За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 720
  • 473
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 547
майка ми има утре голямо черпене в службата и съм решила да й помогна  chef
решила съм да направя забравените сладки на Котка и кифличките на Пепчо (ония дето излизат много бройки с различни пълнежи)
дайте идея за още нещо, също толкова хем лесно, хем ефектно  newsm78

# 121
  • Мнения: 1 798
майка ми има утре голямо черпене в службата и съм решила да й помогна  chef
решила съм да направя забравените сладки на Котка и кифличките на Пепчо (ония дето излизат много бройки с различни пълнежи)
дайте идея за още нещо, също толкова хем лесно, хем ефектно  newsm78

Кексчетата на Йоли - http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2009/04/04/%d0%ba%d0%b5%d0 … 0%be%d0%b4%d0%b0/

# 122
  • София
  • Мнения: 547
идеята е супер - но нямам нито чашки, нито тавичка за мъфини Confused

# 123
  • Мнения: 1 798
идеята е супер - но нямам нито чашки, нито тавичка за мъфини Confused
Шапцице,може и в чашки за крем карамел.

# 124
  • Мнения: 2 126
Здравейте!
Имам нужда от съвет.Проблемът ми се състои в следното:вчера купих от Билла,забележете,"Филе от бяла риба" в опаковките Клевър.Бях се наканила да панирам такава риба от отдавна,че и децата я харесват.С голямо разочарование,като се прибрах в къщи и погледнах малкото етикетче,под огромният надпис "филе от бяла риба" стоеше с малки букви "виетнам глазура".Моменталически се вгледах в пакетното съдържание и видях омразният ми пангасиус Sick #Cussing out....Оххх така ли неможаха да напишат ПАНГАСИУС бе м***а му #Cussing out Един единствен път купих такава риба на която си беше оказано вида и и аз с ясно съзнание реших да пробвам толкова хваленият пангасиус,бях отвратена.Панирах я тогава,мъжът ми който никак не е капризен я хареса,почерпих този онзи но аз не можах да я харесам. Извинете за лиричното отклонение...... Embarassed

Та питането ми е:Кажете как да я приготвя,с какви подправки(в моменеа съм я наблъскала с чер пипер и лимон) за да е максимално вкусно на тези които ще я ядат(без мен).Четох че и на скара ставала Thinking,дали пък така да не я изпека newsm78

# 125
  • София
  • Мнения: 547
идеята е супер - но нямам нито чашки, нито тавичка за мъфини Confused
Шапцице,може и в чашки за крем карамел.
не знам дали ще стане, щото у нас правим крем-карамела в купички за супа Blush

# 126
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте!
Имам нужда от съвет.Проблемът ми се състои в следното:вчера купих от Билла,забележете,"Филе от бяла риба" в опаковките Клевър.Бях се наканила да панирам такава риба от отдавна,че и децата я харесват.С голямо разочарование,като се прибрах в къщи и погледнах малкото етикетче,под огромният надпис "филе от бяла риба" стоеше с малки букви "виетнам глазура".Моменталически се вгледах в пакетното съдържание и видях омразният ми пангасиус Sick #Cussing out....Оххх така ли неможаха да напишат ПАНГАСИУС бе м***а му #Cussing out Един единствен път купих такава риба на която си беше оказано вида и и аз с ясно съзнание реших да пробвам толкова хваленият пангасиус,бях отвратена.Панирах я тогава,мъжът ми който никак не е капризен я хареса,почерпих този онзи но аз не можах да я харесам. Извинете за лиричното отклонение...... Embarassed

Та питането ми е:Кажете как да я приготвя,с какви подправки(в моменеа съм я наблъскала с чер пипер и лимон) за да е максимално вкусно на тези които ще я ядат(без мен).Четох че и на скара ставала Thinking,дали пък така да не я изпека newsm78

Пангасиуса е доста мазна рибка.Зависи на теб какво парче ти се е паднало.Но паниран пангасиус е най добре от всякакви други начини на приготвяне

# 127
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Та питането ми е:Кажете как да я приготвя,с какви подправки(в моменеа съм я наблъскала с чер пипер и лимон) за да е максимално вкусно на тези които ще я ядат(без мен).Четох че и на скара ставала Thinking,дали пък така да не я изпека newsm78

дядо хаджия я прави в плик и много я хвали  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=416193.msg12086912#msg12086912

# 128
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
майка ми има утре голямо черпене в службата и съм решила да й помогна  chef
решила съм да направя забравените сладки на Котка и кифличките на Пепчо (ония дето излизат много бройки с различни пълнежи)
дайте идея за още нещо, също толкова хем лесно, хем ефектно  newsm78


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=85440   Wink

# 129
  • София
  • Мнения: 547
kloi, благодаря Simple Smile
звучи мн добре Wink

# 130
  • Мнения: 2 126
duniq53,kloi благодаря ви за мненията Hug
Току що я метнах на скарата,едва я изтеаях докато се опече,ми гадна ми е Sick Мирише някак на тиня ли ,особено.Нищо общо с хек или бяла риба.То аз си знаех де.
А колкото до това че е мазна,да имаше едно такова сланинесто по краищата,което предният път като я панирах изрязах и дадох на кучето,а сега го оставих че да пусне мазнина да не лепи по скарата.Трябва да кажа че се изпече перфектно,не се разпадна и стана бързо.
Но аз повече подобно нещо няма да купя Naughty Close
Eто какво излезе(то и снимка като снимка не стана бързешком,ама карай

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 13:09 от Дес

# 131
  • Мнения: 2 885
Може ли някой да пусне рецепта за гръцка мусака от тиквички? Гледах едно предаване и Веселин Маринов много я хвалеше. Предполагам е с  пържени тикви и кайма, но как точно...

# 132
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
По принцип гръцката мусака е с патладжан  newsm78

Това е вариант  с тиквички - http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=4064

# 133
  • Мнения: 1 798
Може ли някой да пусне рецепта за гръцка мусака от тиквички? Гледах едно предаване и Веселин Маринов много я хвалеше. Предполагам е с  пържени тикви и кайма, но как точно...
Виж и тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=413281.0

# 134
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Може ли някой да пусне рецепта за гръцка мусака от тиквички? Гледах едно предаване и Веселин Маринов много я хвалеше. Предполагам е с  пържени тикви и кайма, но как точно...

500 гр телешка кайма
1000 гр  тиквички
500 мл  мляко краве прясно
4 бр.  яйца
30 гр  брашно тип 500
200 гр  лук кромид стар
50 мл  олио
1 вр.  копър пресен
1 вр.  магданоз пресен
   

Нарязват се тиквичките на дълги филии, посоляват се и се оставят  да се отцедят
Разбиват се 2 яйца с брашното и се слага  малко сол
Потопяват се  тиквичките в сместа, а после се изпържват в сгорещената мазнина от двете страни
Нарязва се  лука на ситно и се задушава в  олиото
Прибавя се  каймата и се продължава да задуша, докато остане на мазнина
Слага се ситно нарязания копър и магданоз, черен пипер и сол на вкус
В подходящ съд  сенарежда  ред тиквички, ред кайма и т.н., като завършва с тиквички
Пече се мусаката в силна фурна около 15 минути
Разбиват се  останалите яйца с млякото, посолява се на вкус и се залива мусаката

Общи условия

Активация на акаунт