141 DE - на лов за тракторЪТ!

• 12 057
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
Мацки, има ли някакъв срок в който трябва да бъдат преведени парите след подаване на Steuererklärung и получаване на писмото-отговор от ФАмта?
И аз питам същото  Embarassed При мен минаха май 3 месеца и нищо....

Еовин, и аз стискам палци Peace

# 76
Мацки, има ли някакъв срок в който трябва да бъдат преведени парите след подаване на Steuererklärung и получаване на писмото-отговор от ФАмта?

ъ, кои пари?  newsm78

# 77
Привет от бг. Имахме големи премеждия с Криси и полета, вдигна почти 40 градуса и беше апатичен, много се шашнах. Подържа 3дни температура и на 4тия изкара 8мия зъб. Обиколихме България, без да видим нещо.
Въпрос към Пепеляшка: Както гледам няма да мога да взема блузките, май ще се готови следващата седмица, какво да правим?

# 78
И аз питам същото  Embarassed При мен минаха май 3 месеца и нищо....

Зависи от моткавостта на служителите. При мен понякога са идвали след 3м, понякога и след 1м Crazy На приятелят ми сега за по-малко и от месец обработиха.

Еовин, успех! Аз имам няколко приятели във Франкфурт и съм наблизо и често там - ако можем да помогнем с нещо - казвай  Simple Smile

ВанчеHug

# 79
След подаването на документите най_често са около 3 месеца. 1 път ги получихме след по_малко от 1,5 месеца, а един път след 4 месеца се обадихме да питаме и 2_3 дена по_късно бяха преведени. Така, че след 3,5 месеца бих се обадила. Нашите ги направихме след Пфингстен, имаме оЩе да чакаме.

# 80
  • Германия
ВанчеМамче, нека останат моите при Шаманката, пък ще я питам, дали не може да ги прати в колет насам.
Аз следващата седмица ще съм по болници с Мартин, та тениските в момента остават на заден план... Confused

# 81
http://www.mainbg.de/ сайт на българите във Франкфурт

Пепи, какво има на Мартин? Заради сливиците ли?  newsm78

# 82
  • Германия
http://www.mainbg.de/ сайт на българите във Франкфурт

Пепи, какво има на Мартин? Заради сливиците ли?  newsm78
Ами и аз точно не разбрах, дали е сливица или полип (хем дете ми подскачаше, хем телефона звънна в този момент и .. ooooh!) ...в понеделник като направят подробния преглед ще се решава, дали ще се оперира или не.

# 83
BG-shterka,
погледни на сайта на унито, обикновено има и списък с частни общежития. В тях по-лесно се намират места. освен това мисля, че търсенето на общежития доста е намаляло поради почти изравнените цени с приват, тъй че шансът ти за общежитие не е малък.

аз за първи път чувам някой да се договаря на нетна заплата  Thinking  според мен 1300? са си малко пари за франкфурт... наемите там са си височки,по-чести пътни разходи към БГ.... за някакви +300? в сравнение с бг, аз не бих се преместила  Peace

ЧРД, сърфи на патерица! Бъди здрава и късметлива  Simple Smile

# 84
Ето, в иммобилиенскаут вижте примерно ИД 51249303. Едностаен ап., съвсем приличен, във Франкфурт, за 345 Евро барабар с вода, топлофикация и други. Към това и ток, стават 400 евро за жилище. 100 Евро да речем за градски транспорт, 400 за храна, и ти остават 400 евро всеки месец за телефон и нет (30 евро), дрехи, излизания, гивезълъци и ако щеш, по един билет на месец до БГ (визирам 99 евро билетите на Луфтханза).
В БГ има ли заплати 2000лева чисто? Говоря за не-директорски позиции.

# 85
 моя приятелка бачка като филиалайтерин на халхубер в Дюдорф за около 1400 нето и да ти кажа не й е розово положението... пък няма мъж към който да пътува 3000км... тя не че е толкоз зле, ама ако имаше мъж в друга държава, щеше да й е зле  Peace

# 86
Намират се, но аз не взимам толкова  Mr. Green
Програмистите най-вече по мои наблюдения и то не всички, за тези извън мениджърски позиции.
Тук взимам чисти малко над 500евро.

# 87
Дюселдорф е по-скъп град от Франкфурт  Wink Не знам, зависи и от очакванията и навици на човека, разбира се. Ако пуши по една кутия на ден, примерно, и ходи всеки петък и събота на дискотека, и се храни на вън като е на работа, наистина трудно ще й стигат.
Не знам, за мен 1300 чисти са окей, особено като за начало пък. Тя Еовин няма вечно да взима толкова  Wink

# 88
Ами, аз не пуша, не пия алкохол, даже и кафе не пия Rolling Eyes
По принцип за книги харча много, но все пак немски не знам, така че  Joy и тоя разход ще ми отпадне. Laughing
За дискотеки съм дърта вече  Mr. Green

# 89
  • UK
Ео, ако имаш възможност - заминавай. 1300-малко-много-колкото и да са, са до време. После си зависи от теб... Ще имаш възможността да се установиш и тн, а и после, дори да не се получи и да се върнеш тук, знаеш как гледат с друго око на стаж в чужбина. Все едно си ходил пеша до Луната или си направил околосветско пътешествие с плуване, нещо такова. Simple Smile Ако ти предложат... Заминавай. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт