Какво правите ако приятелят/мъжът ви не работи?

• 9 026
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
Аз съм имала подобен мн кратък опит с човек, който много бързо разбрах, че няма намерение да работи.
Не става в-с за месец, а за години. От тук от там се прехранваше, майка му му даваше пари и той креташе някак си.
Истината е, че на мен ми беше симпатичен около месец, след което не съм му губила времето повече.
Изчакай и виж накъде отиват нещата, но ако наистина се опре твърде на теб е добре да си прецениш имаш ли нужда от тази връзка.

# 16
Само дано не е мъжа от темата с детенцето. Ако е той - значи е голям използвач.
За съжаление май е той...И за още по-голямо съжаление е от най-хитрите използвачи- влязъл е под кожата на детето...

# 17
  • София
Само дано не е мъжа от темата с детенцето. Ако е той - значи е голям използвач.
За съжаление май е той...И за още по-голямо съжаление е от най-хитрите използвачи- влязъл е под кожата на детето...
Ако е така и ако няма други доходи - веднага вън. Поне на детето да не мъти главата.
За протокола и моя в момента не работи - подаде си молба за напускане и по време на предизвестието си ползва отпуските за 3 год. назад. Но за него денонощно работят 2 таксита. Арендата ми я носят в петък вечер на мене. А и човека си търси  друга работа, скучно му е да лежи в къщи.

# 18
  • София /Абсурдистан
Слагаш му ултиматум - до 1 месец или си поема разходите и дава пари за сметките и за храна, или да ти върне ключа от къщи и да си хваща пътя. Докато му позволяваш безкрайно да се помотва из къщи, няма да си даде зор да се промени защото така е много удобно.

# 19
Слагаш му ултиматум - до 1 месец или си поема разходите и дава пари за сметките и за храна, или да ти върне ключа от къщи и да си хваща пътя. Докато му позволяваш безкрайно да се помотва из къщи, няма да си даде зор да се промени защото така е много удобно.

Аз не мисля да сме толкова крайни. Защото периоди на безработица се случват.
Човекът е без работа от месец все пак и в крайна сметка живота не е бял прав път.
Може и да е в някаква депресия, въпреки, че щом е само от 1 месец безработен би трябвало да го държи инерция и в точно този месец да търси активно .... Така че аз бих изчакала малко да видя накъде ще задуха вятъра.

# 20

не ми се мисли ако имате дете , да се маха

# 21
  • на изток от рая
Ултиматум, казваш...Може и да свърши работа, не са женени, нямат дете, ще започне работа. Но, като цяло, на мен ми се струва, че той не е амбициозен човек, не се мъчи от лева два да направи, а е и със самочувствие.
А представи си сега картинката след време- женени, с едно "нейно" и едно "тяхно". Тогава тези ултиматуми дали ще важат?
Аз нямам нужда да ми се казват задълженията, чисто и подредено е, сготвено също има. И на работа ходя. Така трябва да е и отсреща- изпълняваме си задълженията, без да мрънкаме.
Поне едно му признавам на човека- не й сваля звезди и не й обещава нищо.
Или?

# 22
  • Германия
Аз пък си мисля, че авторката просто няма чувства към него. Фактът, че е безработен, е по-скоро второстепенен.

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 03:08 от Flocke

# 23
И аз мисля, 4е след като са провеждани многократно разговори по темата и нищо не се променя е време за ултиматум, или да си намира работа, или да се изнася. На теб търтей и пиявица не ти трябва, бол4етата и сама може да си завиеш...
Един отговорен 4овек ще се съгласи и на 400 лв да работи, поне да си покрива елементарни нужди, а не да 4ака от теб 2 лева за цигари. 
Криза е, по трудно е, но ако не търси, никой няма да дойде у вас да му предложи работа.

# 24
  • София /Абсурдистан
Всеки може да остане без работа за определено време, не е края на света. Семейството е за това - хората да си помагат. Ама изобщо да не си търси работа и да чака жена му да му купува цигарите и да поема сметките...
Това за ултиматума го написах защото ми е познато - бившият беше от тази порода. Все за него нямало работа, все не могат да го оценят... Че даже си позволяваше и коментари - една жена ако нямала поне 2-3 работи, мислела само за глупости  Twisted Evil Разбира се, в къщи не пипваше нищо защото това било женска работа. Та ако един човек си е такъв, винаги, когато може да си го позволи, ще си мързелува, а друг ще му бере грижата. Тук ултиматумът има ролята на стимул да се вземе в ръце  Peace Ако и това не подейства, значи просто човека си е такъв и нищо друго няма да помогне.

# 25
Аз бих го разкарала на мига, просто един лентяй, който чака наготово ooooh!.

# 26

На всеки може да се случи да остане без работа, никой не е застрахован. Това , което ме смущава в случая е, че не прави опити да си намери и още по-лошо- не е съгласен да работи за 400 лв. Е добре, с 400 лв ако не може , с 0 лв. как може да живее? нищо не му пречи да почне някаква каква да е работа, пък да си търси по-високоплатена. Иначе 1 месец не е много време. Преди това как е било?

# 27
  • близо до Кресненското дефиле
Покажи му изхода!Най-много ме дразнят такива хора с високи претенции, които обикновено са без покритие.

# 28
Мъж,който чака на жена си или мъж-курва не понасям.Крайна съм-да,ама с такива край няма.

# 29
  • out of space
Аз пък си мисля, че авторката просто няма чувства към него. Факта, че е безработен е по-скоро второстепенен.

Абсолютно съм съгласна. Ако има някакви чувства- по-скоро са нещо като майчински и чисто човешки. Със сигурност се дразни и със сигурност я дърпа назад.
АУТ!

Общи условия

Активация на акаунт