За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 688
  • 473
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 5 001
Да, благодаря   bouquet
А песто?
 Rolling Eyes Леле нищо не знам Embarassed
Ееее,недей така де...Не си длъжна всичко да знаеш..Пък и нали сме тук за да си помагаме... Hug Hug Hug Hug

Ето една рецптичка за Песто тип "Дженовезе"

# 211
  • София
  • Мнения: 3 855
Може би въпроса ми не е за тук,ама все пак да питам:малкия е на 1г.4м. и готвя в момента картофена крем-супа.Да сложа ли прясно мляко или не?Педи каза да дам прясно мляко след 2год./склонни сме към алергии/.

# 212
  • Мнения: 1 505
Аз идвам с въпрос за сирене във фолио,обаче все още нямам фурна и се чудя на микровълнова дали ще стане,естественно без фолиото,а да се замени с торбичка за печене или безцветното фолио или де да знам.И как да го направя,с мед и сусам  или с подправки и зехтин,моля за идейки.

# 213
  • Мнения: 5 001
Може би въпроса ми не е за тук,ама все пак да питам:малкия е на 1г.4м. и готвя в момента картофена крем-супа.Да сложа ли прясно мляко или не?Педи каза да дам прясно мляко след 2год./склонни сме към алергии/.
Ами ти сама си си отговорила на въпроса.... Laughing
Щом сте склонни към алергги-не слагаш....Или слагаш от сухото мляко дето го пие детето(АМ)....


Аз идвам с въпрос за сирене във фолио,обаче все още нямам фурна и се чудя на микровълнова дали ще стане,естественно без фолиото,а да се замени с торбичка за печене или безцветното фолио или де да знам.И как да го направя,с мед и сусам  или с подправки и зехтин,моля за идейки.
А защо не го направиш пак във фолио,но на котлона(ако е обикновен),или пакета да го сложиш на тефлонов или оребрен тиган на котлона(ако е стъклокерамичен)...

# 214
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Аз идвам с въпрос за сирене във фолио,обаче все още нямам фурна и се чудя на микровълнова дали ще стане,естественно без фолиото,а да се замени с торбичка за печене или безцветното фолио или де да знам.И как да го направя,с мед и сусам  или с подправки и зехтин,моля за идейки.

Ако ще  е в микровълнова, защо не в гювече, като сирене по шопски. Друг вариант е на скара и ли този, който е предложила TheNMaster - на обикновен котлон или в грил-тиган.

# 215
  • София-Младост
  • Мнения: 24 048
Споделете изпитана рецепта за сладко от зрели смокини...четох до сега, но на повечето места има момент с варов разтвор. Нямам и няма от къде сега да търся вар, а и съотношението смокини захар доста варира, от 30 бр, през 50 до 80 на кг захар...  Rolling Eyes

# 216
  • Мнения: 1 505
Благоаря момичета за бързия отговор,на котлона ще го направя на тефлонов тиган,че с друго не разполагам в момента,котлона  е газов,предполагам няма голяма разлика,нали?И сега ако ми предложите и с какви подправки да го направя за соления вариант цена няма да имате.
  P.P. редактирам се с още един въпрос,колко време ще му трябва на сиренцето така във фолиото на котлона?

# 217
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
На такова сирене слагам мащерка, или риган, или розмарин....

# 218
  • Мнения: 720
Преди доста време бях намерила във форума рецепта за зърнена закуска. Ако не се лъжа се казваше "Гринола" или нещо подобно. Ставаше въпрос за запечени овесени ядки с мед, олио и не си спомням какво още беше. Не мога да открия темата с рецептата. Някой сеща ли се за какво става въпрос?

# 219
  • Варна
  • Мнения: 522
  P.P. редактирам се с още един въпрос,колко време ще му трябва на сиренцето така във фолиото на котлона?
Аз върху парчето сирене слагам резенче домат и една шайба пипер, може люто чушле ,ако обичате. За подправки са ти казали.
Ако е загрят кутлона, може би 10 мин. То не му трябва, кой знае каква топинна обработка, колкото да се поразтопи сиренето.

# 220
  • Мнения: 1 505
  P.P. редактирам се с още един въпрос,колко време ще му трябва на сиренцето така във фолиото на котлона?
Аз върху парчето сирене слагам резенче домат и една шайба пипер, може люто чушле ,ако обичате. За подправки са ти казали.
Ако е загрят кутлона, може би 10 мин. То не му трябва, кой знае каква топинна обработка, колкото да се поразтопи сиренето.

Много ти благодаря,направо ми замириса вкусно вкусно още от сега,ще го направя утре и ще докладвам веднага за резултата.

# 221
  • Мнения: 580
Аз идвам с въпрос за сирене във фолио,обаче все още нямам фурна и се чудя на микровълнова дали ще стане,естественно без фолиото,а да се замени с торбичка за печене или безцветното фолио или де да знам.И как да го направя,с мед и сусам  или с подправки и зехтин,моля за идейки.
Ако искаш да е на МВ ,може да го направиш в пергамент (аз използвам хартия за печене) с мед и орехи ,аз го харесвам с резен домат и чубрица .

# 222
  • Мнения: X
  P.P. редактирам се с още един въпрос,колко време ще му трябва на сиренцето така във фолиото на котлона?
Аз върху парчето сирене слагам резенче домат и една шайба пипер, може люто чушле ,ако обичате. За подправки са ти казали.
Ако е загрят кутлона, може би 10 мин. То не му трябва, кой знае каква топинна обработка, колкото да се поразтопи сиренето.

Много ти благодаря,направо ми замириса вкусно вкусно още от сега,ще го направя утре и ще докладвам веднага за резултата.
Ще те помоля да качиш и снимчица,че ми е любопитно дали е хванало сиренцето златиста коричка. Praynig

# 223
  • Мнения: 580
Преди доста време бях намерила във форума рецепта за зърнена закуска. Ако не се лъжа се казваше "Гринола" или нещо подобно. Ставаше въпрос за запечени овесени ядки с мед, олио и не си спомням какво още беше. Не мога да открия темата с рецептата. Някой сеща ли се за какво става въпрос?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=175962 Hug

# 224
  • Варна
  • Мнения: 522
Споделете изпитана рецепта за сладко от зрели смокини...четох до сега, но на повечето места има момент с варов разтвор. Нямам и няма от къде сега да търся вар, а и съотношението смокини захар доста варира, от 30 бр, през 50 до 80 на кг захар...  Rolling Eyes
На мен ми се наложи да направя сладко от презрели смокини.
Нарязах смокините поръсих със захар, всичко на око.
После на котлона и ги бъркаш докато се разтопи захарта. може и малко вода.
След като поврът, опитвам на вкус и прибавям захар.
Варя до готовност да омекнат смокините. Накрая слагам една щипка лимонтозу, но пак зависи колкоса.
Затварям в бурканче докато е готещо и обръщам.
Абе с една дума всичко на око.

Общи условия

Активация на акаунт