За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 679
  • 473
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  • Мнения: 8 487
Утре ще правя брускети. Взела съм си два готови соса, единият е от маслини, чушки и т.н., другият е с домати. Дайте ми и вие някакви предложение.И също приемам всякакви съвети, за да станат брускетите по-хубави, че досега не съм правила и ще ми е за първи път, а ще има гости и да не се изложа. Blush

Ами нямам представа каква ти е идеята. Ние си правим домашни брускети от стари франзели. Нарязваме ги нали на по-тънки филии, намазваме ги много тънко с маргарин (или масло - пробвал съм и със зехтин ама вкусът е по специфичен) отгоре ръсвам ким на зърна или пък шарена сол или къри и печа във фурната. Когато ми остане пък стар хляб, него също на тънки филии после взимам на внучката едни фигурки и с тях демек оформям хляба на различни детелинки, сърчица, лунички и тем ми ти подобни и пак така карам по същата технология.

Скоро синът ми беше събрал приятели и гледам, че и те по втората технология си бяха правили брускети.

Един малко странен въпрос предполагам- не знам вие дали сте пекли чушки на котлона директно, аз така съм ги пекла досега, но сега имам керамичен плот и не знам дали мога да ги пека върху него, дали ще му стане нещо?

Аз нямам печка с керамичен плот. Имам си обикновенна печка и към нея нали върви една тава. Та на нея отгоре тургам едно алуминиево фолио (че да ми е по лесно после да мия тавата - сигурно става и с хартия за печене ама не съм пробвал) реда си изтърбушените и почистени от семето чужки и печа директно във фурната. После докато са врели в една тенджера ги задушавам и си нямате на идея колко лесно се белят после.

# 166
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Утре ще правя брускети. Взела съм си два готови соса, единият е от маслини, чушки и т.н., другият е с домати. Дайте ми и вие някакви предложение.И също приемам всякакви съвети, за да станат брускетите по-хубави, че досега не съм правила и ще ми е за първи път, а ще има гости и да не се изложа. Blush

Аз съм правила много, ама много вкусни брускетки от .... варени гевреци, купени от улицата.  Party
Нарязвам ги тъничко като луканка  Joy и малко по диагонал и ги запичам с масълце и шарена сол във фурната. Като ги извадя им слагам отгоре разни пастички и стават като хапки.

# 167
  • Мнения: 1 798
delicate, не е до блеене Laughing. Като не ти е трябвало, не си се замисляла може или не може. Аз така и не пробвах, свършиха ми чушките Laughing, но много момичета пробваха и после не е имало никакъв проблем с почистването. Всъщност темата там е за почистване на керамичен плот. Но си дискутирахме чушки Mr. Green.
Вярно ,че имаше такава тема,но така и не съм я погледнала Grinning
Благодаря ти мила Heart Eyes

# 168
  • Мнения: 4 435
За такива брускети говоря:

# 169
  • Мнения: 9 443
ето моите любими Брускети с ароматна лимонова паста и риба



за намазката и за отгоре може да изпровизираш с каквото искаш - ако не обичаш копър, правиш паста от магданозено песто с добавка лимон /заради рибата/
Ако не обичаш риба, нареждаш други любими салами, месца, или зеленчуци.

Това е по скоро идея.

# 170
  • DE
  • Мнения: 971
аз правя брускети така.
режа на тънко филийки и запи4ам леко.
докато са о6те топли натривам 4есан от двете страни на филиите и гарнирам.
обикновенно с домати ,сирене моцарела,босилек сол и 4ерен пипер.
слагам вьв фурната докато се разлее сиренето.
правила съм и с гьби

# 171
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 561
Здравейте, момичета и момчета!
Относно баниците за закуска. Искам да наредя от фините точени кори със сирене в тавичка от вечерта, а на сутринта да залея със заливка и да изпека. Въпросът е какво да съдържа заливката: яйца, олио, може би мляко...кисело? И в какви пропорции? ....и като я залея трябва ли за изчакам да се напои преди да я изпека? мисля, имаше подобна рецепта тук преди в тема за баници...ама...къде... newsm78
Благодаря.

Препоръчвам ти баницата на Морена, откакто я пробвах все нея правя, много е вкусна.Само че не съм я правила от вечерта за сутринта, нареждам си я, заливам я и пека, та не знам дали в твоя случай ще се получи, но ето ти рецептата, пробвай я, няма да съжаляваш Heart Eyes:

Баница на МОРЕНА

1 пак. кори (ползвам Бела)
останалото ми е на око общо взето, та:
плънка:
сирене о-о 300г
яйца 4-5
кис. мляко 2-4 с.л.
малко олио

150-160г масло , разтопено
1/3-1 ч.ч пр. мляко

Първо си намазвам корите...залепвам една с друга с масло, което поръсвам на една кора, разнасям и слагам отгоре 2ра кора, сгъвам ги на 4 и ставям настрани ... така с всички кори, като трябва да остане малко от маслото. После обръщам купчината приготвени кори, за да започна с първата, защото е най -дълго престояла и започват да съхнат. Разгъвам я (нали е сгъната  ) и поръсвам от плънката, разснасям я по цялата кора, навивам на руло и редя в тавата, намазнена с масло. Нарязвам на парчета , поливам с останалото масло и с прясното мляко...пека на 180-190°С до готовност/зачервяване. Изваждам, напръсквам с вода и похлупвам с друга тава или пък вестник и отгоре с кърпа ... да се задуши/ омекне.

# 172
  • Мнения: 80
 Hug Много ви благодаря за помощта!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes   bouquet

# 173
  • Мнения: 810
Един глупав въпрос, ама като не  знам Simple Smile....Мога ли да сложа за няколко дена във фризера варени картофи......?

# 174
  • Мнения: 3 219
Е, то за моженето-можеш, ама как ще са после като ги извадиш Rolling Eyes. Аз съм замразявала бебешко пюре, но изобщо не ми хареса като го размразих после.  В него основното е картофи.

# 175
  • София
  • Мнения: 12 577
Един глупав въпрос, ама като не  знам Simple Smile....Мога ли да сложа за няколко дена във фризера варени картофи......?

За съжаление после са гадни на вкус.

# 176
  • Мнения: 810
nana77, МерСедес.....благодаря! Сложих ги.....ако не стават после ще ги хвърля....

# 177
  • Мнения: 22 867
Един глупав въпрос, ама като не  знам Simple Smile....Мога ли да сложа за няколко дена във фризера варени картофи......?

Ако е за два-три дена и хладилник ще свърши работа, не е нужно да ги замразяваш дълбоко.

# 178
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Един глупав въпрос, ама като не  знам Simple Smile....Мога ли да сложа за няколко дена във фризера варени картофи......?
Картофите не стават за замразяване , когато са сварени. Сурови да , но сварени не.

# 179
  • Мнения: 9 042
Момичета,имам едно питане.Искам да направя парфе, купих желатин на прах,до сега не съм работила със желатин и искам да попитам каква е процедурата и по конкретно за 1 литър прясно мляко колко желатин трябва да сложа?

Общи условия

Активация на акаунт