Весело е в ЮЛСКАТА дружина,даже две сватби скоро ще има!(тема 122)

• 10 499
  • 297
  •   2
Отговори
# 180
НБМ, аз изобщо не твърдя че не е имало тежки болести навремето. Обаче все повече се убеждавам че опитите ни да се справим с тях не са довели до много добри неща. Например туберкулозата от известно време набира много сериозна скорост въпреки БЦЖ-то. И не смятам че борбата ни със заболяванията изобщо е била или ще бъде лека. А по-скоро че не е това начинът. Трябва да се подходи по-мъдро по тоя проблем.
Майра, има три фактора които не са за пренебрегване от нашето детство - Чернобил, ваксинирането и доста безогледната употреба на антибиотици. Смятам че те достатъчно са се отразили на нашето здраве, а децата ни нямат късмета да ядат тази хубава храна, която ние ядяхме. Нито дишат този въздух, който дишахме навремето.  Sad
Не се опитвам да ви убеждавам в нещо, просто си споделям размишленията. Всеки ще ги пречупи през собственото си виждане и усещане на нещата.

# 181
  • София
Ще следя темата за въпросната имунизация, че и аз от доста време я мисля и колкото повече приближава, толкова повече ме хваща шубето Confused Де да не бях чела нищо за нея. А педиатърката ни всеки път ме убеждава, че точно тази ваксина се понасяла много леко и т.н. Много е глупаво, че почти не ни оставят избор, особено ако искаш да си пуснеш детето на детска градина.

# 182
Момичета, имам си един Emy Walker от днес! running

# 183
  • Sofia
НБМ, аз изобщо не твърдя че не е имало тежки болести навремето. Обаче все повече се убеждавам че опитите ни да се справим с тях не са довели до много добри неща. Например туберкулозата от известно време набира много сериозна скорост въпреки БЦЖ-то.

Абе не знам дали е така. Факт е, че продължителността на живота е увеличена като цяло. Значи не е толкова лош животът ни и грижите за него. Факт е, че много болести вече не са толкова разпространени (за сметка на това имаме новопоявили се широкоразпространени заболявания, за които няма ваксини). Туберколозата например всички сме чели по романите как трагично са умирали млади хора от нея.
Сега че има увеличени случаи и на туберколоза и на заушка (имаше в Европа доста случаи) е вярно. Обаче има две тези защо:
1. Въпреки ваксините заболеваемостта изведнъж скача. Т.е те не помагат.
2. Ваксините почти елиминират доста болести в развитите държави. Например шарките, туберколозата, тетанус. Идва един момент, в който поколението (т.е ние) вече не вижда тези болести, не ги помни, решава, че те не са опасни за него, че са лесни за лечение, че няма да го засегнат. И все повече хора не се ваксинират. Резултат- болестите отново се появяват.

Аз лично още не съм наясно коя от двете тези е вярна.

И аз не споря и не убеждавам, темата ми е интересна и си разсъждавам, нали никой не ми се сърди или се засяга Hug

# 184
Здравейте на всички, от много време не съм влизала, но си имам и причините за това.
 Искам да ви се похваля, днес две мои приятелки се сдобиха с малки радости. Едната е със секцио в Майчин дом 3.250 кг. 47 см. вече се раздвижва, и мама и бебе са много добре. Другата естествено в Шейново 2.700 кг, но не знем см., също са добре.

Споделяме тяхната радост и им пожелаваме много радости и щастие.

# 185
НБМ, дискусията си е интересна  Simple Smile За продължителността на живота аз имам други наблюдения. Статистически се увеличава, обаче има доста фактори, които не се отчитат. Едната ми прабаба почина на 98г., но си беше здрава и активна жената до края. Сина й - дядо ми в момента е на 86г., но вече е инвалид първа група и не може да се обслужва сам. Дори и да живее колкото майка си, животът му определено не е хубав в момента. Друга прабаба почина на 86г (отново се справяше сама и цял живот е била в отлично здраве), сина й (дядо ми) почина на 62г, като също беше инвалид. Дъщеря й също почина наскоро - на около 70г възраст. В семейството ми примерите са все такива - всяко следващо поколение живее по-малко и по-некачествено. Sad Наблюдавам и семействата на близки и приятели. Имат същата тенденция. Освен това и все по-често се разболяват млади хора от заболявания нехарактерни за тяхната възраст. Това ми говори, че нещо не е както трябва и търся обяснение за това. И то не само в храната и околната среда, което са немалки причини. Доста хора също имат такива наблюдения, което и обяснява в момента засиления интерес към хомеопатията и други алтернативни лечения, философии и т.н. 

2. Ваксините почти елиминират доста болести в развитите държави. Например шарките, туберколозата, тетанус. Идва един момент, в който поколението (т.е ние) вече не вижда тези болести, не ги помни, решава, че те не са опасни за него, че са лесни за лечение, че няма да го засегнат. И все повече хора не се ваксинират. Резултат- болестите отново се появяват.
Има и друго обяснение - в резултат на ваксините и антибиотиците естествения имунитет на хората е намален, защото от няколко поколения на организма му се пречи да се бори сам. А и трябва да се отчете естествената мутация на вирусите, която е доста бърза и много често дори и най-съвременните ваксини не могат да реагират на тая изменчивост. (За грипа поне си го признават).

И спирам вече да спамя, че можем да си говорим много дълго по тия въпроси.

# 186
Ехе, докато бяхме на разходка, темата е станала много интересна. Не искам да изпадам в крайности. В повечето неща в живота съм се убедила, че има и добро и лошо. Естествено е да искаме да разнищваме темата, защото това е нещо, което касае здравето на децата ни, а всяка от нас желае най-доброто на рожбата си. Мнението ми се припокрива с това на Aelia, а и с това, което NBM казва - че въпреки ваксините се появяват епидемии на туберкулоза и заушка. Следователно ваксината не дава нужната защита и е безмислена. Наистина си струва да се вложат повече усилия и финанси в това, хората да живеят по-хармонично и здравословно, както психически, така и физически, но фармацевтичната индустрия не би извлякла достатъчно дивиденти от това.
А истината е някъде по-средата. Аз също не съм си изяснила напълно нещата и затова се радвам, че се подема дискусия и се изказват различни, и то добре обосновани мнения. Hug

# 187
  • Sofia
а и с това, което NBM казва - че въпреки ваксините се появяват епидемии на туберкулоза и заушка. Следователно ваксината не дава нужната защита и е безмислена.

Между другото аз доста се рових точно по тоя случай, за да проверя дали заболелите са били ваксинирани, понеже това ще е доста по-показателно. Както знаете на запад ваксините не са задължителни и има доста хора, които не ги правят.
Не можах да намеря достоверно инфо обаче.

# 188
Темата е много сложна и противоречива и за медицита, така че не вземам отношение. Като чета положително мнение сенастройвам положително и обратно.

От тази нататък снимките са на фотограф. Но не съм много доволна.http://www.snimka.bg/album.php?album_id=407570&pid=14014939 Парола 0000

Аз искам пак да попитам, вече ме объркаха. Официално започнах работа, подадох заявление в НОИ, за да получавам 1/2 от майчинството през втората година. Днес обаче срещнах дъщерята на директорката, която май е записала Сами на ясли. Аз подадох молба, но за страт нищо не сме говорили. Тя е в отпуск и не мога да уточня това.
но съм декларирала, че детето не е в ОДЗ на пълна държавна издръжка. Тази половин сума от 240лв.- 120лв- кога ми се полага - когато работя и детето е на ясла какво е положението?

# 189
Бърз запис и се връщам да чета за да се включа адекватно.  Peace

# 190
  • Sofia
Деница, на мен юрист ми каза, че ако детето тръгне на ясла пари не се полагат.

# 191
И аз така знам, но се притеснявам да не го е записала директорката, а аз да се окажа декларирала неверни данни.

# 192
  • Sofia
Пак ще проверя, но мисля, че парите се спират 2 седмици след като детето тръгне на ясла. Ако още не е тръгнало няма проблем.
Иначе от НОИ са започнали проверки за майки, които получават пари и същевременно ползват ясла.

# 193
Дени, абе как ще го записва директорката? Не трябва ли родител да свърши тая работа?  newsm78 Пък и е редно ти да си съгласна Shocked
Отскоро Сами се сдоби най-после с горни резци. Това е чудесно, обаче се научи да скърца с новите си придобивки ooooh! Много е неприятно, а и се притеснявам да не си повреди зъбите. Tired Чудя се какво да предприема. Thinking

# 194
Аелия, спокойно. Сега му е интересно и затова го прави. След седмица-две сам ще спре като му омръзне и изгуби интерес Peace.

Общи условия

Активация на акаунт