • Варна, морето и сините вълни!
арт мама , г-жата е трябвало да им обясни , че се пише с химикал.При нас им беше казала следното - решават с молив, проверяват, след което повтарят отгоре с химикал.Освен това им беше обяснила много подробно как се провежда състезание, да не говорят, да не преписват от никой, дори и да им подсказват, те да не подсказват, че са различни деца и т.н.Всичко , което аз се опитах да  й кажа сутринта вече го беше чула от г-жата.Не знам как се е справила, може да има случайни грешки, ще разберем после, но каза че й е било много лесно , в 10.45 е излязла.По-лесно от задачките дето аз й измислях последните дни да решава  Laughing
Според мен моята информация на нашите деца е било обяснено какво и как да направят. Аз също съм с първолак. В час по математка решаваха задачи подобни на състезанието. Лично мое мнение - децата отиват и решават каквото могат. Каквото такова. Сина ми е писал с молив и после отгоре с химикал. Но имаме грешни задачи, за което съм довлна  Mr. Green Така ще знае, че трябва да си сяда на г..за, за да има осование на самочувствието, че знаел математика  Whistling Whistling Whistling
А за всичките олимпиади и състзания на които съм се явявала, когато аз бях млада..винаги имаше такива на които им се обяснява на ухо. Аз не бх от тях. И знаех, че трябва да разчитам на себе и ко искам повече точки и да се пъча после  Mr. Green

# 699
И аз си мислех че е необходимо едва ли не да има охрана. На нашите не са им давали чернови. Синът ми е драскал на две от задачите и квесторката направо е казала, че няма да се зачетат. Първолаците са за състезание, защото се научават да не се притесняват, придобиват опит и това е полезно, защото ако сега има грешки от притеснение то следващия път няма да ги има.

# 700
  • София
арт мама , може би не съм се изразила добре, но при нас г-жата в училище им беше обяснила всичко  кое  и как ще бъде, как да си проверяват, абе наистина всичко, което и аз се сетих да кажа, дори повече, не само за химикала, рещшаваха подобни задачи, оставаха два пъти допълнително след часовете и т.н.Квесторите не са там да обясняват,  те не са математици и не им е работата нито да обясняват, нито да подсказват, а да следят за реда.

за подскаването - винаги го е имало, но хората на които подсказват окапват по някое време, след това остават само тези на които наистина им върви математиката, навремето това бяха 2-3 кръг на олимпиадите, между окръзите и разни републикански състезания, сега не знам как се казват, живот и здраве ще разбера , ако на детето му се отдава математиката.

# 701
  • София
Благодаря на math fen за задачите.
Сега ги решават с Тати. Утре сме на пробен изпит в СМГ. По този повод днес пропуснахме състезанието за да не стане твърде голямо натоварването. Все още си изграждаме навици.

А за подсказването - когато състезанието се е провеждало в тяхното училище г-жата на "А" клас все е подсказвала на някой от любимците си. Но при резултатите моето "Гардже" /нали е най-доброто Joy/ все е преди всички останали.

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 19:08 от dimma

# 702
  • най-шареното място
Направо ме изкарахте амбициозна мама с претенции за резултат. Аз искам просо елементарен ред Simple Smile

Ами не е така за квесторите и организаторите. Щото те са обяснявали и са давали разяснения. А и е точно тяхна грижа да осигурят ред, които включва спазване на правила. Известни! -  за да е възможно спазването Wink

Това е състезание за хора. Винаги се греши. И когато зачертаване не се позволява, и нов лист не се дава, а чернова не се взема.. си е просто лоша оргазнизация.

Надявам се този път да съм го обяснила ясно. Предни години са се предавали чернови.

ПС А и аз съм ходила по сумати олимпиади и даже познавах малка дама която отиваше до тоалетната за всяка задача Simple Smile Никога не  е имало такива недомислици обаче от към правила. Ушетата, решенията рамената и ритниците по посока добро представяне са друго нещо и изобщо не ме вълнува за момента. Колко напред или назад сме в класирането също. Това за което отиде го научи. Но аз не обичам липс ана ред.

# 703
Арт мама, смятам, че си права. Редът трябва да се спазва. В противен случай на едни деца им се дава предимство, а други се ощетяват. Детето трябва да отиде и покаже какво може, а не е задължено да знае предварително регламента. Това е работа на организаторите.

В случая липсата на информираност се използва във вреда на децата, които идват като "гости". И дори да става дума само за самочувствие, мястото в класацията е важно за тях. Изобщо не говоря за амбиция, а за усещане за справедливо постигнат резултат.

А когато състезанието е конкурсен изпит отново ли ще бъде така?

# 704
  • Sofia
арт мама , може би не съм се изразила добре, но при нас г-жата в училище им беше обяснила всичко  кое  и как ще бъде, как да си проверяват, абе наистина всичко, което и аз се сетих да кажа, дори повече, не само за химикала, рещшаваха подобни задачи, оставаха два пъти допълнително след часовете и т.н.Квесторите не са там да обясняват,  те не са математици и не им е работата нито да обясняват, нито да подсказват, а да следят за реда.

И аз обясних на дъщеря ми, че трябва да пише с химикал, но като видяла, че някой деца пишат с молив е решила, че разрешават. А си е мислила, че ако не може госпожата щяла да им каже. Поне това са можели да кажат на децата. Това няма нищо общо с математиката.

Общи условия

Активация на акаунт