За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 746
  • 473
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: X

Аз си взех от магазин Евроленд в Пловдив - силиконови - 2 лв бройката. Мисля, че бяха за 12 бр, не ми се ходи до кухнята да ги търся...

Доста изгодно е 2 лв. за форма за 12 бр.
За сравнение:
http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … nkkstsn20qmg95e53

Тези Евроленд магазини няма ли ги и във Варна?

Освен това след като имам вече хартиени подложки няма ли да станат и с тефлонова форма за мъфини?До колкото разбирам в силиконовата няма нужда да се слага хартиена подложка,защото в нея не залепват и се изваждат лесно.
Аз си взех силиконова форма за лед,много удобна-избутвам отдолу гнездото и излиза ледчето.Но не издържа миенето в миялката на 55 гр.,та купувах втора.

# 331
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Това Евроленд не е ли китайски магазин ?  newsm78

 Stop

Те и другите може да са същите, ама аз в такива магазини не влизам и контрабанди не подкрепям  Naughty

# 332
  • Някъде в търсене ............
  • Мнения: 920
Здравейте, може ли някакви идеи да предложите имам около 500гр , течна сметана сладкарска с вкус на ягода. Какво да направя с нея за да не я изхвърля, беше 1л. използвах половината , а на кутията пише да се ползва до 3 дни след отваряне.

# 333
  • Мнения: 2 126
Може да я разбиеш и използваш като крем за торта с бисквити или бишкоти Peace

# 334
  • Мнения: 30
Благодаря ти Ала-Бала  bouquet

# 335
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Здравейте, може ли някакви идеи да предложите имам около 500гр , течна сметана сладкарска с вкус на ягода. Какво да направя с нея за да не я изхвърля, беше 1л. използвах половината , а на кутията пише да се ползва до 3 дни след отваряне.

Направи ябълковият каприз,със такава сметана става също много хубав

# 336
  • Мнения: 305
Това Евроленд не е ли китайски магазин ?  newsm78

 Stop

Те и другите може да са същите, ама аз в такива магазини не влизам и контрабанди не подкрепям  Naughty
Да, с китайска стока е, както и всички останали магазини. Рядко срещам продукт, на който да не пише made in Chane
Простете, преброих за 6, а не за 12 бройки е

# 337
  • София
  • Мнения: 15 822
 Embarassed Някой дали може да преведе тази рецепта, че като го гледам, лигите ми потекоха, но като не знам чужди езици?Интересува ме втория вариант.

http://michaelprocopio.wordpress.com/2009/01/08/monkey-bread-pinch-a-loaf-today/



# 338
  • Мнения: 549
Здравейте, може ли някакви идеи да предложите имам около 500гр , течна сметана сладкарска с вкус на ягода. Какво да направя с нея за да не я изхвърля, беше 1л. използвах половината , а на кутията пише да се ползва до 3 дни след отваряне.


Направи си плодова салата или мелба.

# 339
  • Мнения: 1 313
Embarassed Някой дали може да преведе тази рецепта, че като го гледам, лигите ми потекоха, но като не знам чужди езици?Интересува ме втория вариант.

http://michaelprocopio.wordpress.com/2009/01/08/monkey-bread-pinch-a-loaf-today/

Ако ще ти е от полза, ето това е почти същото/а може би същото/ като това кето си показала.А тук има и начинът на оформление в снимки Peace

# 340
  • Мнения: 9 443
Embarassed Някой дали може да преведе тази рецепта, че като го гледам, лигите ми потекоха, но като не знам чужди езици?Интересува ме втория вариант.

http://michaelprocopio.wordpress.com/2009/01/08/monkey-bread-pinch-a-loaf-today/

хайде докато някой ти преведе  ето ти Маймунски хляб на Танита

и Маймунски хляб със сирене на Юлия

# 341
  • София
  • Мнения: 15 822
Многo благoдаря за всички предложения!Предполагам,че продуктите и начина на правене са същите, всички предложения изглеждат много вкусни, но никое не изглежда като това, от което ми потекоха лигите. С какво ли е намазано отгоре? Вашите предложения изглеждат повече като козунаци, а това изглежда някак сочно и карамелизирано.Ще си запиша и пробвам и вашите предложения, защото ми харесват, но онзи хляб  ми взе акъла. Peace

Успях да я преведа с  http://prevodach.eu/, малко несвързано изглежда, но общо взето се разбира почти всичко. newsm44

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 10:06 от Тайна

# 342
  • Мнения: 1 313
С какво ли е намазано отгоре?

Ами при заливането с масло и доволно количество кафява захар се получава този ефект-карамелен.При моята рецепта е същото, като се разтопи захарта и маслото се образува карамел, но не е в излишък като в тази рецепта.Колкото повече кафява захар и масло, толкова повече карамел.

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 10:28 от esy

# 343
  • София
  • Мнения: 15 822
С какво ли е намазано отгоре?

Намазано е с допълнително карамел или просто е направено на дъното карамел.При моята рецепта е същото, като се разтопи захарта и маслото се образува карамел, но не е в излишък като в тази рецепта.За този ефект на дъното на формата просто си направи карамел като всички карамелени сладкиши.
Ама като правя карамелен сладкиш, карамела ми остава само отдолу или отгоре, като го обърна, а не е навсякъде като при този хляб.Ще разучавам сега рецептата.

# 344
  • София
  • Мнения: 4 180
Здравейте, влизам с един въпрос. В темата за силиконовите формички две - три мами споменават , че от силиконовите форми после печивата имат неприиятен дъх. Моля кажете ми така ли е найстина, голям мерак имам да си купя , а започнах доста да се двуумя след това, което прочетох newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт