За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 679
  • 473
  •   1
Отговори
# 150
  • София-Младост
  • Мнения: 24 048
Знам, че въпросът ми не е за тук, но искам да попитам от коя марка диетичен хляб сте най-доволни и дали сте виждали някъде асортимента хлябове на фирма Голдис.Благодаря
Не знам до колко се води диетичен, но купувам пълнозърнестия хляб на ф-ма Дълголетие. Голдис...май само сухари съм купувала.

# 151
  • Варна
  • Мнения: 522
Аз купувам Бонус или Вита. Има и други но ми се виждат много скъпи.

# 152
  • Мнения: 9 785
Знам, че въпросът ми не е за тук, но искам да попитам от коя марка диетичен хляб сте най-доволни и дали сте виждали някъде асортимента хлябове на фирма Голдис.Благодаря

Купи си машина за хляб и си прави такъв, какъвто ти душа сака Laughing.

Иначе на посочената фирам и аз само сухари съм виждала.

# 153
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Аз пък ям само *Тонус*,много ми е вкусен.

# 154
  • Мнения: 1 236
Смятам да правя миди с ориз( никога не съм ги готвила или яла) имам буркан с мариновани миди. Някакви идеи какво да ги правя?

Пробвай това:

запържваш 1 глава лук, добавяш 1 чаша ориз, разбъркваш за 30секунди, добавяш 2 чаши вода, 2 дафинови листа, 1 чл чер пипер на зърна, 1\2 зелена чушка нарязана на ситни кубчета, сол на вкус. Оставяш на много слаб огън. Поглеждаш го след 10мин ако е необходимо още вода - добавяш и оставяш да се готви докато стане готов ориза.
 (под "мариновани" предполагам имаш предвид са готови за ядене? Поне аз не съм виждала друг вид "мариновани миди")Мидите добавяш като свалиш от огъня, заедно с бучка масло и малко пресен копър.
Ако не бързаш може да сложиш в тавичка да се запече на фурна.

# 155
  • Някъде в търсене ............
  • Мнения: 920
Кремче Ванилия страхотна си Hug, и на мен ми се въртеше нещо такова като идея.Почвам ги

# 156
  • Мнения: 4 435
Утре ще правя брускети. Взела съм си два готови соса, единият е от маслини, чушки и т.н., другият е с домати. Дайте ми и вие някакви предложение.И също приемам всякакви съвети, за да станат брускетите по-хубави, че досега не съм правила и ще ми е за първи път, а ще има гости и да не се изложа. Blush

# 157
  • Монреал
  • Мнения: 631
Здравейте, момичета и момчета!
Относно баниците за закуска. Искам да наредя от фините точени кори със сирене в тавичка от вечерта, а на сутринта да залея със заливка и да изпека. Въпросът е какво да съдържа заливката: яйца, олио, може би мляко...кисело? И в какви пропорции? ....и като я залея трябва ли за изчакам да се напои преди да я изпека? мисля, имаше подобна рецепта тук преди в тема за баници...ама...къде... newsm78
Благодаря.

# 158
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте, момичета и момчета!
Относно баниците за закуска. Искам да наредя от фините точени кори със сирене в тавичка от вечерта, а на сутринта да залея със заливка и да изпека. Въпросът е какво да съдържа заливката: яйца, олио, може би мляко...кисело? И в какви пропорции? ....и като я залея трябва ли за изчакам да се напои преди да я изпека? мисля, имаше подобна рецепта тук преди в тема за баници...ама...къде... newsm78
Благодаря.

Моята баница я правя ето така.В тавичка започвам да подреждам като на всеки лист нареждам натрошено сирене, и на всеки 3 лист слагам по малко олио.И така докато се подредят всички листи.След това нарязвам баницата и я заливам със 1 малка бутилка газирана вода и 4 яйца разбити.Заливам баницата и на различни места там където е срязана баницата слагам по малко масълце.След като се изпече я обръщам в по голяма тава и я оставям така да си отдъхне

# 159
  • София
  • Мнения: 565
Тази рецепта на dunia53 е много вкусна и аз правя баницата така понякога. Другият ми вариант е  :
1 пакет точени кори,
 3 яйца,
 300г сирене,
400-500г кисело мляко,
1ч.ч. олио,
1 пак. бакпулвер

 Всички продукти се смесват. С готовата плънка се поръсва всеки лист кора и се завива на руло, или пък се налагат една върху друга. Намазва се с масло и се пече на 180- 200 градуса около 40 мин.

 Тази рецепта взех от опаковката на корите "Сърбиянка" и съм много доволна от нея! Получава се страхотна и лесна баничка.

# 160
  • Мнения: 80
Един малко странен въпрос предполагам- не знам вие дали сте пекли чушки на котлона директно, аз така съм ги пекла досега, но сега имам керамичен плот и не знам дали мога да ги пека върху него, дали ще му стане нещо?

# 161
  • Мнения: 1 798
Един малко странен въпрос предполагам- не знам вие дали сте пекли чушки на котлона директно, аз така съм ги пекла досега, но сега имам керамичен плот и не знам дали мога да ги пека върху него, дали ще му стане нещо?
Мисля,че не става не рискувай.
Ако имаш скара по добре ги метни там.

# 162
  • Мнения: 9 785
Един малко странен въпрос предполагам- не знам вие дали сте пекли чушки на котлона директно, аз така съм ги пекла досега, но сега имам керамичен плот и не знам дали мога да ги пека върху него, дали ще му стане нещо?

Става, няма проблем. Има цяла тема в ДС май беше.

# 163
  • Мнения: 1 798
Един малко странен въпрос предполагам- не знам вие дали сте пекли чушки на котлона директно, аз така съм ги пекла досега, но сега имам керамичен плот и не знам дали мога да ги пека върху него, дали ще му стане нещо?

Става, няма проблем. Има цяла тема в ДС май беше.
Ето кой е блял Blush
Извинявам се Hug

# 164
  • Мнения: 9 785
delicate, не е до блеене Laughing. Като не ти е трябвало, не си се замисляла може или не може. Аз така и не пробвах, свършиха ми чушките Laughing, но много момичета пробваха и после не е имало никакъв проблем с почистването. Всъщност темата там е за почистване на керамичен плот. Но си дискутирахме чушки Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт