Весело е в ЮЛСКАТА дружина,даже две сватби скоро ще има!(тема 122)

• 10 499
  • 297
  •   1
Отговори
# 105
Момичета  Hug

Рапунцел, за закуска давам ядки /ечемичени, овесени, ръжени,пшеничени, елда, киноа, амарант/ варя с вода или пр. мляко и съответно добавям плод или сирене. Правя му и сладкиш без захар с плодове и кисело мляко за преглъщане, филия с яйце и сирене, макарони запечени на фурна, грис с плод или масло и сирене, качамак, попара, кус-кус. , питки, кифлички ... почти нагодих нашето хранене към неговите нужди  Simple Smile
Преди Бобо сучеше м/у 6-7 часа, закусваше м/у 8-9 часа, обяд - 12-13ч, сл.закуска - когато стане от сън  Wink вечеря 19-20 часа ....сучеше преди и след сл. сън, за заспиване и нощем поне 2-4 пъти  Grinning  Ех, какви бурни времена бяха, ако щете вярвайте, но и сега се будя в часовете в които обикновенно сучеше  Crazy Сега режимът му е същия, но сутрин на мястото на сукането хапва кисело мляко, така и не прие шише /яде от чаша с лъжица/, храненията му са четири, горе-долу в същите часове, но вечерята е по-солидна, защото не иска да яде млечни за приспиване  Wink

И да се похваля, че вече не реве при къпане  Party Къпем си го двамата с баща му, като доближаваме обстановката максимално до тази у дома, само дето майка му седи на стол докато го къпе и прави гримаси докато става, на които той се залива от смях  hahaha  Много му се насъбра на мишленцето ми, но явно вече свикна с промените  Grinning

пп
Лусия, честити ходещи крачета  Grinning

# 106
  • София
lucia , честито ходещо човече!

Благодаря ви пак, момичета, за хубавите пожелания!  Hug

Шада, толкова си борбена, че не оставяш и капка съмнение у околните дали всичко ще е наред. Всички знаем, че ще се отървеш скоро от това, което ти се струпа в последно време. Поздравления и успех!  Hug

# 107
Купа, не знам доколко познаваш града, ул. "Московска" е с/у поликлиниката, до лаб. "Ноневи".

Рапунцел, давам попара с АМ и бисквити, попара със сирене и сухар, тези дни опитвам да давам филийка с масло и кашкавал, разтопен на микровълновата, или с жълтък и сирене -печена, кус.кус. Предполагам, че някои дават и тестени закуски, но не съм правила отдавна.

# 108
Момичета, мерси за отговорите! Hug

# 109
  • София
Злати, аз й давам кисело мляко на яна или каша.

# 110
Шада,  Hug Ще се наредят нещата.

Снимки не съм правила нито днес, нито вчера. Обаче една смешна история - днес излязахме в морето със зестрата ми - една руска лодка с гребла. Много трудно управляема е, а пък и аз не съм добра с греблата и обърквах посоките  Embarassed Оказа се обаче, че имало и пътник без билет. Един мишок  Shocked, който сигурно се е побъркал от страх и умело се е скрил, защото не го видях като бях в лодката. Обаче като се сетя, че мислех да сядам там, където се е крил и само си представям как скачам насред морето и потапям Пепи барабар с лодката  Rolling Eyes Сега лодката е покрита вече до като седи на плажа!

# 111
Шада Hug Никакъв спам не е това Naughty

И Пепи има такъв надпис, правих го във Варна, трябва и на Анна да направя.
Анна яде шейк с адапте и плод(или плодово пюре), кисело мляко с бисквити, макарони със сирене и захар(утре това ще закусва, защото днес Майра ми подпали мислите с нейните макарони Mr. Green). Трябва на нея дай е пасирано яденето, иначе като че се изморява да дъвче, а иска Crazy За това закусва нещо основно, а после давам да си дъвче сухарче, бисквита, картоф печен, банан, пъпеш, ябълка, абе каквото имам под ръка. И това са ни моментите на тишина и спокойствие, голям рахат Mr. Green

# 112
  • София
ох, като остарявам и едно носталгично ми става....
снимки от рожденния ми ден, в който си пожелах яна => http://www.facebook.com/editphoto.php?aid=4317&success=3& … amp;id=1699921178

# 113
  • София
Да, Сакси, пак само за фейсбуците Crossing Arms

Ние сме будни от 4.40 smile3511 Оттогава се мъча да го приспя на пресекулки, в 6.30 се отказах и станах.
Продължава да вдига температура, но с панадол или свещичка спада и е ок. Детето изглежда в добро общо състояние, така че ние решихме да пътуваме все пак. Няма да ме има известно време - страдайте Mr. Green

# 114
Добро утро и от мен,

вчера кукнах в 3.30, днес в 4.30. По-голямо наказание от това няма - децата спят, аз кукувам  Crazy

Белинда, няма ли чист парацетамол? Тук са такива свещичките, при редките случаи, в които ми се е налагало макс 2 свещички са вършили работа.

Леле на Дуци не трябва да й се говори за манджа изобщо, било и то за макарони в суров вид smile3505

Във фейсбука като се качват снимки има един линк за външни хора - аз преди така бях пускала снимките от рд-то и прощъпулника - не се ли виждат?

# 115
  • София
Твоите се виждаха, да.
Не те разбрах за чистия парацетамол? Защо, мислиш че тукашните са с някакви други неща ли? Аз мисля, че са си чист парацетамол, просто търговското им название е друго.

Вчера си говорихме с кумата за това колко са различни децата. И нейната, като Ники, почти никога не вдига Т, ако вдигне - макс. 38 и малко. Ники бронхит ми е карал без никаква температура. А този от една хрема смотана - цак, 39.7 ooooh! Тити и тя каза, че нейните 38 не знаят какво е, директно на 40 отиват. Гадно е.

# 116
Не те разбрах за чистия парацетамол? Защо, мислиш че тукашните са с някакви други неща ли?

Да, тоя Панадол все го "забравям", че е всъщност чист парацетамол.

Забравих да ви кажа Ноеми вчера пак е забавлявала децата при гледачката. Катерила се по всевъзможни столове (вкъщи даже се качва сама на стола за хранене ooooh!) и като вече е горе - се хилела доволна. Децата подредили столчета и играли на влак - питали я дали и тя иска да се вози - и тя отишла, качила се "във влака" и седнала доволно Shocked Колко разбират вече маймунчетата, само се правят на бебета  Mr. Green

Едното дете, което беше на рд на Ясмин е със съмнение за скарлатина от понеделник. Колко му е инкубационния период на това чудо - дали има шанс да са се заразили от миналата сряда Thinking

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 08:03 от Майра

# 117
Добро утро от Родос! Имам въпрос към бъдещите свекърви. Утре ще ходим при частния лекар да ни отвори пишлето, щял да го пръсне ксилокаин да го обезболи и после да му дръпне кожичката. Направо настръхвам #Crazy
Каза, че за 24 часа ще му щипе при всяко пишане и като се приберем да го оставим в коритото да играе, та поне първото пишане да мине под вода безболезнено. Ще има да вика нашия до бога, но какво да се прави. Още от минала година ми каза, че като навърши 1 г  ще му го отвори той. Ето, дойде и това време.

Как процедирахте вие с вашите юнаци?

Шада,  Hug

# 118
  • София
Мерилу, моето лично мнение е следното - пенисът се "оправя" по два начина - или бавно и постепенно издърпваш кожичката още от ден първи, така че детето да не го боли/ но този номер май не става при всички, зависи от степента на затваряне/, или не пипаш изобщо и го оставяш да си израсте фимозата/ тя затова се казва физиологична, защото е нормална и не изисква лечение/, докъм осмата година съм чела, че се "отварят" нещата Laughing Насилственото издърпване на кожичката при относително голямо дете ми се струва много болезнено и травмиращо, и не бих го причинила на детето си, честно. Да не говорим, че на доста места по света се счита и за опасно. Имаше голяма тема по въпроса в здравния подфорум, беше писал шефът на детска урология в Пирогов в темата, ако ти се чете - иди там Peace

При моите мъже положението е следното - първият си е още с незабелена главичка, но се действа по въпроса Laughing Всеки път, в банята, показала съм му как. Вторият беше обработен от педиатърката му още като съвсем бебе, уви, без да ме попита, иначе нямаше да позволя. Слава Богу, нямаше последствия, не е плакал, слагах риванол и едно кремче за всеки случай и това беше.

# 119
Сакси, много си хубава и някак замечтана на снимките.
Белинда, приятно изкарване, където отивате и дано Бобо повече не вдига температура.
Мерилу, споделям написаното от Белинда по въпроса Peace. На Алекс педиатърката му забели насилствено пишлето без да ме попита, когато беше само на 3 месеца Close. Опищя поликлиниката. Аз съответно не посмях повече да го пипна и на 6 месеца беше отново с фимоза.
Майра, не помня точно, но инкубационният период на скарлатината не беше никак дълъг, максимум седмица Peace

Илия цяла нощ не спа, скимтя и плака все едно нещо го боли Sad. Станахме в 5 часа с убеждението, че само да се съмне, заминаваме на лекар. Е да, ама той се разигра, подгониха се с брат си и изобщо няма вид на болен. Измерих му температурата и е 37.1. Сега спи, а аз се чудя какво да го правя като стане. Тук цяла нощ и цяла сутрин вали и нещо не ми се ходи до поликлиниката в това време. Май ще изчакам до утре. Долните му кътници сега избиват, мястото е подуто и посиняло. Чудя се дали те са причината newsm78

Общи условия

Активация на акаунт