Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 2

• 20 016
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
  • ул. "Мечтание"
Здравейте момичета,
Искам да попитам колко от Вас и на колко често лекуваха гъбички през бременността?
Аз ги лекувах преди 22 дни и от 2 дни отново.....  Confused

При мен се появиха два пъти. Веднъж в началото на бременността, веднъж в края. Лекувах ги с Клотримазол - крем и свещички. Плюс промивки със смрадлика. Всичко предписано ми от лекар.

# 61
  • Пловдив
Благодаря на всички, които се отзоваха!
Разбира се не бих предприела нищо без лекарско предписание.

# 62
Цитат
здравейте момичета!искам да ви питам дали е нормално да съм във 15г.с. и да не са ми правили никакви изследвания за гъбички и т.н, микробиологични изследвания май така се казваше ако не се бъркам. до сега само кръв,на видеозон и другата седмица на ехограф и пак кръв за синдромите(биохимичен скрининг).Та нормално ли е да не сами вземали влагалищен секрет до сега???
zdraveite momi4eta!iskam da vi pitam dali e normalno da sam vav 15g.s. i da ne sa mi pravili nikakvi isledvaniq za gabi4ki i t.n, mikrobiologi4ni izsledvaniq mai taka se kazva6e ako ne se barkam  Rolling Eyes  do sega samo krav,na videozon i drugata sedmica na exograf i pak krav za sindromite(biohimi4en skrining).Ta normalno li e da ne sami vzemali vlagali6ten sekret do sega??? ooooh!
----------
Пишете на кирилица.

Да, нормално е. Щом нямаш оплаквания. Влагалищен секрет ми взеха чак в началото на девети месец.

# 63
Здравеите мили моми4ета. StopИскам да ви попитам дали някоя от вас е имала подобен проблем.Аз то4но днеска навлизам в последното тримесе4ие(на 13 Август 4етвъртък) и от сутринта имам кафяво те4ение.Въпросът ми е,може ли да е предизвикано от полов акт Blushили да се притеснявам пове4е.Нямам болки или контракции.4етох темата за кафявото те4ение,но там маи4етата казват за те4ения само в на4алните седмици,а аз съм в седмия месец.Моля отговорете ми.

# 64
Здравеите мили моми4ета. StopИскам да ви попитам дали някоя от вас е имала подобен проблем.Аз то4но днеска навлизам в последното тримесе4ие(на 13 Август 4етвъртък) и от сутринта имам кафяво те4ение.Въпросът ми е,може ли да е предизвикано от полов акт Blushили да се притеснявам пове4е.Нямам болки или контракции.4етох темата за кафявото те4ение,но там маи4етата казват за те4ения само в на4алните седмици,а аз съм в седмия месец.Моля отговорете ми.
На мен не ми харесва това. На твое място веднага бих се чула или бих посетила гинеколога си. Не е нормално да имаш кафяво течение в 7 месец. Възможно е да е от полов акт, но не е нормално и аз не бих се успокоявала с това.

# 65
Здравейте мами. Чета Ви месеци на ред и сте ми доста полезни Simple Smile Аз съм в 29 г.с и имам проблем с килограмите. Ама не такъв какъвто предполагате, а точно обратния Confused Когато забременях бях 65 кг. през първите три месеца - след гаденките и повръщанките стигнах до 60 кг. От тук на татък съм качвала до 63 кг., след което пак свалих до 61 и в момента в 29 г.с - вече 7 месец, пак съм 61 кг. На предната ЖК, която беше на 03.07. бях 63 - доки определено не изказва присененя, беба си е добре, изследванията ми също са добре, ама аз нещо се притеснявам. Имали ли се този проблем?  Притеснявам се, че беба ще бъде недохранена, ама разчитам на това, че тя си взема всичко необходимо от мен.

ПП. Може би трябва да доуточня, че 8 месеца преди да забременя бях 52. За 8 месеца изведнъж без видима причина качих 13 кг.
И може би сега си връщам старите килограми.

# 66
elea33 Бебо нали го гледат на ултразвук? Ако има проблем в растежа докторите ще го видят. Най-много килца се качват последните 1-2 месеца от бременността, така че имаш време  Wink

# 67
elea33 Бебо нали го гледат на ултразвук? Ако има проблем в растежа докторите ще го видят. Най-много килца се качват последните 1-2 месеца от бременността, така че имаш време  Wink

Гледат я всеки месец на ултразвук - последния път на 03.07.. Всичко и е наред, даже върви по-голяма - и по- дълга и по-тежа. Сега съм на ЖК на 18.08. и чакам с нетърпение, за да я видя дали е добре. Но на мен не ми е нормално да си стоя все на 61 кг. и съм се ошашкала вече - страх ме да се кача на кантара да не би пак да съм отслабнала. Но иначе пък се чувствам добре. Е...вече ми натежава, ама това е нормално.

# 68
Не се шашкай. Това, което е добре да правиш, е да хапваш по малко, начесто, здравословно и разнообразно. И се радвай, че ни си станала на слон  Laughing( все още)(не че е задължително да станеш...)

# 69
Не 4акай,а отивай на лекар.Дано не е нищо притеснително.Пиши после какво е казал доки.УСПЕХ Hug

# 70
  • Пловдив
Цитат
здравейте момичета!искам да ви питам дали е нормално да съм във 15г.с. и да не са ми правили никакви изследвания за гъбички и т.н, микробиологични изследвания май така се казваше ако не се бъркам. до сега само кръв,на видеозон и другата седмица на ехограф и пак кръв за синдромите(биохимичен скрининг).Та нормално ли е да не сами вземали влагалищен секрет до сега???
zdraveite momi4eta!iskam da vi pitam dali e normalno da sam vav 15g.s. i da ne sa mi pravili nikakvi isledvaniq za gabi4ki i t.n, mikrobiologi4ni izsledvaniq mai taka se kazva6e ako ne se barkam  Rolling Eyes  do sega samo krav,na videozon i drugata sedmica na exograf i pak krav za sindromite(biohimi4en skrining).Ta normalno li e da ne sami vzemali vlagali6ten sekret do sega??? ooooh!

----------
Пишете на кирилица.

Според мен не е нормално досега да нямаш никави микробиологични изследвания.Аз досега имам две,а пък в деветия месец има още едно-задължително.В твоята седмица поне едно изследване би трябвало да има.

# 71
Здравейте мами. Чета Ви месеци на ред и сте ми доста полезни Simple Smile Аз съм в 29 г.с и имам проблем с килограмите. Ама не такъв какъвто предполагате, а точно обратния Confused Когато забременях бях 65 кг. през първите три месеца - след гаденките и повръщанките стигнах до 60 кг. От тук на татък съм качвала до 63 кг., след което пак свалих до 61 и в момента в 29 г.с - вече 7 месец, пак съм 61 кг. На предната ЖК, която беше на 03.07. бях 63 - доки определено не изказва присененя, беба си е добре, изследванията ми също са добре, ама аз нещо се притеснявам. Имали ли се този проблем?  Притеснявам се, че беба ще бъде недохранена, ама разчитам на това, че тя си взема всичко необходимо от мен.

ПП. Може би трябва да доуточня, че 8 месеца преди да забременя бях 52. За 8 месеца изведнъж без видима причина качих 13 кг.
И може би сега си връщам старите килограми.

Според мен ти в момента отслабваш и си връщаш старите кг Laughing. Т.е. след като родиш, ще оставиш в болницата поне 7-8 кг и ще ти останат още малко до 52 Peace. Бебето щом е добре, всичко е добре. Радвай се Peace.

# 72
  • ул. "Мечтание"
elea33, щом бебчето е добре и расте няма повод за притеснение. Аз за цялата бременност качих общо 6 кг, а в болницата оставих 10. Тоест и аз отслабвах по едно време (само че не съм си следила килограмите месец по месец и не ми е направило впечатление тогава). Не смятам, че твоето е проблем, напротив.  Peace

# 73
  • Пловдив
славче - иди наистина най - добре на лекар.

# 74
Здравейте момичета,аз още съм тук и още съм бременна Tired. Явно на нашето дребосъче му е добре вътре.Преди 2 дена както си стоях вечерта кротко изведнъж бебока ''слезна'' чак под пъпа,започна да ме боли кръста,а като реших да се изправя не успях-останах сгъната като катма защото наистина болеше и така ме опъваше корема ниско долу, че едва си намирах място,но след около 30-тина минути всичко мина и бебчо си се ''качи'' пак горе.Дали това е поредния знак че деня е съвсем близо?Знам че вече станах досадна с тъпите си въпроси,но това ми е първа бременност и всяко ново чувство(особено сега на края) ме шашка.Все пак благодаря Ви че ме търпите и досега никой не ми е ''теглил майните''.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт