За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 695
  • 473
  •   1
Отговори
# 135
  • София-Младост
  • Мнения: 24 048
Мога ли да замразя мариновани ребра? Така ги купих с една зелена марината, но ще са ми много за вечеря...или по-добре да ги изпека, за да не ги съсипя?

# 136
  • София
  • Мнения: 12 577
Мога ли да замразя мариновани ребра? Така ги купих с една зелена марината, но ще са ми много за вечеря...или по-добре да ги изпека, за да не ги съсипя?

Според мен по-добре ги изпечи. Тук съм чела, че месата, които мариноват в магазините не са съвсем прясни. Те и затова ги мариновали, за да убият дъха... ooooh!

# 137
  • София-Младост
  • Мнения: 24 048
Мога ли да замразя мариновани ребра? Така ги купих с една зелена марината, но ще са ми много за вечеря...или по-добре да ги изпека, за да не ги съсипя?

Според мен по-добре ги изпечи. Тук съм чела, че месата, които мариноват в магазините не са съвсем прясни. Те и затова ги мариновали, за да убият дъха... ooooh!
  bouquet

# 138
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Желирал ли е някой десерт подсладен с мед . Е аз вчера се пробвах и не стана желе , а си остана гъст нектар. Някой има ли представа дали е заради меда?

# 139
  • Мнения: 22 867
Желирал ли е някой десерт подсладен с мед . Е аз вчера се пробвах и не стана желе , а си остана гъст нектар. Някой има ли представа дали е заради меда?

Правила съм желираната торта на Рая от кисело мляко, подслаждала съм с мед, но не ми се е случвало да не се желира. Да не би да е от желатина - да е бил некачествен, или малко като количество за десерта ти. newsm78 Всъщност захарта ми беше малко и доподсладих с мед, но си стана както винаги.

# 140
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Желирал ли е някой десерт подсладен с мед . Е аз вчера се пробвах и не стана желе , а си остана гъст нектар. Някой има ли представа дали е заради меда?

Правила съм желираната торта на Рая от кисело мляко, подслаждала съм с мед, но не ми се е случвало да не се желира. Да не би да е от желатина - да е бил некачествен, или малко като количество за десерта ти. newsm78 Всъщност захарта ми беше малко и доподсладих с мед, но си стана както винаги.
За количество около 1л (в течно състтояние) сложих 2 пак. желатин на Д-р Йоткер. Мисля , че  е съвсем достатъчно. Десерта беше желиран крем от пъпеш. Разбих пъпешите в шейкър каната , добавих мед , щото не бяха сладки и желатина (предварително разтворен във вода) .  Е не стана желе , а си остана гъст нектар.

# 141
  • Мнения: 22 867
За количество около 1л (в течно състтояние) сложих 2 пак. желатин на Д-р Йоткер. Мисля , че  е съвсем достатъчно. Десерта беше желиран крем от пъпеш. Разбих пъпешите в шейкър каната , добавих мед , щото не бяха сладки и желатина (предварително разтворен във вода) .  Е не стана желе , а си остана гъст нектар.

Знам ли, може и малко да е бил, аз на кофичка кисело мляко слагам два желатина, ако е по-малко си става кашава маса. Но ми даваш хубава идея, ще пробвам да желирам пъпеш по тоя начин, и без това съм любителка на желираните неща, а си мисля, че ще се получи чудесен среден блат на тортата на Рая от пъпешонката.   bouquet

# 142
  • Варна
  • Мнения: 1 553
На една кофичка кисело мляко слагаш 2 желатина Shocked. Много ми се вижда . КОгато желирам горе-долу на 0.5 л течност слагам 1 желатин на д-р Йоткер(не  помня колко грама беше) и си се желира чудесно.
Като се замисля може и желатина нещо да не мие бил наред , защото едното пакетче беше едно подуто такова , сякаш е бил овлажнен желатина .
Абе разбрах , че не е от меда . Щом  си желирала с мед , значи става за желиране. Но моя първи опит с меда не се получи. Ще пробвам пак тия дни , да видя дали ще се получи. Peace

# 143
  • Мнения: 22 867
Ако не сложа два желатина на кофичка мляко, тортата не се реже на парчета, а трябва да се гребе с лъжица. Пък и слагам доста плодове. То и в рецептата на Рая са дадени 5 желатина на 3 кофички мляко. Понеже понякога слагам и сокче от компот в млякото така съм хванала пропорциите - 6 желатина, за да се реже на хубави парчета. Сега пък се чудя дали пъпешът може да се желира. Не помня точно къде и какво беше, но някъде четох за плодове, които препоръчваха да не се слагат в желирани десерти, защото не се желирали.

Намерих и интересни идеи за пъпеш, ако искаш погледни.

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 12:01 от labrex

# 144
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Ха , за това дали се желира пъпеша  ме замисли . Защо пък да не се желира , той е плод с много вода мисля , че ще стане. А и в линка с пъпешовите рецепти са правили нещо подобно с желе и пъпеш. Може би му трябва по-голямо количество желатин. Ще пробвам по твой почин с повечко желатин на 0.5 л поне 2 желатина пък да видим .Само дано не стане много гумено , че все от това се притеснявам и слагам по помалко желатин.
А за тортите определено трябва да е по-стегнато желето , за да се реже . Щом си му хванала цаката  с  количеството на желатина го прави така както си знаеш. Peace
 

# 145
# 146
  • Мнения: 3 675
Знам, че въпросът ми не е за тук, но искам да попитам от коя марка диетичен хляб сте най-доволни и дали сте виждали някъде асортимента хлябове на фирма Голдис.Благодаря

# 147
  • Някъде в търсене ............
  • Мнения: 920
Смятам да правя миди с ориз( никога не съм ги готвила или яла) имам буркан с мариновани миди. Някакви идеи какво да ги правя?

# 148
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 561
Запис Wink.

# 149
  • Мнения: 5 001
Смятам да правя миди с ориз( никога не съм ги готвила или яла) имам буркан с мариновани миди. Някакви идеи какво да ги правя?
Ето рецепта за Миди с ориз
Само дето не знам какво ще стане с мариновани миди...Не съм пробвала

Общи условия

Активация на акаунт