Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 2

• 20 096
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Не е вярно и токсоплазмозата се поема,просто си търсете правата Peace

# 181
Мен токсоплазмозата ме накараха да си я платя-6лв Thinking

# 182
Здравейте отново!Много съм притеснена-сутринта бях на консултация и док каза че околоплодните води са много малко(''под 2 см. '' каквото и да значи това),каза че ако до петък не родя трябва да ме вземат в болницата да предизвикат раждането защото не можело да стои бебето с толкова малко води.Притеснявам се да не му стане нещо,иначе тоновете са добре.....не знам.
Не се притеснявай,то и без друго вече ти е време да раждаш....

# 183
Мен токсоплазмозата ме накараха да си я платя-6лв Thinking

Аз също я платих !

ТУК са изследванията, задължителни по време на бременността и поемани от ЗК! Токсоплазмозата за жалост вече  не присъства в списъка.

Да допълня, че в някой случаи  бъдещата майка има право на допълнителни изследвания, токсоплазмозата е сред тях !

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 16:43 от star

# 184
  • Бургас
Аз си правех изследването преди 7 дни по мое желаниеи здравната каса ми го пое Peace нямаше никакви съмнения за токсоплазмоза просто за мое успокоение ако има момичета от Бургас не си го плащайте-здравната каса го поема  Peace

# 185
Не е вярно и токсоплазмозата се поема,просто си търсете правата Peace
Аз го плащах!

# 186
  • Бургас
Добре аз не споря че не сте го ПЛАЩАЛИ ,а че и здравната каса го поема,но като предпочитате плащайте си нямам нищо против,и няма нижда от удивителни.

# 187
  • Пловдив
И аз плащах токсоплазмозата и даже СПИНА, и кръвната група newsm78

# 188
И аз плащах токсоплазмозата и даже СПИНА, и кръвната група newsm78

Спина и кръвната група са към безплатните по право.

Аз също си платих токсоплазмозата, правих я в 4ти месец и беше отрицателна и то доста под нормата. Искам да ПИТАМ дали има нужда пак да си правя изследване за токсо?

# 189
Зависи, от начина ти на живот, от резултата на предното изследване. В България няма практика да се повтаря !
 Приятелката ми бременееща в Италия си е пускала всеки месец, задължително е било, тъй като организмът и не се е срещал с паразита, и тя е нямала имунитет.

# 190
нужна ми е помощ с летен вирус и температура

# 191
За температурата-парацетамол може да се пие и от бременни.Но най-добре е да се консултираш с наблюдаващия те лекар.Предполагам,че вируса не е само температура а е придружен и други екстри Mr. Green като повръщане,разстройство.

# 192
  • ул. "Мечтание"
нужна ми е помощ с летен вирус и температура

лекар ще свърши работа.

# 193
Консултирай се с док. Ако е вирус - парацетамол, витамини и много течности.

# 194
Консултирай се с док. Ако е вирус - парацетамол, витамини и много течности.

Peace
Парацетамол може.И аз пих по време на бременноста.

Общи условия

Активация на акаунт