За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

• 24 670
  • 473
  •   1
Отговори
# 45
  • На брега на реката

Ето за картофите с ориза темичката - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371689.0
Вкусно е гарантирам  Peace

# 46
  • Географският център на България-Габрово
Дядо Хаджия, мерси за темичката!  bouquet

За да не съм само запис- преди време някой беше питал за състава на чесновия пастет в Билла. Днес си купих и ако все още някой се интересува, мога да го препиша от кутийката.

Смятам,че доста от момичетата ще ги интересува  това.Така,че давай смело и напиши съдържанието на този пастет.

# 47
Да благодаря на TheNMaster   bouquet за хубавата рецепта за рибена чорба  Hug
Фантастична стана !
Не сложих нито ориз, нито картофи.
Застройката беше само чесън и оцет
Добре, че е диетична , понеже смотах три купи  Wink

# 48
  • София
Лабрексчеееееееееееееее,

хиляди целувки имаш от цялото семейство за съвета за печене в плик. Помниш ли умувахме за рибата едно време как да я примамя в плик за печене.

Ами примамих я бе. Едно филенце от пангасус нали. Викам я ела тука на дядо тука да видиш какво съм ти приготвиииил. И то нали хоп бум в плика.

Рибата стана нещо неописуемо и неповторимо. От сега нататък пържена риба няма да има та ако щееееее ...

Ами зеленчуците. Ми то да им се ненарадваш бе. Верно пекох ги в плика отделно от рибата по моя си технология обаче прабаба ми Цонка вече я задминах аз по вкусно готвене (признание от синът ми).

Там в темата за снимките нали съм ви сложил картини от ренесанса на българската кухня.  newsm62

# 49
Да,пликовете за печене са голяма работа! Peace
И аз ги ползвам от години.Както ми се задушава в тях месото,в нищо друго не става така и толкова бързо,и чисто.

# 50
  • София
Дядо Хаджия, мерси за темичката!  bouquet

За да не съм само запис- преди време някой беше питал за състава на чесновия пастет в Билла. Днес си купих и ако все още някой се интересува, мога да го препиша от кутийката.

Смятам,че доста от момичетата ще ги интересува  това.Така,че давай смело и напиши съдържанието на този пастет.

Ами добре, ей го на:

маргарин
сирене - 70%
извара
сметана
подправки- по мое мнение брашно от чесън и червен пипер

Я кажете нещо повече за туй печене в плик, или пък дайте някой линк Wink
Аз съм правила само Маги сочно пиле така, а също и агнешкото за Великден преди време. Какво друго и как се процедира?

# 51
Аз откакто открих пликовете , само в тях пека  Crazy

Ето и темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=364493.0

# 52
В предната тема дадох рецепта за дип с чесън ,Руска щеше да го пробва и да пише дали е същото.

Руске пробвали го???

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=414318.msg11934720#msg11934720

# 53
  • София
Предполагам може и пиленце, и пържолки. Поръсват се с подправки и се слагат направо ли? Мазнинка нещо трябва ли да се добави? А зеленчуците пак ли така? newsm78

Ох, много съм загубена. Сега видях, че Лео е дала линк. Мерси!

# 54
  • София
...
Я кажете нещо повече за туй печене в плик, или пък дайте някой линк Wink
Аз съм правила само Маги сочно пиле така, а също и агнешкото за Великден преди време. Какво друго и как се процедира?

Ми да кажат тука майсторите оти аз днес за пръв път си ги купих от бакалията и ги използвах.

Мисля си, че в тях например може да се приготвя с по малко мазнина или пък да се задушава с малко количесто вода.

Зеленчуците днес се задушиха направо перфектно, а пък рибата се оказа, че и без да е изпържена в мазнина пак си е вкусна.

Например рибата днес я поръсих със сол и черен пипер и я намазах с олио и хайде в плика за печене.

Така извън темата да споделя някои мои виждания за обработка на месо за печене в плик. (Предупреждавам, че 75 % от текста по-долу е шега).

Съществен момент е как ще намажеш месото. Най-добрия вариант е да си намажеш ръката с олио и после да погалиш месото с ръката. Съществен момент обачееее ... е как галиш месото. Мдааа ... значи първо затваряш очи и си представяш, че виждаш любимия нали, после се усмихваш замечтано и чак тогава галиш месото нежно нежнооо ... иначе не се получава. Може нали да припявате нещо романтично за по добро обработване.

Сега... става и със сухо месо (примерно речено пилешки гърди или пък бяло месо на пуйка). Тука обаче технологията е друга. Туканата трябва повече мазнинка пък и леко трябва да я така понабиеш в месото. Затова топиш нали ръката в олиото, после затваряш очи и хоп...какво - виждаш свекърватаааа (за мъжете тъщата). И почваш така да пляскаш месото нали та да попие леко от мазнинката. Много моля уверете се, че омазнявате месото, а не самата свекърва щото много често се случват нали грешки. То не че е лошо да намажете лицето на свекървата с олио (полезно е за кожата) ама не съм сигурен, че тя пък ще разбере добрите ви намерения. Тука най добре върви музика от сорта на "Болеро" от Равел, като се съобразявате нали с такта на музиката и ритмичното потупване на месото. Ако пък сте в добри отношения със свекървата е препоръчително да пуснете ориенталски кючек за придаване на настроението и при виенето там нали на кларинетите може да натиснете месото (не свекървата алооооууууу) с ръка и да направите две три чупки (ако искате в кръста, ако искате пък в китката на ръката се ще свърши работа).

За сухите меса ви препоръчвам масло пред олио.

Те тея тънкости според мен много често се пропускат от домакинята.

Иначе казано ако сте турили месото предвариелно в марината, направо си го тургайте в плика и го печете.

При всички случаи не пропускайте да надупчите плика от горната страна иначе има вариант да се спука или пък да се раздуе много и да се развие.

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 22:23 от дядо хаджия

# 55
Аз заради диетата готвя без мазнина, с малко вода и няма проблем. Само гледам решетката да е на втория ред, че ми се е стопявал плика и да не е на повече от 160-170 градуса.

# 56
  • София
 newsm62 Дядо Хаджия, така просто нЕма начин да не стане. Това за галенето, а после и за свекървата... всичко запомних, ша знаеш! Тъй ще процедирам вече newsm03

# 57
  • Варна
Купих два килограма чушки. искам да ги опукам и затворя в буркан.
Някои може ли да препоръча марината или друг начин за приготвяне.  bouquet

# 58
  • София
Купих два килограма чушки. искам да ги опукам и затворя в буркан.
Някои може ли да препоръча марината или друг начин за приготвяне.  bouquet

Ами печеш, слагаш в пликчета и в камерата или фризера.

# 59

Ако все още се готви манджата, ориза не е напълно сварен и наоколо има още вода - слагаш белен суров картоф, той ще поеме солта.

Ако вече ти е готова манджата: нарязваш бързо един\един и половина\два домата на кубчета и разбъркваш в манджата (не се готви по-нататък). Става вкусно и обезсолява  Grinning

Ще имам гости и ще правя за основно пилешко филе с гъби,сметана и топено сирене.
Дайте идея какво ще върви за гарнитура.Аз си мисля да изпека картофи.

За такава манджа у нас се предпочитат нарязани на едро (или цели млади картофчета) задушени, в тиганче с похлупак, с малко масло, малко вода, и като станат готови се омешват с  магданоз.

Общи условия

Активация на акаунт