Август, слънце и море, а МАРТенчето все расте, расте... (7)

• 10 069
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, тъкмо пристигам от гинеколога ми, защото така или иначе трябваше да му занеса изследванията, та специално питах за болничните.Каза ми, че няма абсолютно никакъв проблем да ми издаде каквито и да било болнични.Там си имам картон при него и отдавна съм регистрирана като бременна.По принцип ми каза,че ако искам мога да се регистрирам в ЖК-то, но това е единствено за да ползвам изследванията.Иначе проблем с болничните няма.
Обаче не задължавам никой с мнение, това е според моя гинеколог.

# 121
Момичета, тъкмо пристигам от гинеколога ми, защото така или иначе трябваше да му занеса изследванията, та специално питах за болничните.Каза ми, че няма абсолютно никакъв проблем да ми издаде каквито и да било болнични.Там си имам картон при него и отдавна съм регистрирана като бременна.По принцип ми каза,че ако искам мога да се регистрирам в ЖК-то, но това е единствено за да ползвам изследванията.Иначе проблем с болничните няма.
Обаче не задължавам никой с мнение, това е според моя гинеколог.

То не е задължителна  регистрацията в ЖК, а да е регистрирана бременността при гинеколог който работи със ЗК за да може да издава болнични.

# 122
Tasty0703
нали това обяснявам, че няма проблем моя гинеколог да си ми издаде болничните  Laughing

# 123
Именно слънце, но и аз това обяснявам от сутринта, че трябва да си регистрирана при гинеколог, който работи по ЗК независимо дали ще ходиш или не на ЖК при него, а  заради болничните Simple Smile
Някои момичета обясняваха, че няма да се регистрират по ЗК и ще си ходят на частно и аз се опитвам да обясня, че дори фиктивно трябва да се регистрираш по ЗК при гинеколог за да можеш да получаваш болнични и майчинство  newsm10

А, момичета да питам на вас изписвали ли са ви допълнително витамини. На мен моя доктор ми каза само фолиева киселина да пия и да ям плодове и зеленчуци, една приятелка пък са я напъчили като слон с витамин ???? newsm78

# 124
Защо Доктора трябва да е по ЗК за да има право да издава болничен. Аз мисля че всеки доктор може да издава болничен.

# 125
Е защо тогава моят гинеколог категорично ми обяснява,че нямам проблем с болничните да си ги взема от него.Въпреки,че той не работи със здравна каса  newsm78
Вече съвсем се обърках.

# 126
Е защо тогава моят гинеколог категорично ми обяснява,че нямам проблем с болничните да си ги взема от него.Въпреки,че той не работи със здравна каса  newsm78
Вече съвсем се обърках.

И аз си мисля че не е задължително да работи със ЗК за да ти издава болнични

# 127
  • Sofia
Tasty0703 и аз съм само на фолиева киселина и витамин С. Иначе каза док много плодове и зеленчуци!

# 128
  • Burgas
Като имах зацапване ми изписаха витамини А и Е за 20дена,аз съм чувала че не е много хубаво пиенето на витамини,по добре да си ги набавяме с храната.

# 129
Аз реших, че на 17-ти след прегледа при моя лекар ще отида и при другия. Ако нещо не ми хареса ще си остана само на частните прегледи.

Витамини не пия, а изрично попитах дали е необходимо. Каза ми за сега само фолиева киселина. На следващия преглед обаче ще настоявам да ми препоръча витамини. С това нездравословно хранене се притеснявам.

# 130
Ами моя личния лекар ми каза да си набавя домашни краставици, домати, мляко, яйца и месо поне .... Като ми падна кръвното и ми вика пий айрян със сол и аз му викам ми пия с някво мляко бор чвор и той ми вика ама тва мляко ли е според теб. Я му погледни срока на годност и поглеждам аз  Shocked един месец срок на годност накисело мляко просто....

# 131
  • Sofia
Мисля че Елена е най-доброто от киселите млека. Бях чела едно проучване....

# 132
Аз пия Ферофолгама, което е фолиева киселина + желязо.
Също и Центрум Матерна, обаче ми се струва, че нещо пълнея от него и смятам да го спра.
Питах лекаря и той каза, че принципно в летния сезон има много плодове и зеленчуци и може и да не се пия витамина.Аз и без това основно с това се храня.Но зимата изрично ме предупреди,че ще си ги пия витамините.

# 133
о, да и на мен за зимата ми казаха, че е задължително

# 134
  • Сред обкръжението
Здравейте и от мен!

Вчера моят док ми каза, че ще пия само фолиева киселина. От септември ще ми предпише и някакви витамини за бременни.

Каза ми и какво да ям: задължително по 150 гр.сирене на ден. Всички видове млечни продукти по колкото мога. До 2 л. вода дневно (което си мислих, че за мен е непосилно, но от 2 седмици насам изпивам по 2л. айран дневно). 3 пъти в седмицата месо и 2 пъти - риба. Плодове и зеленчуци в неограничени количества Wink

Да ви кажа с месото имам проблем обаче. Нещо никак не ми се яде месо. Sick

Общи условия

Активация на акаунт