Отговори
# 465
  • Mars Hotel
Дойде и декември. Време е за поредни годишни награди 2009г.
След всичко видяно, чуто, преживяно и прочетено връчвам наградата в категория "Най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!" на КатиАБВ!  bowuu

Абсолютно съгласна! Тя просто отвя конкуренцията! :hahaha
Всъщност, като се замисля, на нея трябва да й се връчи награда за цялостно творчество.  Wink

# 466
Мисля, че на katiABV всички награди свързани с кърмене и се полагат по default!!!

# 467
Дойде и декември. Време е за поредни годишни награди 2009г.
След всичко видяно, чуто, преживяно и прочетено връчвам наградата в категория "Най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!" на КатиАБВ!  bowuu

Абсолютно съгласна! Тя просто отвя конкуренцията! :hahaha
Всъщност, като се замисля, на нея трябва да й се връчи награда за цялостно творчество.  Wink
Съгласна!
Аз си мислех, че доцент Сираков с изказването си "какво толкова рипате против това, че дават АМ на новородените, то не е нещо менте, а високотехнологичен продукт" изби рибата, но Кати се включи в последния момент и отнесе всички номинации.  bowuu

# 468
Да, на Сираков за малко не му стигнаха силите, за да я бие  Laughing

# 469
Мда, и аз споделям мнението, че КатиАБВ е абсолютния шампион в категория "най-абсурдна реплика, свързана с кърменето", а на съвсем малка дистанция след нея е доц. Сираков; Всъщност именно медицинската му и научната му титли му дават тази изключителна преднинина. Ако свекърва ми беше изръсила тази реплика, щеше да е в реда на нещата тъй да се каже - жената е със средно образовани и разбира, че всичко което се прави от машини и в лаборатории е високо-технологично... Нормално е; но когато имаш научни титли, е редно малко повече да се замисляш...

# 470
  • о`майна лунна нощ е
Може ли цитат на КатиАБВ  Praynig

ПП - Бу, това го прочетох, дълго мигах, ама дори не съм предполагала, че е победителят в темата.
Да е честито!

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 17:24 от vesi_vas

# 471
  • До хладилника, който обичам
В подписа ми, Бейлис Simple Smile

Девойки, по темата, моля Simple Smile

# 472
Здравейте!
Не съм писала тук,но ви чета понякога.Та да се включа и аз по темата.Наскоро една моя позната ме вижда и ме пита съответни кърмя ли ОЩЕ (много го мразя това "още") и на положителния ми отговор,започва да ми се кара,как кърмата е полезна до 9-тия месец и после ставала на ВОДА  Shocked и само пълнела детското стомахче и измествала мястото на истинската храна (пържолите) и как тя толкова трудно отбилаа дъщеря си на 9 месеца,понеже "ударил часът" на  "втечняването" на кърмата й и час по-скоро трябвало да я отбие да не й ръждясат червата. ooooh!

# 473
Абе как не се усетиха най-сетне, че си противоречат! Как така хем кърмата ставала вода, хем бебето трябва да пие вода, щото иначе ще се обезводни  Crazy А за ръждясването на червата - ми те лекарите препоръчват да се пият по около 2 литра вода на ден. И що тогава няма опасност да ръждясат? Луди хора..  ooooh!

Лекарката преди 2 дни ми изписва лекарство, което според нея не е съвместимо с кърменето. Аз почнах едни физиономии да правя и да се цупя, че как така ще спра да кърмя, макар и за 5 дни - то бебето не може да суче от биберон, пък и има проблеми със стомаха, сега някакво АМ може да ги засили, буди се много често през нощта от болка и гърдата само го успокоява и т.н., и т.н. При което тя:

- Ааа, ама той вече е голям, вие какво АМ му давате?
- Е как какво - никакво (нали уж й казах)
- Ама не може досега да е само на кърма  Shocked (като нямаше предвид изключително кърмене, а просто, че не можело течността да е само кърма)
- Е може - само на кърма е.
- Ааа, не, той ще свикне, и да се отбие, голяма работа, ще се научи да пие АМ, то Вие трябва да свикнете с мисълта..

Даже почнах да си мисля, че нарочно ми го изписа такова лекарство  Thinking. Но пък се оказа, че не е съвсем несъвместимо Wink  Party

# 474
  • До хладилника, който обичам
Ужасен ужас Crazy
Дете (даже бебе, дефакто) да свикне да суче.

И аз чувах от две познати постоянно "Така няма да иска да се отбие!", понеже отбиването задължително трябва да е залегнало в програмата...

# 475
Извинявам се за офф-а, но къде може да се  оплачем, когато ни изписват лекарства с ясното съзнание, че ще навредят? Защото едно е съседката да ти говори глупости, друго е да нямаш право на адекватно лечение.

# 476
ох, момичета рева, от смях, а малчо спи по никое време...не съм чела отдавна такива забавни неща - там за змиите просто е убийствено...

Ми те хомеопатичните лекарства са съвместими с кърменето - за Усмихнатото- , или с хомеопатия не става при твоя случай?!

Сега ще диря да чета номинираната Кати, че имам нужда от нещо смешно и то спешно.

# 477
Брит, не знам къде и дали въобще има такава опция, но при всички положения ще е адски трудно да докажеш, че не е трябвало точно това лекарство да бъде изписано. И ще се измъкнат с оправданието, че вредата за бебето и по-малка от ползата за кърмачката, а и за двамата впоследствие...

# 478

- Ааа, не, той ще свикне, и да се отбие, голяма работа, ще се научи да пие АМ, то Вие трябва да свикнете с мисълта..

Е, много ми е чудно това - то ще свикне - трябва...
Ми като трябва защо не дойде да се опита да даде на моето дете АМ? Милата повече от седмица не беше сукала и в момента, в който ме видя на вратата и си поиска да суче. Друг е въпросът, че от 5 марки АМ нито една не пропи... през цялото време докато не сме се кърмили...мъчила се само с водичка.  Crossing Arms

# 479

Това, което и мен наистина ме възмущава е, от къде на къде ще се бъркат в личния ти живот и ще ти обесняват голяма работа, че щял да се отбие. ooooh!

Извинявам се за оффтопика, но понеже и на мен са ми изписвали лекарства противопоказни на кърменето, въпреки че съм предупредила, с подобни думи, много се възмущавам и не успях да се сдържа

Общи условия

Активация на акаунт