За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 643
  • 473
  •   1
Отговори
# 255
  • Лондон
  • Мнения: 408
 За пеп-4o   bouquet  bouquet  bouquet

# 256
  • Мнения: 1 236
Момичета, имам скариди във фризера и искам тази вечер да ги сготвя.
Дайте ми изпитана и лесна рецепта.


Огретен със скариди:

200г скариди
2 глави лук нарязан на кубчета или на филийки
1 ч настърган наедро кашкавал
1 чл червен пипер
1\2 чл чер пипер млян
сок от 1 лимон
1 зелена сладка чушка нарязана на кубчета или кръгчета
ако ядете люто - и едно малко люто чушле нарязано на кръгчета.
1 ч сметана (или прясно мляко, може и кисело)
1\2 чл брашно

Скаридите трябва да са белени.
Размразявате скаридите (може с гореща вода от чешмата).
Запържвате лука да стане прозрачен. Добавяте чушката и готвите още 1мин. Добавяте черния пипер и сол на вкус. Слагате и лимоновия сок. Сваляте от печката и оставяте настрани. По желание може да се добави пресен магданоз на вкус.
Размесвате стъргания кашкавал с червения пипер и брашното. Добавяте млякото\сметаната към кашкавала и омешвате.
Намаслявате тавичка или йена, слагате лучената смес на дъното, отгоре слагате скаридите, заливате с кашкавалено-млечната смес и печете до зачервяване - може и само на горен реотан.
Може да сервирате със салата от маруля, краставици и авокадо.



# 257
  • Мнения: 2 931
пеп-4o
благодаря

# 258
  • Мнения: 9 785
Тази вечер сварих едно пиле /замразено от магазина Confused/, та се чудя как да пренощува сега. Ще го готвя сутринта, незнайно все още как Laughing. Да стои ли в бульона или да го извадя? В хладилника или не? Кухнята ми стои с отворен прозорец, нощем е хладно.

# 259
  • София
  • Мнения: 565
 Ако е изстинало, аз бих пъхнала цялата тенджера в хладилника.

# 260
  • Мнения: 9 785
Не е изстинало все още, но докато легна, сигурно ще Laughing. Мислех си и за този вариант. Доста ми е голяма тенджерата, в която го варих и трудно я побирам в хладилника, затова търсех други варианти.

# 261
  • Мнения: 3 219
Може ли някой да ми обясни каква точно е функцята на това нещо
http://cgi.ebay.co.uk/TOASTABAG-TOASTABAGS-TOASTIE-TOAST-BAG-POC … m14#ht_838wt_1165

Мерседес виж и тук. Ако ще пускаш поръчка скоро, може и на по-добра цена да ти дойдат
http://www.laredoute.fr/vente-default.aspx?productid=324150399&a … 2&Mode=Update

Мерси, не съм ги видяла по намаленията, сложих ги в кошницата  bouquet, при следваща поръчка ще ги взема.

# 262
  • София
  • Мнения: 4 053
Здравейте, за да не пускам поредната безумна тема, ще попитам тук.
Колко време след отваряне на прясно мляко (например Верея), му изтича срока, в хладилник, разбира се?

# 263
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 560
Здравейте, за да не пускам поредната безумна тема, ще попитам тук.
Колко време след отваряне на прясно мляко (например Верея), му изтича срока, в хладилник, разбира се?

На опаковката си пише до кога е годно млякото , огледай хубаво и ще видиш датата - отворено или не дотогава му е годността.

# 264
  • Мнения: 9 785
Здравейте, за да не пускам поредната безумна тема, ще попитам тук.
Колко време след отваряне на прясно мляко (например Верея), му изтича срока, в хладилник, разбира се?

Ако става въпрос за кутия, държала съм и по седмица. Иначе ако му чакам срока и да е отворено, сънявам се, че ще става за употреба. То може и да става, , но абонамента за WC-то ни е сигурен Mr. Green.

# 265
  • тук
  • Мнения: 510
Здравейте, за да не пускам поредната безумна тема, ще попитам тук.
Колко време след отваряне на прясно мляко (например Верея), му изтича срока, в хладилник, разбира се?

три дни без обработка; след това си го ползвай - за сос, тесто или нещо с подгряване
не рискувай, особено ако има деца, че става страшноооооо
на някои кутии срокът е до три месеца напред във времето, не си представям как някой ще го употреби след толкова време като е било товорено  Sick

# 266
  • София
  • Мнения: 12 577
Срокът на годност е за НЕотваряна кутия. Когато е отворено максимум 3-4 дена.

# 267
  • София
  • Мнения: 4 053
Много ви благодаря, момичета Hug. Точно така мисля и аз, но понеже на кутията не намерих "срок след отваряне", се замислих и реших да питам тук. Все пак, както споменахте го давам на дете.
  bouquet

# 268
  • France
  • Мнения: 726
Момичета, чудя се, дали вместо кайма да сложа пушен бекон  в пълнените чушки....Вие какво ще кажете за тази моя идея?

# 269
  • Мнения: 5 001
Момичета, чудя се, дали вместо кайма да сложа пушен бекон  в пълнените чушки....Вие какво ще кажете за тази моя идея?
Освен бекона,сложи и кайма,като каймата  преобладава.Така вкусът ще е балансиран и хем ще се усеща пушеният вкус,хем няма да доминира и няма да е много солено също....

Общи условия

Активация на акаунт