За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 776
  • 473
  •   1
Отговори
# 315
  • Лондон
  • Мнения: 408
Останаха ми няколко малки хлебчета и ги набутах във фризера преди няколко дни. Сега, обаче не знам как да ги размразя


Остави ги на стайна температура.Ще са се размразят без да са мокри и ще са точно такива ,каквито си ги сложила във фризера.

п.п.Купувам ръчен хляб,сусамени питки и др. и ги замразявам след като са изстинали.Като ги разразя са толкова хрупкави ,колкото преди да съм ги замразила.

# 316
  • София
  • Мнения: 8 492
Абе хора всякакъв хляб ли става така за замразяване ? Ами тоя дето е нарязан на филии и той ли ?

Едно време баба ми като останеше стар хляб па го нарязваше на филии и го пускаше на пара. Ставаше нещо страхотно. Ама аз не мога да го улуча  тоя номер как прави и все ми става мокър накрая.

# 317
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Абе хора всякакъв хляб ли става така за замразяване ? Ами тоя дето е нарязан на филии и той ли ?

Едно време баба ми като останеше стар хляб па го нарязваше на филии и го пускаше на пара. Ставаше нещо страхотно. Ама аз не мога да го улуча  тоя номер как прави и все ми става мокър накрая.
Мисля че всякакъв може да замразиш. И моята баба го правеше стария хляб на пара...в тенджера на дъното малко вода и върху нея клечки...отгоре хляба слагаше. Ех че ме върна в детството...

# 318
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Ще правя сладко от боровинки, четох до сега на места го дават 1/1 , другаде 2/1 в полза на захарта...много сладко ми се струва че ще стане, ако сложа на 14кг боровинки 2кг захар... Взех и един фикс на д-р Йоткер...някой ако е ползвал нека каже става ли успешно, не искам да похабя плода.

# 319
  • Мнения: 30
На колко градуса се пече кекс и на кой ред стои формата с сместа

# 320
  • Мнения: 9 445
Ще правя сладко от боровинки, четох до сега на места го дават 1/1 , другаде 2/1 в полза на захарта...много сладко ми се струва че ще стане, ако сложа на 14кг боровинки 2кг захар... Взех и един фикс на д-р Йоткер...някой ако е ползвал нека каже става ли успешно, не искам да похабя плода.

Ала бала, има фикс 2/1 и 1/1. Ползвай упътването на този, който си взела, иначе няма да стане.
Ако е 1/1 ще е повече желе, тъй като захарта ще се разтопи и после този сок се желира. Аз си купвах и прави само 2/1, хич не е сладко, остават си почти само плодовете, съвсем малко желе и много го харесваме.

ПП: малиииииииииииий ама ти много боровинки бе жена  Crazy де да ми паднаат  Heart Eyes

# 321
  • София
  • Мнения: 1 324
Благодаря на всички за отговорите за размразяването на хляба. Аз като малоумна ама не разбрах, както е в пликчето ли да го оставя да се размразява или да го извадя или пък да го увия в кърпа.

# 322
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Ще правя сладко от боровинки, четох до сега на места го дават 1/1 , другаде 2/1 в полза на захарта...много сладко ми се струва че ще стане, ако сложа на 14кг боровинки 2кг захар... Взех и един фикс на д-р Йоткер...някой ако е ползвал нека каже става ли успешно, не искам да похабя плода.

Ала бала, има фикс 2/1 и 1/1. Ползвай упътването на този, който си взела, иначе няма да стане.
Ако е 1/1 ще е повече желе, тъй като захарта ще се разтопи и после този сок се желира. Аз си купвах и прави само 2/1, хич не е сладко, остават си почти само плодовете, съвсем малко желе и много го харесваме.

ПП: малиииииииииииий ама ти много боровинки бе жена  Crazy де да ми паднаат  Heart Eyes
Хаха сега видях какво съм писала...1кг е плода...къде 14кг...има да ги ядем следващите 50години...взех 2:1 фикс, варят се в момента, мисля че ще се получи. Отворила съм се на сладко нещо...онзи ден смокини, сега боровинки...гледам и лук слагат хората на сладко. Rolling Eyes

# 323
  • Лондон
  • Мнения: 408
както е в пликчето ли да го оставя да се размразява или да го извадя или пък да го увия в кърпа.

Извади хляба от пликчето .След като се размрази или го консумирай или си го прибери.

# 324
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
На колко градуса се пече кекс и на кой ред стои формата с сместа
Аз го пека на 160-170на вентилатор, на второ ниво.

# 325
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 562
Момичета, не мога да намеря формички за мъфини, в повечето магазини, в които питам ми казват, че за първи път чуват думичката "мъфини", аз им обяснявам, че са малки кексчета, а те само кокорят очи Shocked.То това е сигурно защото живея в дълбоката провинция, но ако ми кажете къде да търся и до Пловдив ще отскоча - много искам да правя мъфинки Heart Eyes.

# 326
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Момичета, не мога да намеря формички за мъфини, в повечето магазини, в които питам ми казват, че за първи път чуват думичката "мъфини", аз им обяснявам, че са малки кексчета, а те само кокорят очи Shocked.То това е сигурно защото живея в дълбоката провинция, но ако ми кажете къде да търся и до Пловдив ще отскоча - много искам да правя мъфинки Heart Eyes.


http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=index&cPat … nkkstsn20qmg95e53

Май и в Метро ги има  newsm78

# 327
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 141
Момичета, не мога да намеря формички за мъфини, в повечето магазини, в които питам ми казват, че за първи път чуват думичката "мъфини", аз им обяснявам, че са малки кексчета, а те само кокорят очи Shocked.То това е сигурно защото живея в дълбоката провинция, но ако ми кажете къде да търся и до Пловдив ще отскоча - много искам да правя мъфинки Heart Eyes.

Аелис, и аз нямам формички за мъфини /поне за сега/, за това ги правя в чашките за крем карамел. Стават малко по-големи, но е временно решение докато си купиш и щом толкова ти се правят. Показвам ти едно такова мое творение.   bouquet

# 328
  • Мнения: 305
Момичета, не мога да намеря формички за мъфини, в повечето магазини, в които питам ми казват, че за първи път чуват думичката "мъфини", аз им обяснявам, че са малки кексчета, а те само кокорят очи Shocked.То това е сигурно защото живея в дълбоката провинция, но ако ми кажете къде да търся и до Пловдив ще отскоча - много искам да правя мъфинки Heart Eyes.

Аз си взех от магазин Евроленд в Пловдив срещу Баумакс, до Вис Виталис, силиконови - 2 лв бройката. Мисля, че бяха за 12 бр, не ми се ходи до кухнята да ги търся...
Евроленд има и във Форума в Тракия и на центъра от бинго Балкан в посока Централна поща в дясно.
Ейй кви обяснения праснааах. Като навигатор съм bowuu

# 329
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 562
kloi ,Aredhel ,VK - благодаря ви за помощта  bouquet  bouquet  bouquet!

Aredhel , много ти е хубава мъфинката, аз крем- карамела в дуралексови купички го правя, но като ти видях творението се зачудих дали да не отскоча до магазина за си купя от шотите за крем - карамел и да пробвам да направя мъфини в тях Heart Eyes.Като ти гледам аватара и ми се прииграва Lineage2 Wink.

VK , благодаря ти за подробните обяснения, със сигурност ще ги открия тези магазинчета  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт