Отговори
# 270
Ми кво да кажа-за простотията няма възраст.

# 271
 smile3555 Нямам думи.

# 272
  • Къде ли не
По - отвратително нещо не бях чела, и се надявам тоя нещастен комплексиран човечец, да си намери майстора в лицето на някоя " побъркана" дългокърмеща снаха или дъщеря!

# 273
Авторът е жена, и познайте дали е кърмила детето си?

цитирам още една част от същата грозна статия:

"Доктори, докторки и най-вече самопровъзгласили се специалистки от фондации, сдружения и т.н. ореваха нашир и длъж България колко било хубаво, здравословно и прекрасно да си кърмиш бебето. Щото, ако не бозка от женската нянка, бъдещото човече го очакват здравословни ужаси - от редовните настинки до алергии и всякакви други болежки с фатален край. А-уу, че страшно! Моето дете не е кърмено - нямах кърма. Но и да имах пак нямаше да го кърмя, тъй като не съм излизала в майчинство - нито преди раждането, нито след раждането. Детето ми е вече голямо и здраво момче. За първи път направи температура на 2 години. Съседското бебе, което майката кърмеше, още докато направи 40 дни два пъти влиза в болница. Така и си остана сополиво дете. Тези два примера може и да са изключение, но познавам много некърмени деца, включително и моя милост като бебе, пък са си с нормална имунна система. Кърмата, явно, не е панацеята. Има наследственост, условия на отглеждане, хигиена, закаляване....................... "

# 274
На тая да не са и платили да поощрява бъдещите майки да купуват АМ?
И КЪДЕ ДАВАТ ЕВРО за кърмене? ИСКАМ И АЗ!!  smile3508 ku-ku

# 275
 Сигурно й плащат, защото по-нататък в статията е засегнат въпроса за вредните храни, с които се хранят майките-кърмачки, тъй като всичко на пазара е пълно с нитрати и съответно всички отрови отиват в бебетата. А видиш ли АМ се произвежда под строг контрол и май било по-добре да посегнем към  шишето с хумана......

#Crazy #2gunfire #Cussing out

# 276
Не знам как се отразява на здравословното състояние АМ, но като гледам пагубния му ефект върху интелектуалното развитие (визирам авторката на тоя бисер безценен) се амбицирам да кърмя още по-настървено! Mr. Green
Сега видях ЕГНто на госпожата - критическата се отразява зле на някои хора...

# 277
За някои неща се съгласявам с нея.Именно за всички тези кампании,които се организират на територията на старната ни,пък били те и за кърменето.Аз си кърмя навън без никакво притеснение,но никой не ме е и не може да ме агитира за това,нито пък за самото кърмене.Аз сама съм сметнала,че това е най-доброто за моето дете,без някой да ми го втълпява или да ме убеждава  в полезността на майчиното мляко.Иначе за авторката на гнусната тема #2gunfire bash dohПросто няма думи.

# 278
  • Карлово
Кампаниите, предполагам се визира ССК, не са за да се рекламира кърменето. А все повече майки, желаещи да кърмят, да разберат, че има къде да потърсят помощ и подкрепа, че не са сами.

# 279
  • София
Пресни цитати от темата за разголването пред децата

Цитат
Кърмата ,доколкото съм чела има "свойства" до 12-я месец?!?
След това е навик,който и "по-големички" не могат да го надхвърлят./инстинкт/
Дали това е инстинкт за самосъхранение или само оправдание за първичността?

Цитат
Познавам една кърмачка, която кърми всички наред из къщи - бебето, дъщеря й, която е на 5 г. също е на кърма, а няма да се учудя и за таткото. Сигурно му цръцва в сутрешното кафенце малко кърма.
За нея това е нормално, за мен безумие някакво.

Joy hahaha Joy

# 280
лошото при нас е, че всичко се превръща в обратното на това, което трябва да е...така стана и с кърменето(по времето на ССК, кърмещите продължиха, а некърмещите имаха възможност да оплюют кърмачките)...вместо да се просветят повече жени, се получи така, че хората се светнаха, че има и кърмачки, КОИТО ТЪРСЕЛИ ПОКАЗНОСТ...модерни майки, търсещи изяви...

# 281
Да, и аз това забелязвам. ССК предизвика май повече негативни коментари, отколкото позитивни. И стана повод за много подобни гнусни статии  Sad. Аз лично не мога да си обясня защо се получава така. Също не мога да си обясня защо се налага да се убеждават хората, че кърмата е най-доброто за едно дете; защо повечето мислят, че не е така?? Наистина не мога да си го представя, за мен единственият начин да си храниш бебето е именно кърменето, през ум не ми е и минавало (преди да родя..), че може да яде и АМ.. Случвало ми се е 1-2 пъти да му дам АМ, ей, все едно престъпление извършвах, много гадно ми беше.

И тъй като така или иначе се отклоних от темата, искам да си споделя, че редовно кърмя бебока пред братовчедка ми (на 3 години), а тя с огромен интерес гледа. Надявам се, че така ще допринеса за това в бъдеще и тя да си кърми бебето  Flutter.

Извинете за спама  Rolling Eyes

# 282
 #Crazy е не е истина просто!
Възможно ли е да има подобни екземпляри ??????

Никой не ме е агитирал да кърмя /точно обратното/. Но ако някой, който пише подобни глупости, прочете съдържанието на АМ, много ще се замисли преди да го глътне. Изумително е обаче, как ще го даде на собственото си дете  ooooh!.

Аз, обаче, агитирам моите познати да кърмят! И кърмя по площади и градинки, и то без да се притеснявам от подобни персони /сега да ми дават еврото/.

# 283
Когато приемете кърменето като начин на хранене ще спрат да ви учудват подобни реплики.   Peace

# 284
Аз разбирам защо има такива коментари. Изпитват вина, че не са си кърмили децата. Кампанията на ССК я приемат като упрек.

Общи условия

Активация на акаунт