Весело е в ЮЛСКАТА дружина,даже две сватби скоро ще има!(тема 122)

• 10 499
  • 297
  •   1
Отговори
# 225
Първо да кажа, че от вчера имаме ходещи крачета. Направаихме питка с отпечатъци на крачетата.
Второ, от много мислене, питане и четене вчера, сутринта се решихме и отидохме на процедурата по пишлето.

Много плака милия, и аз с него, но не мисля, че от болка, просто защото го държахме да не мърда. Така плака и  като му взимаха кръв. Като го взех на ръце веднага спря да плаче. Върнахме се и веднага напълних коритото и си игра там 20мин без никаква промяна в поведението. Сега спи спокойно, дано да е така още 2-3 дни. Пидито каза да му давам Понстан на всеки 6 часа, даде и едно  кремче да го мажа и една седмица да се го пипам чочито. След това при всяко миене да го подръпвам леко. Това! Дано съм взела правилното решение за доброто на дедето!

# 226
  • Sofia
Евридика, мерси, непременно ще потърся книгата  bouquet  Само на английски ли е?
А живак в съвременните ваксини много се съмнявам да има. Затова просто не приемайте на 100% кой какво говори (и най-вече прословутият д-р Гълъбов). Откакто го гледах при Гала доверието ми в неговите твърдения е на 0%.
Иначе трябва и в БГ ваксинирането да е препоръчително. Всяка майка познава детето си най-добре и си носи отговорност за него. Аз лично не бих искала да задължавам някой да ваксинира, недай боже нещо да стане нали няма аз да тегля последствията. Нямам притеснения за моето дете и дали ще общува с неваксинирани деца. Всяка майка сама да си направи избора.

# 227
  • Варна
Мерилу, четити ходещи крачета  newsm68.

В онзи линк, който Майра постна вчера, на доктор Слънчева отговора имам предвид, пишеше че във ваксините от 20 г. не се използва живак.

Шада, Дуци и аз ще се възползвам от рецептите за бисквитки   bouquet. Чудя се дали тестото ще стане в машината за хляб  Thinking.

# 228
  • София
НБМ, точно това ми е идеята и на мен - да имаме право на избор и още повече на информиран избор. Ето в случая аз повдигнах темата за ваксините, но не защото ги отричам като цяло, а защото имам притеснение относно една конкретна. Ако имаше кой да ми обясни подробно, но не пристрастно за какво точно става въпрос и след това да ме остави да преценя сама за собственото си дете, тогава нещата щяха да са съвсем различни, аз щях да съм спокойна и нямаше да драматизирам толкова  Peace
В тази книга, която Евредика споменава, прочетох че на момичетата може да се бие само за Рубеола на 2 год. /срещнах го като цитат, не съм я чела цялата/.

Мерилу, честити ходещи карчета.

# 229
Лелеее, така се спънах в дървения стол на Анна, че сега едва стъпвам и стена от болка. Точно кутрето на крака си ударих, дето се подигравах на мъжа ми как нелепо си повреди неговото. Нека ми е сега Twisted Evil

Гнид, много са красиви. По-натам искам и такива неща да правим, но трудно се намира хавлиен плат в София Shocked В момета ми е невъзможно да обикалям страната, та по-натам ще е.
Аз имам подарък хавлийка на Анна от Есприт с името й Flutter
Сега в яслите искат 2 лигавника, тамън ще запомнят имената на децата по-лесно Mr. Green

Все забравям да ви похваля моето дете. Вече ходи и с обувки и най-после й избиха горните 2 зъба. Един месец се белееха, аха да се покажат.
Мерилу, честити ходещи крачета. Понстан и в детски вариант ли го има? Тук в БГ няма такова л-во м/у другото.

# 230

Амес,  жалко от една страна, мислех да се видим в АНталия. Но пък за теб ще е добре да се прибереш при вашите! Благодаря за комплиментите. Embarassed

Ама аз само за един месец-ще се връщам около 15 септември обратно-така че можем да се видим Hug

# 231
  • София
Деница, защо пък фотографът да е привилегия за първата годинка? Можеш да си наемеш фотограф винаги и по всяко време, дори без повод. Аз бях викала вкъщи познат фотограф да снима яна като бебе. щях да го викна и на рд й ден, но бе зает. като започне малко да разбира (че сега е невъзможно да стои на едно място) пак ще си викна...
  Wink

Евридика, Никола даже и ваксините, дето се слагат още в болницата (за туберколоза и т.н.) ли няма? СИгурно вече си казвала, но не съм прочела.. но ми е любопитно как си успяла да ги убедиш да не ги слагат.. иначе за тези, които се слагат от личната лекарка е ясно. Това е твое решение, но да мисли някой, че така ще разболееш неговото дете е нелепо.  Peace

Майра, не само там. И аз бих събрала яна с дете болно от шарка, към която се добива имунитет, само за да я изкара, докато е още бебе. Не после като един ден реши да има дете да хукне да си прави тестове за антитела или пък да ми вдига 40градуса темп... защото шарките се карат по-тежко от възрастни.

Марилоо, честити ходещи крачета!   bouquet

ние май ще останем още една седмица при мама  Crazy

# 232
Скаси, защото 20-ина снимки ми излязоха 50лв Rolling Eyes

Мерилу, честити ви ходещи крачета! Щом не плачка детето, значи бързо ще мине всичко!

# 233
  • София
еми, дени, всеки си преценя спрямо желанието, възможностите и приоритетите. Не са малко пари, но е спомен за цял живот. Всеки сам решава, предлагам да не спорим и да сметнем темата за приключена.  Hug

# 234
  • Варна
Както каза Дуци-вижда се,че светлината в дома е недостатъчна и е работа на фотографа да  прецени как ще снима.Жълтеещите снимки също са такива основно,заради влизащата през щорите светлина. Или иначе казано-да,струва си да наемеш фотограф,особено по някакъв повод,но не и случаен такъв,за да знаеш къде си даваш парите. В случая на Дени,е разбираемо защо не и се дават толкова пари за няколко снимки   Peace

# 235
Сакси, ама аз не споря, а ти отговарям на въпросите newsm78 Hug

# 236
Дуци, големи контузии при теб напоследък- скоро дупето, сега кутрето Simple Smile Аз също ще пробвам тези бисквитки Peace
Ние днес трябваше да сме на ваксинация, но отложихме, тъй като гърлото на Георги е леко зачервено, вследствие на едновременното пробиване на 2 кътника. Като се покажат и те най-накрая, ще имаме цели 9 зъбчета Grinning
Моите деца са ваксинирани до момента с всички задължителни ваксини по здравна каса. Да чукна на дърво, досега не е имало нито странични реакции, нито нещо по-сериозно. Дано и занапред да е така Praynig
Вчера попитах за овесените ядки, но никой нищо не каза. А и като видях каква сериозна тема обсъждате, не посмях да си задам повторно въпроса Embarassed.
Та сега пак ще питам, срам не срам, трябва ли овесените ядки да се варят преди да се дадат на детето, или може само накиснати в мляко да се предложат? Благодаря предварително!

# 237
Фея-овесени ядки съм накисвала с гореща вода и давах без да ги варя,но ми се струва че сварени може да са по приемливи за детето -малко се затруднява Бора като преглъща

# 238
Аз овесените ядки ги заливам с гореща вода да престоят 2-3 часа и като набъбнат и поемат водата добавям или АМ, или плодово пюре, или настръгана ябълка Peace

# 239
NBM, противохепатитната ваксина, която слагат в родилния, доколкото знам е Еувакс : http://www.medicine.bg/public/listovka/87s.pdf
съдържа алуминиеви соли и тиомерсал - органично живачно съединение. Ще погледна и за други и ще ти пиша.
БЦЖ ваксината съдържа стабилизатор натриев глутамат. Ако искаш, мога на лични да ти пратя текст, какви са вредите от него, защото е доста дълъг ферман.(Копирам от едно мнение в нета  - "Днес със сигурност се знае, че мононатриевият глутамат "убива" невроните в мозъка и причинява невроендокринни разстройства при животни и при хора...Многократно е доказан разрушителният ефект на MSG върху една малка, но много важна контролна област в хипоталамуса, наречена нуклеус аркуатус...Глутаматът, също както и аспартамът, може да допринесе за отключването и развитието на болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, АЛС (амиотрофична латерална склероза), МС (мултиплена склероза), особено при хора, при които има такава тенденция и която би могла да не се изяви иначе." 15
Не искам да всявам паника, или да казвам, че децата ни ще се разболеят непременно от тия болести, но просто споделям информация. Hug

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 14:40 от rapunzel

Общи условия

Активация на акаунт