За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

• 24 722
  • 473
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
А в София къде има такъв магазин за шок.лъжички?
Ето какво намерих за София.
http://www.zmeeborets.com/?page_id=15
Във Варна Фирмата се казва " Иличовски " 94 и се намира на ул Български орел 8.
Благодаря много на Пеп-4о, тя както винаги е много информирана  bouquet

# 406
Здравейте!

Моля, някой да ми даде рецепта за телешки стек, но ако може без пържене. Искам нещо по-здравословно, но всичко, което намирам в нета не минава без пържене. Мариновала съм ги със сол, черен пипер, лимон и малко соев сос.
Много ви благодаря предварително!   bouquet
Погледни тук...Може да си харесаш нещо...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196202

Не ми свърши работа за съжаление, но благодаря.

Някой друг може ли да ми даде идея?

# 407
# 408
А в София къде има такъв магазин за шок.лъжички?
Във Варна Фирмата се казва " Иличовски " 94 и се намира на ул Български орел 8.

на Илчовски шоколада не е фубав, добър е само онзи   newsm78 newsm78 деликатния ли как беше. Другите са с малко съдържание на какао. Има хубава фастъчена паста, тарталети -сладки и солени. Но май са големи опаковки.

# 409
  • София-Младост
Изпитана рецепта за ципура дали ще сподели някой? Правила съм и друг път, но ми се иска да разнообразя евентуално.  Simple Smile

# 410
Изпитана рецепта за ципура дали ще сподели някой? Правила съм и друг път, но ми се иска да разнообразя евентуално.  Simple Smile

Ала-Бала, ето погледни моите имам доста рецепти, дано ти хареса някоя Hug

# 411

Моля, някой да ми даде рецепта за телешки стек, но ако може без пържене. Искам нещо по-здравословно,

Зависи как харесваш месото. Може и във фурната на горен реотан\грил. За около 5мин от всяка страна. Става по-сухичко. Но пък може да му направиш сосче, и да го гарнираш с картофено пюре или задушени картофки.

Ако предпочиташ по-сочно месо, направи го задушен. Ако имаш дълбок тефлонов тиган с похлупак, слагаш вътре малко олио да се загрее, слагаш месото да го хване огъня за по 30сек от всяка страна - ако съвсем не го искаш пърженото, пропускаш този момент. Добавяш вода 0.5 - 1 см дълбочина, 2 дафинови листа, няколко зърна чер пипер, слагаш похлупака и оставяш да къкри на слабо, ама не на най-слабото (ако котлона ти е 1 - 4, слагаш на 2). Поглеждай през 15мин, да не изври съвсем водата, добавяй да има. Готви се около час, провери го след 40мин доколко се е сготвило месото. Бодни го с крайчето на вилицата, ако се къса лесно е готово. Отваряш капака, добавяш бучка масло и оставяш водата да изври съвсем.
След първите 30мин готвене можеш да добавиш и гарнитурата да се готви - задушен лук на полумесеци и картофи на четвъртинки, моркови на едро, по-нататък може да добавиш и цели печурки.

# 412
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Към рецептата на Кремче Ванилия за задушен телешки стек: аз добавям и чесън и целина. Иначе го правя от години по този начин и винаги с успех (и задължително с моркови и гъби - става много ароматно). Само картофи не се бях сетила да пускам.

# 413
Дали бихте ми дали рецепта за сладко от смокини.

# 414
  • София
Здравейте от корпуса за бързо реагиране   bouquet
Моля, ако някой има рецепта за туршия от зелени домати и тиквички, да ми я подхвърли  Peace Говоря за този вид туршии дето напомнят киселите краставички . Там нещо с чесънче, с копърче, леко киселичко, леко сладникаво  newsm78
Благодаря предварително  Hug

# 415
Здравейте от корпуса за бързо реагиране   bouquet
Моля, ако някой има рецепта за туршия от зелени домати и тиквички, да ми я подхвърли  Peace Говоря за този вид туршии дето напомнят киселите краставички . Там нещо с чесънче, с копърче, леко киселичко, леко сладникаво  newsm78
Благодаря предварително  Hug

Когато правех преди  години туршия от кис.краставички или царска с карфиол,морков,зеле,чесън,зелен домат и т.н. слагах- 1 с.л. захар,1 с.л. сол и оцет до долния нащърбен ръб на буркан тип Омния,после доливам вода,на краставичките-копър и черен пипер на зърна,запечатвам и варя,царската-с аспирин,целина и склидки чесън,запечатвам и обръщам с капачката надолу,всеки ден се разклащат,обръщат нагоре-надолу да се размесят съставките ,но после ги оставям с капака нагоре,наредени в тава или върху мушама,докато излиза въздуха от ферментацията и част от сока да не цапат.
Мисля,че и тиквичките ще станат по подобен начин,т.е. без заваряване ще е по-добре. Peace

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 10:04 от Анонимен

# 416
  • Пазарджик/Лондон

Давам ти линк, където ще откриеш две сладка от зрели смокини и две - три рецепти за сладко от зелени смокини, дано ти е от полза, аз съм хвърлила око на сладкото от боровинки Heart Eyes:

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,94.0.html

Здравейте от корпуса за бързо реагиране   bouquet
Моля, ако някой има рецепта за туршия от зелени домати и тиквички, да ми я подхвърли  Peace Говоря за този вид туршии дето напомнят киселите краставички . Там нещо с чесънче, с копърче, леко киселичко, леко сладникаво  newsm78
Благодаря предварително  Hug

Това намерих, вкусно изглежда, но май е само с тиквички - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1017.msg11049.html#msg11049, ето тук може да видиш и други рецепти : http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,576.0.html

# 417
  • София
Благодаря, намерих си достатъчно. Хубав ден   bouquet

# 418
  • Разград

Аз правих такова,от зрели смокини.
Та,на 1,5 кг смокини сложих 1 кг захар+200 мл вода,като смокините разрязах на две,че бяха много меки.
Сложих на котлона,докато се сгъсти,но не съм сгъстявала много,в смисъл капка капната върху чиния да не се разлива(тогава стават много гъсти).По някое си време обрах семките от повърхността,но не съм се старала много.
Накрая прибавих 1,5 кл лимонена киселина и след 10-тина минути разпределих в топли бурканчета,запечатах и обърнах.Опитахме го,чудесно е станало.

# 419
Как да си направя чушки в буркани за зимата?Баба ми каза да слагам на дъното на буркана по един аспирин,да слагам печените чушки директно от котлона докато са топли и пак аспирин.Но нещо имам чувството че няма да е това което искам.

Общи условия

Активация на акаунт