За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

• 24 815
  • 473
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Момичета, чудя се, дали вместо кайма да сложа пушен бекон  в пълнените чушки....Вие какво ще кажете за тази моя идея?
Освен бекона,сложи и кайма,като каймата  преобладава.Така вкусът ще е балансиран и хем ще се усеща пушеният вкус,хем няма да доминира и няма да е много солено също....

Абсолютно подкрепям. Без кайма ще се промени вкусът на пълнената чушка.

# 271
  • На брега на реката
Момичета, чудя се, дали вместо кайма да сложа пушен бекон  в пълнените чушки....Вие какво ще кажете за тази моя идея?
Освен бекона,сложи и кайма,като каймата  преобладава.Така вкусът ще е балансиран и хем ще се усеща пушеният вкус,хем няма да доминира и няма да е много солено също....

Откакто се помня, пълнени чушки и сърми вкъщи се правят със скълцано свинско месо, никога с кайма. Вкуса е НАИСТИНА различен тогава.  Wink Имам предвид, че сами си го режем Grinning

# 272
  • При елфите ...
Здравейте! Моля за помощ! Колко и какви са посочните мерки и количества? Посочете ми ако можете колко са в грамове или чаши. Предварително благодаря!

1 4 oz. stick unsalted butter
1 Tbsp milk

# 273
  • На брега на реката
Здравейте! Моля за помощ! Колко и какви са посочните мерки и количества? Посочете ми ако можете колко са в грамове или чаши. Предварително благодаря!

1 4 oz. stick unsalted butter
1 Tbsp milk

1/4 от пакетче обезсолено кр.масло
1 суп. л. пр.мляко

newsm78

# 274
  • При елфите ...
kloi, много благодаря за бързия отговор! За количеството на млякото сигурна ли си, че малко ми се вижда? Весел ден ти пожелавам!   bouquet

# 275
  • На брега на реката
kloi, много благодаря за бързия отговор! За количеството на млякото сигурна ли си, че малко ми се вижда? Весел ден ти пожелавам!   bouquet

Tbsp е съкратено от Tablespoon.   Simple Smile

То и другото малко ме обърква     1 4 oz. stick unsalted butter - oz. е унция
1 унция = 28,34 грама , а   stick в случая за мен е пакетче. 
Ако имаха предвид 14 унции нямаше май да напишат цифрите така раздалечени.....

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 12:44 от kloi

# 276
  • София
Момичета, чудя се, дали вместо кайма да сложа пушен бекон  в пълнените чушки....Вие какво ще кажете за тази моя идея?
Освен бекона,сложи и кайма,като каймата  преобладава.Така вкусът ще е балансиран и хем ще се усеща пушеният вкус,хем няма да доминира и няма да е много солено също....

Откакто се помня, пълнени чушки и сърми вкъщи се правят със скълцано свинско месо, никога с кайма. Вкуса е НАИСТИНА различен тогава.  Wink Имам предвид, че сами си го режем Grinning

Клои, беконът обаче е пушен и ако е само с него вкусът ще е тотално различен. А иначе само с накълцано свинско месо мъжът ми не ги иска, че му били сухи  Thinking

# 277
Нана,може да вземеш малко по-мазничко месце и тогава няма да се оплаква мъжО ти  Laughing
Но наистина вкусът е съвсем различен  и по-качествен разбира се....

# 278
Много ви благодаря, момичета Hug. Точно така мисля и аз, но понеже на кутията не намерих "срок след отваряне", се замислих и реших да питам тук. Все пак, както споменахте го давам на дете.
  bouquet
На Мегле издържа отворено повече от седмица,поне 2 нищо му няма,за това взимам само от него,защото ползвам рядко.

# 279
  • София
Нана,може да вземеш малко по-мазничко месце и тогава няма да се оплаква мъжО ти  Laughing
Но наистина вкусът е съвсем различен  и по-качествен разбира се....

Бе и мазничко мляхме - домашно при това, мрън мрън...Не че някой го слуша де  Mr. Green Ама свърши. Сега пак сме си на купешка кайма.

# 280
  • При елфите ...

Tbsp е съкратено от Tablespoon.   Simple Smile

То и другото малко ме обърква     1 4 oz. stick unsalted butter - oz. е унция
1 унция = 28,34 грама , а   stick в случая за мен е пакетче. 
Ако имаха предвид 14 унции нямаше май да напишат цифрите така раздалечени.....

Цифрите са написани така раздалечени в текста на автора, възможно е да е пропуснато нещо. Но все пак много благодаря!

# 281
Момичета,дайде рецепта за боб-яхния, неможах да я намеря нещо! Rolling Eyes

# 282
Заповядай - http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/Vegetables_Vegetar … ns/recipe_471.php

# 283
  • София

Накисваш боба. После го слагаш на котлона да заври. Хвърляш първата вода. После вариш. Като омекне в тиган правиш запръжка от лук, олио, домати, сол, черен пипер, червен пипер, брашно и джоджен. Изсипваш при боба, разбъркваш и да поври още 5-10 минути.

Втори вариант - същото, но на сурово. Бобът със зеленчуците - лук, моркови, чушка се слагат да се варят. Като уври прибавяш олио, домати, сол, червен и черен пипер и джоджен.

# 284
Златни сте! Много ви благодаря,момичета!   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт