Какво правите ако приятелят/мъжът ви не работи?

• 9 032
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
Имам идентичен проблем, но не съвсем същият.... и моя господин има 3 работни дни (официални) в живота си, но поне не сме закъсали изобщо. Но фактът, че разполагаш с всичко благодарение на баща му, който по стар навик зарежда картите на всички  ooooh! И не може да го убедиш, че е редно да работи и да се издържа сам - и този човек е тръгнал семейство да създава...как още не мога да разгадая, може би ще чакам баща му да зареди картата, за да купим памперси  Thinking И аз съм изпаднала в едни размисли.... като разбера как може да накараш такъв мъж да работи, ще споделя  Mr. Green

# 31
Извинявайте, но на такива хора им личи от първия ден в който ги видите. Как изобщо сте допуснали да се обвържете с лентяи. За несериозна връзка сигурно стават, но да премине в сериозна без да ви притеснява че е развей прах и/или някой друг го издържа не го проумявам. Хората трудно се променят в това отношение че да е бил работяга когато сте се запознали, а сега да стои от Х години на социални помощи  Shocked
За случая от темата мисля че е рано да се правят заключения, може човека наистина да е способен и да му е унизително да почва каква да е работа. Един месец не е изобщо много че да обвиняват в лентяйство. Всеки има нужда от период на почивка понякога и преосмисляне на живота си. Авторката най-добре трябва да го познава дали е мързел, ако изобщо това е основното което я дразни вече или има и друго.

# 32
...Всеки има нужда от период на почивка понякога и преосмисляне на живота си...
Ако аз си почина 1-2-3 месеца, ти ли ще ми плащаш сметките?

# 33
А досега като е работил за по-голяма заплата от 400 лв. защо пишеш, че няма никакви пари. Къде му са спестяванията?
Явно си разумна и предвидлива, щом ти поне имаш спестявания.

# 34
Оставам с впечатлението, че просто чувствата ти към него вече са си отишли.
Усещанията, които изпитваш, неприязанта към него са по-скоро резултат от това, че си престанала да го обичаш.
Загубата на работата и лежерността с която приема този факт са просто катализатор, но не и първопричината за начинът по който напоследък се чувстваш във връзката си.
Преживяла съм го и знам за какво говоря.

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 09:38 от Ulia

# 35
човека явно го мързи...това е ясно. Но друго ми прави впечатление. Ти май нямаш никакви чувства към него. Както всички са писали на всеки може да се случи да остане без работа / особено в тази криза /, но това да не иска да работи за 400лв. ми се струва абсурдно, при положение, че ти му плащаш и цигарите даже. Ти решаваш как ще постъпиш, но не оставяй положението  както е в момента. Имаш си едно дете...не е нужно да дундуркаш второ

# 36
човека явно го мързи...това е ясно. Но друго ми прави впечатление. Ти май нямаш никакви чувства към него. Както всички са писали на всеки може да се случи да остане без работа / особено в тази криза /, но това да не иска да работи за 400лв. ми се струва абсурдно, при положение, че ти му плащаш и цигарите даже. Ти решаваш как ще постъпиш, но не оставяй положението  както е в момента. Имаш си едно дете...не е нужно да дундуркаш второ
Rolling Eyes с  400 лв  да си осигури поне цигарите и кафето ...да му се невиди .....
Иначе моето мнение съвпада с това, което цитирах! Peace

# 37
Всички момичета вече са ти казали какво е вярното решение. Въпросът е ти как ще го осъществиш и готова ли си за него. Повярвай ми - няма по лошо от това да издържаш мъжа до теб. Моят съпруг имаше три такива момента от по няколко седмици, веднъж 3 месеца - самочувствието му се сриваше тотално, а аз се изнервях много, но той поне не си стоеше само вкъщи, а ходеше напред-назад по познати и по фирми, за да си намери друга работа. Справихме се с тия ситуации (никой не е застрахован), но ние имаме две дечица и брак от 7 години, сключен заради любов. При теб май няма нито една от тези причини, така че просто не отлагай и не си съсипвай живота.

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 10:45 от D.Stoyanova

# 38

По каква логика аз да ти ги плащам? Партньорката ти би могла да го направи ако желае или там който те издържа.
Жена ми е имала не месеци, а години в които не е работила по различни причини и нито за миг не съм си и помислял че трябва да пускам тема защото било ненормално  Shocked

# 39

По каква логика аз да ти ги плащам? Партньорката ти би могла да го направи ако желае или там който те издържа.
Жена ми е имала не месеци, а години в които не е работила по различни причини и нито за миг не съм си и помислял че трябва да пускам тема защото било ненормално  Shocked
Но предполагам, че жена ти не е работела поради това, че я мързи ...а по други причини.... А тук става дума за човек, който остава без работа НО НЕ си прави труд да търси нова ..... От какъв зор пък трябва да му се плащат  сметките???

# 40
Добре знам за какво говорим. Виж контекста за това което ме питат и аз отговарям. Хванаха се за думите ми че "...Всеки има нужда от период на почивка понякога и преосмисляне на живота си..." и кой ще му плаща сметката през такъв период. Не е нужно винаги да е от мързел, а и в авторския постинг не съм убеден че нетърсенето на работа за такъв кратък период е в основата на проблема.

# 41
nelly_dor, гледай позитивно на нещата...може пък да е страхотен ебач, а да не го споменаваш....не всичко е пари на този свят...  Mr. Green

# 42
  • София
Е, как какво правя?
Слагам му ролки на главата, пеньоар и го оставям с парцала, прахосмукачката и препаратите, списък с нещата за пазаруване, дрехите за гладене и двадесет и пет лева.

Забравих да добавя, че посещенията му в къщата ми трябва да са два пъти седмично, докато мен ме няма.

Последна редакция: ср, 05 авг 2009, 14:20 от Azzy

# 43
Е, как какво правя?
Слагам му ролки на главата, пеньоар и го оставям с парцала, прахосмукачката и препаратите, списък с нещата за пазаруване, дрехите за гладене и двадесет и пет лева.
тези 25 лева за него ли или за пазар?

# 44
  • София
За пазар- отделно, разбира се, придужен с отчет с касови бележки.

Общи условия

Активация на акаунт