За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 783
  • 473
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 1 777
Здравейте! Моля за помощ! Колко и какви са посочните мерки и количества? Посочете ми ако можете колко са в грамове или чаши. Предварително благодаря!

1 4 oz. stick unsalted butter
1 Tbsp milk


1/4 от пакетче обезсолено кр.масло
1 суп. л. пр.мляко

 newsm78
За маслото еедно пакетче от 14 oz е 113гр.,а не 1/4 от пакетче масло.

# 286
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Здравейте! Моля за помощ! Колко и какви са посочните мерки и количества? Посочете ми ако можете колко са в грамове или чаши. Предварително благодаря!

1 4 oz. stick unsalted butter
1 Tbsp milk


1/4 от пакетче обезсолено кр.масло
1 суп. л. пр.мляко

 newsm78
За маслото еедно пакетче от 14 oz е 113гр.,а не 1/4 от пакетче масло.

След това именно това коментирахме, защо са раздалечени двете цифри. Понякога се срещат  така, когато всъщност имат предвид 1/4.  А отделно 14 унции не са ли 396г ?

# 287
  • Мнения: 3 456
Търся рецептата на бялата неделя. Бяха я давали преди време в предаването на Иван Звездев. Моля, ако е обсъждана някъде тук, някой да ми даде линк към нея.
Благодаря предварително.  bouquet

# 288
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Търся рецептата на бялата неделя. Бяха я давали преди време в предаването на Иван Звездев. Моля, ако е обсъждана някъде тук, някой да ми даде линк към нея.
Благодаря предварително.  bouquet

http://www.receptite.com/recepta.php?r=8512
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=4459

# 289
  • Мнения: 1 777
Здравейте! Моля за помощ! Колко и какви са посочните мерки и количества? Посочете ми ако можете колко са в грамове или чаши. Предварително благодаря!

1 4 oz. stick unsalted butter
1 Tbsp milk


1/4 от пакетче обезсолено кр.масло
1 суп. л. пр.мляко

 newsm78
За маслото еедно пакетче от 14 oz е 113гр.,а не 1/4 от пакетче масло.

След това именно това коментирахме, защо са раздалечени двете цифри. Понякога се срещат  така, когато всъщност имат предвид 1/4.  А отделно 14 унции не са ли 396г ?
4 oz. (1 стик масло)е 113гр.,объркала съм не е 14 унции

# 290
  • Мнения: 515
Много бързо искам да попитам. Имам замразени калмари тубички. Да ги варя ли ? Четох някъде че се варят ,но не съм сигурна дали за пресни се отнася, моите са замразени  newsm78

# 291
  • Мнения: 4 435
Много бързо искам да попитам. Имам замразени калмари тубички. Да ги варя ли ? Четох някъде че се варят ,но не съм сигурна дали за пресни се отнася, моите са замразени  newsm78

Зависи какво искаш да ги правиш.
Аз лично много често правя такива. Първо размразявам.Почиствам, понеже имат едни като пластмасови тръбички вътре.После оставям поне няколко часа да постоят в прясно мляко.Отнема кофти миризмата. Когато мога, оставям за цяла нощ. После оцеждам, режа на кръгчета и пържа, като само ги овалвам в галета, или брашно. Стават много хубави.

# 292
  • Мнения: 515
Много бързо искам да попитам. Имам замразени калмари тубички. Да ги варя ли ? Четох някъде че се варят ,но не съм сигурна дали за пресни се отнася, моите са замразени  newsm78

Зависи какво искаш да ги правиш.
Аз лично много често правя такива. Първо размразявам.Почиствам, понеже имат едни като пластмасови тръбички вътре.После оставям поне няколко часа да постоят в прясно мляко.Отнема кофти миризмата. Когато мога, оставям за цяла нощ. После оцеждам, режа на кръгчета и пържа, като само ги овалвам в галета, или брашно. Стават много хубави.

 
Ееее Славче златна си  Hug Сега отивм да ги накисна  малко в прясно мляко

Мерси   bouquet

# 293
  • Мнения: 4 435
 Hug Сложи и подправчици , чер пипер,сол, и каквито още искаш. После и лимонче изстисай, много вкусни стават, и супер лесни. Има и други рецептички, ама тази е най-лесна и проста, и стават хубави. Grinning

# 294
  • Мнения: 1 236

4 oz. (1 стик масло)е 113гр.,

Пети си ги познава  Grinning Рецептата е имала предвид  1 х 4oz

Ей ги клечките масло  Simple Smile


# 295
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Голяма каша с тези унции  Joy   Ако  рецептата е станала сполучливо, Aredhel трябва да почерпи  Wink
А каква всъщност е рецептата,  Aredhel   ?

# 296
  • Мнения: 3 456
Търся рецептата на бялата неделя. Бяха я давали преди време в предаването на Иван Звездев. Моля, ако е обсъждана някъде тук, някой да ми даде линк към нея.
Благодаря предварително.  bouquet

http://www.receptite.com/recepta.php?r=8512
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=4459
kloi, благодаря ти!  bouquet

# 297
  • Мнения: 407
Искам да попитам, ако замеся тестото тази вечер и го сложа в хладилника. Дали ако сутринта направя пита ще стане?

# 298
  • Мнения: 1 777
Искам да попитам, ако замеся тестото тази вечер и го сложа в хладилника. Дали ако сутринта направя пита ще стане?
Ако тестото е с мая няма никакъв проблем.

# 299
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
Голяма каша с тези унции  Joy   Ако  рецептата е станала сполучливо, Aredhel трябва да почерпи  Wink
А каква всъщност е рецептата,  Aredhel  ?

Момичета, благодаря много за отзивчивостта ви. Още не съм направила рецептата. Ето тази е:

”Magdalenas”

Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Ingredients:
•   4 eggs
•   1 cup granulated sugar
•   1 4 oz. stick unsalted butter
•   1 2/3 cups unbleached white flour
•   1 Tbsp baking powder
•   zest from 1 lemon
•   1 Tbsp milk
Preparation:
Serves 9. Yield is 18 magdalenas.
Preheat the oven to 375 degrees Fahrenheit (200 degrees Centigrade). Measure 1/4 cup sugar into small bowl and set aside.
In a medium-size mixing bowl, beat the eggs with 3/4 cup sugar. Beat until the mixture is light.
In a small sauce pan, melt the butter on medium on the stove top. Or, melt it in the microwave. Make sure that the butter cools slightly and is not bubbling. As you continue to beat the egg mixture, slowly pour in the melted butter, making sure to mix thoroughly. Stir in the lemon zest and milk.
Measure out the flour into a separate bowl. Add the baking powder to the flour and mix thoroughly.
While stirring the egg mixture, add in the flour mixture. Continue to stir until all ingredients are mixed well. The batter will be very thick.
Place paper liners in to cupcake pan. Use a large serving spoon to spoon batter into pan, filling each one half full. Batter will more than double in size when baked. Use a teaspoon to sprinkle each magdalena with a bit of the reserved sugar.
Place pans on the middle shelf of the preheated oven for 18-20 minutes, until magdalenas have turned a golden color. Remove from oven and allow to cool for 5 minutes before taking out of the pan to cool further.

Не съм много сигурна за количеството на продуктите, за това не съм я изпробвала!

Общи условия

Активация на акаунт