Отговори
# 225
Здравейте и от мен момичета!
не съм писала от доста време, ама Ви следя обстойно и внимателно.
относно зърната и подготовката мога да кажа следното: според Ла лече България и организацията подпомагаща кърменето в България, не е препоръчително зърната да загрубяват преди раждането. Според тях важно е зърната да са еластични, защото реално бебето засмуква доста надълбоко в устната кухина зърното. Загрубяването е противопоказно и може да предизвика контракции от разтриването.
Самите брадавички, които се получават по зърната са допълнителна кожа, която реално създава по-голяма еластичност на кожата на зърната. Препоръчва се да се ходи без бельо - сутиен, особено като се започне кърменето, за да дишат зърната и естествено да заздравяват.
Наранени зърна при кърмене обикновено значи, че неправилно захваща зърното бебето. Всичката тази информация я има във форума, ама все пак исках и аз да кажа нещо.

Комикс, мисля си за теб и бебчето, но най-вече ти бъди позитивна и не се отказвай да поддържаш лактацията, защото скоро ще ти се наложи да кърмиш... baby_neutral

# 226
Добро утро от мен!

Радвам се, Комикс, че детенцето ти е добре! Хубаво е да стимулираш кърмата си, да се изцеждаш и да я даваш на Бо, защото това е много ценно за нея! Нямаш представа как ще и помогнеш да порасте бързо и здраво момичето!

Относно подготовката на зърната по време на бременността - много е индивидуално поради индивидуалната чувствитерност на матката на всяка бременна. Съветвайте се с вашите лекари, но при всички случай е нужна подготовка!!! Може би за някои от нас е малко рано. В противен случай когато дойде време за кърмене ще ви се стори ужасно - разранени зърна, ревящо бебче и недоспала мама ... Най-малкото, което можете да направите е да се печете на  sun слънчице по зърна.  Mr. Green
Другите методи за подготовка на гърдите са обтриване с влажна, топла хавлиена кърпа, но това поради чувствителността на зърната може да предизвика контракций. Другото е издърпване на зърната с пръсти - прави се на серии по 10 издърпвания. Кремче също е нужно за подобряване еластичността на кожата там. Ето един линк http://www.biberonbg.com/info/podgotovka.htm#top Мисля, че ще ви е интересно. Пък и която иска да научи, ще потърси инфо, ще разпита и ще си направи своето най-добро заключение!

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 09:52 от sunflower-mv

# 227
Комикс , много се радвам че сте добре и продължавам да се моля за вас !!! Пращам ти прегръдки и вяра !!!
Благодаря ви момичета за обясненията - какво представляват контракциите ! Аз лично питах много мами и се оказа че може би имам от тези неболезнените и то през нощта и предимно сутрин още в леглото , преди да отида до 00- това случвало ли ви се е ??
Ояснявам на моята докторка от ЖК , ама тя каза да си пия магнерича и ношпо- то и това е , а и на мен също не ми е взимала секрет от влагалището и мисля да отида на частен доктор да ми вземе защото един път вече я подсетих да ми пусне ПКК , сега ако я накарам и това и ще  #Cussing out, а сега точно избягвам всякакви конфликти . Разбира се че трябва да си търсим правата , ама народът го е казал отдавна -насила хубост не става .Най- важното е да ни пази Господ , защото доста често съм чувала от устите на доктори че еди какво си е БОЖА РАБОТА  !!!
Май ви развалих положителната нагласа за хубав ден - простете , ако съм успяла !!! Hug

# 228
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Добро утро, kaffeetrmker_2

Благодаря на Катето и Мия за кафенцето и настроението.

Комикс ,радвам се,че малката Борислава се справя,дано скоро се гушкате двете.продължаваме да се молим за вас. Praynig

аннтония, щом е казал доки,слушай,където се налага,там ще ходим,нямаме избор.Всичко е за доброто на бебчетата.Дано престоят в болницата е по-кратък. Hug

Елист  ,честит нов дом,нека е изпълнен с много детски смях. newsm63

Ние вчера осъществихме пловдивската срещичка,бяхме 5 мами с тумбачета и една малка дама.Снимки по-късно.

На мен днес ми е доста криво,не можах да спя добре,вчера се опитах да намаля лекарствата(така бяхме говорили с докторката),но не се чувствам добре.Събудих се,главата ми се мотае,ушите заглъхнали,помислих,че съм вдигнала кръвно,пък то пак ниско.та сега пия кафе,дано се освестя малко.

