За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 780
  • 473
  •   1
Отговори
# 300
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
------------------------

Не съм много сигурна за количеството на продуктите, за това не съм я изпробвала!

Сега и аз съм за това, че в рецептата е дадено едно пакетче масло от 4 унции, както предположи Pety  Peace


И рецепти в грамове и някои със зехтин Wink
http://forthebodyandsoul.blogspot.com/2009/03/magdalenas.html
http://www.recipes.eu.com/recipe711465.html
http://www.taste.com.au/recipes/5909/magdalenas

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 23:05 от kloi

# 301
  • Мнения: 1 236

•   4 eggs                                                   - 4 яйца
•   1 cup granulated sugar                         - 1 ч захар
•   1 4 oz. stick unsalted butter                  - 113г масло
•   1 2/3 cups unbleached white flour         - 2\3 ч брашно
•   1 Tbsp baking powder                           - 1 сл бакпулвер
•   zest from 1 lemon                                  - настъргана кора от един лимон
•   1 Tbsp milk                                             - 1 сл прясно мляко

# 302
  • Мнения: 2 126
Търся рецептата на бялата неделя. Бяха я давали преди време в предаването на Иван Звездев. Моля, ако е обсъждана някъде тук, някой да ми даде линк към нея.
Благодаря предварително.  bouquet

http://www.receptite.com/recepta.php?r=8512
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=4459
Аз да добавя Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=373689.msg10256464#msg10256464

# 303
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
------------------------

Не съм много сигурна за количеството на продуктите, за това не съм я изпробвала!

Сега и аз съм за това, че в рецептата е дадено едно пакетче масло от 4 унции, както предположи Pety  Peace

Още веднъж благодаря на kloi, Pety, Кремче Ванилия за оказаната помощ! Като ги направя ще споделя резултата с вас!   bouquet

# 304
  • Мнения: 1 777

•   4 eggs                                                   - 4 яйца
•   1 cup granulated sugar                         - 1 ч захар
•   1 4 oz. stick unsalted butter                  - 113г масло
•   1 2/3 cups unbleached white flour         - 2\3 ч брашно
•   1 Tbsp baking powder                           - 1 сл бакпулвер
•   zest from 1 lemon                                  - настъргана кора от един лимон
•   1 Tbsp milk                                             - 1 сл прясно мляко



Ванилийке брашното не е само 2/3ч.ч. ,а  е 1 и 2/3ч.ч.

# 305
  • Мнения: 202
Някой да знае как се забулват яйца в уреда за варене на пара, ако някой знае моля да ми каже.
Благодаря предварително.

# 306
  • София
  • Мнения: 8 492
Някой да знае как се забулват яйца в уреда за варене на пара, ако някой знае моля да ми каже.
Благодаря предварително.

Ми нямам представа какво точно искаш да правиш ама ние използваме оная кутията дето е за ориза. Значи намазвам я с олио, чукам яйцата внимателно уж да са разделени (ама те пак се сливат). Ама става много тръткаво че то максимум 2 или 3 можеш за направиш наведнъж.

# 307
  • Мнения: 1 798
Някой да знае как се забулват яйца в уреда за варене на пара, ако някой знае моля да ми каже.
Благодаря предварително.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.75 - виж тези на labrex

# 308
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Някой да знае как се забулват яйца в уреда за варене на пара, ако някой знае моля да ми каже.
Благодаря предварително.

И аз така ги правя като дядо хаджия, но покривам дъното на съда с малко водичка със сол и  подправки или слагам 1 ч.л. Маги фикс сметанов сос за риба или фикс за пиле фрикасе.
Стават много бързо - макс. 10 мин ги държа след завиране.


Ето тези са приготвени така :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419357.msg12120533#msg12120533

Готвя изключително много с този уред и ми е интересен и опита на другите. Чакам да споделиш, ако искаш и на ЛС.  Wink

# 309
  • София
  • Мнения: 1 324
Здравейте момичета! Останаха ми няколко малки хлебчета и ги набутах във фризера преди няколко дни. Сега, обаче не знам как да ги размразя - в микровълновата, в печката или просто да ги оставя да се размразят бавничко. В последния случай няма ли да станат мокри и тикляви? Чела съм, че доста пишещи тук замразявт хляб, на мен ми е за първи път. Благодаря предварително за съветите! Честит празник на именничките днес!

# 310
  • Мнения: 9 445
остави ги малко да се размразят, завий във фолио и сложи във фурната /ако има  и венитлатор по-добре/ за 5 мин.
Ако пък ги срежеш и намажеш вътре с масло и чесън на прах по желание, става още -повкусно.

# 311
  • Мнения: 202
Благодаря ви. Кloi, ще пробвам по твоя начин и ще ти пиша.

# 312
  • Мнения: 1 236
Здравейте момичета! Останаха ми няколко малки хлебчета и ги набутах във фризера преди няколко дни. Сега, обаче не знам как да ги размразя - в микровълновата, в печката или просто да ги оставя да се размразят бавничко. В последния случай няма ли да станат мокри и тикляви?

Най-сигурно е да ги оставиш на кухненския плот, ако са малки хлебчета ще се размразят за половин-един час. Не остава вода по тях.
В микровълновата също може, под похлупак, но трябва да си познаваш много добре микровълновата. Иначе много лесно ще ги "препечеш" - ще станат на камък.

# 313
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
Имам една питанка относно уличните мекици на Танита. Страхотни са, но прекалено мазни. Нямаше ли някаква тънкост да не поемат толкова мазнина?

# 314
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
рина, не съм правила тези мекичета, но съм си ги набелязала. Намерих следния коментар:

Цитат
Започната от tinky-winky, Съобщение от Царицата-майка

УЛИЧНИ МЕКИЦИ - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=307.msg24674#msg24674
Имайте предвид, че водата в рецептата идва малко в повече - не трябва да е повече от 2 ч.ч., т.е. консистенцията на тестото трябва да е малко по-гъста, не като каша, а по-скоро на границата между каша и тесто. Ако тестото е много рядко мекиците, ще станат малко мазни.
И още нещо - това с втасването в хладилника е по-скоро за удобство при приготвянето на сутрешна закуска. Иначе може да втаса и за 1,5-2ч., ако покритата с фолио купа с тесто се постави във фурната на 30-40 градуса.

Танита може да каже най-добре как да решиш този проблем.

Общи условия

Активация на акаунт