Момичета,изследвахте ли се за гестационен диабет?На мен ми пуснаха направление,ще свърша тази работа в понеделник,че днес не ми е добре.
Зърната няма да си мажа с нищо,че и без това се опитвам да си спра контракциите.След като родих се мазах с Гармастан,имах разраняване 1-2 дни,после мина.

Поздрав за всички с една малко тъжна,но красива песен http://www.vbox7.com/play:02bb62af

# 229
Добро утро и от мен. Много се радвам че малката Борислава е добре и е стабилна. Радвам се че  и ти Комикс изглеждаш спокойна. Всичко ще е наред. Ами днес става 1 седмица от нейното раждане нали така? Hug
Хубав ден от мен.

# 230
  • Пловдив
Комикс - радвам се, че сте добре с малката принцеска. Дано наистина дано всичко лошо остане вече зад вас. Малкото лъвче ще се бори  Heart Eyes

Аз лично питах много мами и се оказа че може би имам от тези не болезнените и то през нощта и предимно сутрин още в леглото , преди да отида до 00- това случвало ли ви се е ??

Да и при мен е така. Това са си контракции, но това е пия си магнезия, Но шпа не пия даже, защото мен реално не ме боли от тези контракции. Просто не знам защо, но явно при някои майки така се случва.

Вчера беше страхотно на срещата, чакам Васи да качи снимките. Мерси на всички мами, които дойдоха, а следващия път и повече  Hug

Радоска - това е от кръвното, пий повече течности. Аз си мисля, че е и от ниското желязо, за което говорихме вчера и на мен сутрим ми прилушава.

Момичета - моля ви дайде някаква по - подробна информация за тези подготовки на зърната как така действат на матката пък и опасно за контракции. Мен хич не са ми ясни тия работи и какви са тия кремчета, кърпи...  newsm78

# 231
Добро утро, момичета.  Peace

Комикс, мила, в мислите си съм до теб.  Hug

Кики - cicico, на мен също ми се наложи да си сменя лекаря и знам колко е неприятно. Понеже съм от Люлин, ако искаш, ще ти пратя координатите на сегашния ми.

За мазането на зърната - ние хубаво ще започнем да се мажем, но онзи ден видях някакви силиконови приставки за зърна, та исках да питам дали нужна покупка или не си заслужава.  newsm78

Момичета, на някоя от вас да й се схващат прасците? При мен рано сутрин понякога се получава това и е супер неприятно и болезнено. Днес ще питам доки на какво може да се дължи това схващане, но ако някоя от вас знае, моля да сподели.

Освен това, от няколко дена усещам изтръпване на безименния пръст и кутрето на дейната ми ръка (в случая лявата, щото съм левичарка). За това също ще питам, но моля и за вашето мнение.

А бебчо почти не ме оставя на спокойствие. Завоюва явно нови територии и се премята като пумпал из тумбака ми. Като си сложа ръката на корема, веднага спира, шушко...  Heart Eyes

# 232
Добро утро и от нас Simple Smile
Комикс,
по лентичката виждам, че малката Борислава вече цяла седмица се бори като герой, значи имате право да я кръстите вече и да я запишат  Hug Дано хубавото име, което сте й избрали да и носи все късмет. Съчувствам ти за поддържането на лактацията с помпа, но няма как - наистина е по-добре като я захранят да бъде с твоето мляко.
За подготовката на зърната съм на мнението на magdi_dim, с изключение на седенето без сутиен. Не знам как ще седиш без сутиен, при положение че първоначално кърмата не е регулирана и изтича, така че се налага и ползването на подплънки за кърмачки. Пък и гърдите като натежат е препоръчително да се носи сутен, за да ги поддържа да не увиснат.
Вече се отрича нуждата от подготовка чрез търкане, както е казала и тя, рагадите се получават от това, че бебето не захапва както трябва. С първото го имах този проблем и така и не се научи да захапва както трябва. А за еластичността на кожата се грижат едни жлези, чието има изобщо не помня. Е, ако се налага цедене с помпа - тогава могат да се разранят, от всички аксесоари за майката най-много ненавиждам помпата за кърма.  Twisted Evil

# 233
Добро утро  Hug
Ей, от 40мин сигурно се опитвам да пусна тоя пост и все ме прекъсват  hahaha
Мерси за кафенцето, аз моето го замених с какао, че нали по-здравословно  smile3534 Янечек, за черния шоколад веднага разбрах и се възползвах, да видим само как ще се отрази на килцата, че аз от парче шоколад не разбирам и вчера като го метнах, замина повече от половината   261uu
Миа, чакам да изпратя мъжо на работа и ще покълча кълки на песничката, дето си ни пуснала днес, много е зареждаща  dance
Аз да се пооплача, че снощи се будих от болки в корема, а бебчето горкото се мяташе вътре, много се притесних  Weary Но сега го усещам да си шава кротичко, дано нищо да му няма  newsm17
Тони, щом трябва, ще полежиш малко в болница, за хубаво е, пък и ето ти повод да си починеш от работа и домакинстване  smile3503 Бързо да се оправяш  smile3525
Кики, къде го намери тоя безотговорен док?? Не си заслужава да си вдигаш нервите заради него   love001

Комикс, мила, всички стискаме палци за теб и мъничката ти бебка  newsm17 newsm17 Пращам ти цялата си позитивна енергия  newsm51

# 234
Кики днес трябва да е на лекар.
Кики, като се появиш пиши как е минало с доплера.Дано всичко е ок Praynig Hug

# 235
Добро утро и от мен!
Джема и на мен ми се схващат прасците посред нощ, докато спя и наистина адски боли. Не съм се консултирала с никой затова, но мисля че няма проблем.
Много се радвам за Комикс и нейното бебче - на който му се живее, ще живее !!!
Аз пък вчера отидох на 4Д и да ви кажа честно съм много разочарована. Не стига че си дадох последните пари от кредитната ми карта, ми и нищо особено не видях. Повечето беше черно бяло и тук таме пускаше цветното / което всъщност както знаете е жълто-кафяво /. Ангел беше много активен и срамежлив тогава и не искаше да се показва. Единственото хубаво е , че ти дават диск и после вкъщи го гледах на паузи. Да ви кажа има моменти, в които на черно бялото се вижда много хубаво личицето му - на баща си прилича и  малко на моя Мишо като се роди  Simple Smile.
За срещата в Бургас нямам нищо против. Телефона ми е 0899 111 044. Може да ми звъннете, ако решите да се видим.
Лек и приятен ден на всички желая!

Поздрав

# 236
  • Пловдив
Момичета, на някоя от вас да й се схващат прасците? При мен рано сутрин понякога се получава това и е супер неприятно и болезнено. Днес ще питам доки на какво може да се дължи това схващане, но ако някоя от вас знае, моля да сподели.

Джема не знам на какво се дължи, но от как съм бременна ми се случва поне веднъж седмично. Наистина е крайно неприятно. Скоро го обсъждахме тук и някой даде съвет да се стъпи на крака. И повярвай ми има страхотен ефект. Както те боли много и си сънена ставаш и стъпваш на крака и минава мигновено. Иначе само с масажи не става. Минава бавно и има остатъчна болка и натоварване през целия ден!

# 237
  • В лудницата на 2-рия етаж.
 И един 10 минутен поздрав за почитателите на рока http://www.vbox7.com/play:d684a771
  superuu

# 238
Добро утро и от мен.
Кате, благодарско за кафето  Hug
Мария, аз съм забелязала, че когато съм уморена, бебетата не са никак активни. Явно и на тях им се отразява.
elist, честито ви ново жилище. И да не се претоварваш покрай разопаковането на багажа.
Комикс, продължавам да се моля Бо да се възстанови бързо  Hug

За подготовката на зърната - метода с обтриването на зърната навсякъде вече го отричат, поне така съм чела из нета. Във форума има много информация.

# 239
Здравейте!
Комикс - Много се радвам, че бебка е стабилна. А това, че по неволя си станала спец - няма нищо лошо. Ще помагаш на всички ни Simple Smile

Кики - Стискам палци! Като се върнеш от лекаря, моля те пиши!

За зърната - Докато бях в Тина Киркова, в съседната стая лежеше една мама, на която и оставаха 2 седмици до термин. Тя ми каза, че само си маже гърдите с ... Авент, мисля че беше. Но не ги разтрива с мокра кърпа за загрубяване. При мазането си ги "опъвала" лекичко....

злитова
- СПокойно! И на мен от време на време ми се случва. Явно човечетата някак си си се наместват и за това. Аз вчера за това исках доки пак да ме гледа, заради такива болки, но бебчо беше ок, матката беще спокойна и така Hug

Тони - От опит ти казвам - щом са ти казали, че трябва болница - трябва! Много е гадно! Адски е подтискащо, знам, но после ще си много по - спокойна! Всеки ден има визитации, всеки ден по няколко пъти някой минава и проверява как си.... Абстрахирай се от идеята "в болница съм" и престоят ще мине по - леко. Знам, че  е адски гадно... Ще искаш да си вкъщи, но там е най - добре! Съжалявам ако съм те притеснила с поста си, но го изпитах и ако мога да помогна на никой повече да не се чувства така - ще съм много щастлива

Лелеее какъв роман - моля застреляйте ме  Joy #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт