Отговори
# 165
  • по пътеката

ето нашата туниска млухия! много се хар4и и в бг я харесват и се сърдят ,4е не съм взела сега!
ние катерихме  4укарите с децата и приятели,страхотно беше, брейк пози на слизане по задник или на ръце, пускане в кладенците на пещерите и вървене по пътеките на първобитните хора, закуска на ръба на скалите и култовото слизане после! толкова екстремни положителни емоции не сме имали!

# 166
Днес правихме рожден ден на голямата,но малко преди датата ,защото само днес ,можеха да се съберат приятелките и,после на датата ще правим с родата.
Пуберчето обаче реши,че не иска в къщи ,та отидохме в една градина на близо-компанията на една маса,аз и дреби на друга ,понеже не бяхме желани  Mr. Green
Помъкнахме с една чанта на колела цялата почерпка и се настанихме там.Единият от подаръците беше плюшено коте на батерии ,което върви и мяка-познайте кой го взе  Wink ,поне си изкараха добре.
По-късно ще кача снимки.

# 167
Леле, какви вкусотийки приготвяте! Не е истина просто. Ама и тук бая се похапва - няколко пъти вече бяхме на гости на колеги на приятелят ми - то едни засукани салатки, едни предястия, малеее, докато стигна до основното ядене и вече не ми стават дънките. Но пък не мога да се лиша от тия удоволствия, така че ще подхващам някой спорт тук. Разбрах, че тук има разни спортни центрове, остава само да ги открия и да започна да ги посещавам.

Колкото до Дамаск и моите 1-месечни впечатления - харесва ми и ми е интересно. Всичките тия сукове, сградите наоколо, езикът, всичко ми е безкрайно интересно. Всъщност, това което ме радва най-много е спокойствието в този огромен град - онзи ден се затичах и си дадох сметка, че всички останали си вървят толкова спокойно по улиците...Нощният Дамаск е оживен и безопасен - какво по хубаво от разходка в стария град в 12 вечерта?

Само с движението и жегата още не мога да привикна, но ин шаала, и това ще стане. А вие били ли сте в Дамаск? Всъщност, къде мога да открия повече инфо за вас, за да не задавам въпроси, които сигурно вече са обсъждани? Приятна вечер от мен - отиваме на Касиона...много е красива гледката оттам към нощен Дамаск...

# 168
  • сред маслини и портокалов цвят
...Приятна вечер от мен - отиваме на Касиона...много е красива гледката оттам към нощен Дамаск...

Най-вълшебната гледка в Сирия е това!
Втората са  маслинените и портокалови горички, и синьозеленото море на Латакия. Grinning

Добре дошла от мен! И приятна разходка!  bouquet

# 169
Добър вечер и от мен!

Веднага се включвам след моята мила приятелка Ясмин ( една от малкото, които мога да нарека така ) и искам да кажа за Дамаск, че ми е слабост...
Живяла съм там има-няма 7 години, но незабравими години...

Serendipity_99, приятна разходка и от мен в града на историята!!

Лека вечер на всички!!

# 170

Това е нощен Дамаск погледнат от Касион.

Момичета сайта с историите ,ще затваря,сега ще потърся друг,в който да преместя информациите.

Serendipity_99 в началото на темата  има линк ,към историите ни-приказки от 1001 нощ,погледни там.Но разкажи и нещо за себе си. Grinning

# 171
Лимунатке Hug

Една красота и от мен. Ето този синьозелен цвят имах впредвид Grinning: Лека нощ!

# 172
А добро утро! Ето кафето! Сигурно е много вкусно, щото си опарих два пръста докато го правех, сега не мога да държа мишката. Twisted Evil
Аз май си пиша сама. И кафето ли сама ще си пия? Mr. Green
Приятен ден ви желая! Мен ме чака доста работа. А уж август бил отпускарски месец...

# 173
Добро утро и от мен!!

Взимам си от кафенцето, разбира се....

Ами то щот' е отпускарски, за туй никой нЕма....

Лек ден на всички!!!

# 174
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро!
jasmin, Благодаря! Кафенцето си го пийнах с удоволствие.
И аз мислех, че ще съм отпускарче тази седмица, но не  Sad
Хайде да поработя. На всички   bouquet

# 175
Добро утро,   bouquet!
И аз съм тук, но нямам време за писане, че днес следобед имам изпит, и още имам да чета.  Outta Joint Praynig
Но си взимам от кафето – определено имам нужда Hug

Лимунатке, добре дошла   bouquet
Прочетох в подписа ти, че си щастлива леля...4естито! Да е жив и здрав, малкия бебок!
И аз скоро ще стана леля за пръв път, иншала  Praynig. И много се вълнувам  Blush Heart Eyes

ясминке, манджата на снимката не се прави с млюхия, а ето така
Колкото до симак, това е една червена подправка, която се слага на някои ястия, например мсахан.Последното представлява арабски хляб, покрит с много лук, зехтин, пиле и симак.Нещо обаче не намирам снимка в нета.Аааа, намерих..
http://www.salaam.co.uk/themeofthemonth/may02/images/musakhan1a.gif
Снимката, принзнавам, не е много качествена, но ако имаш симак под ръка, ще напиша как го правим   chef  bowuu

Снимките са страхотни, завиждам ви... Rolling Eyes Embarassed

Серендипити99, всеки се е преставял, когато е дошъл във форума, така че е трудно да се намери точния пост (122 теми  Shocked #Crazy)
Но както съм споменавала много пъти, никога не съм била по на изток от нашето черноморие (за съжаление). Но съм ФлУбена в един палестински йорданец, запосзнахме се и живеем в Германия като студенти. Това е много накратко.  Mr. Green

# 176
beba_momo, благодаря за пожеланията, дано и при вас нещата се развият благоприятно и скоро мама си гушне малък бебо, иншаллах!! Да ти кажа да си леля също е толкова важно, почти колкото да си мама Wink  baby_neutral Heart Eyes Hug

А този мсакхан и аз много го ценя, особено свекървата като го направи си облизваме пръстите   chef

# 177
  • София
Добро утро и от мен! Heart Eyes
Кафе много не обичам,да не кажа хич, затова се самопочерпих с едно натурално сокче! Mr. Green
Беба,по повод запознаването с момичетата и с техните истории накратко,  не си съвсем права. WinkНа първа страница на тази тема, а и на много от предходните, има активен линк със заглавие"Приказки от 1001 нощи".Там по държави на пребиваване или на база емоционална обвързаност с човек оттам, са разпределени много от пишещите тук момичета.Оцветените в синьо имена са активни, кликнеш ли върху тях, отиваш директно на поста, в който форумката се е представила накратко, т.е няма нужда от безкрайно ровене из темите назад. PeaceРазбира се, не всички имена-линкчета са активни, но все е нещо. Grinning
Снощи ме домързя да писателствам за новата дестинация, легнах си рано и заспах... BlushЗатова и днес ще се наложи  да се задоволим със забавления на борда на лайнера. Mr. GreenАма не сме за жалене, споко! Wink
Като  сте захванали темата за манджарето, да споделя, че много ми се дояде каак.Предполагам, че повечето от вас знаят, за какво става дума.В Йордания го правят в края на Рамадана, т.е тази година няма да го закача. Crossing ArmsПредставлява нещо като нашенска курабия, в различни форми, с пълнеж от фурми. newsm22Просто до момента не съм се пробвала сама да направя, сигурно не е особено трудно. newsm78

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 10:36 от not stubborn enough

# 178
  • Варна

За първи път пиша във вашата чудесна темичка,но често я посещавам.
Винаги съм мечтала да пътувам из различни екзотични места,но за съжаление до сега не ми се е удавал случай.
Вашите разкази,особено ценни,защото са от първа ръка,ме пренасят далече,далече ...

Имам една молба-въпрос.Може ли някой да ми препоръча рецепта за ястие от бакла
(вкусно,и ако може лесно за приготвяне  Mr. Green).
За първи път ще готвя бакла,а прочетох,че е доста използвана в арабската кухня.
Предварителни благодарности!

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 11:17 от Lora-Di

# 179
Добро утро и от мен

ясмин аз съм по кафето  Grinning

лимуната оставаш в темата нали  newsm78

нсе по нашенско -каак си е съвсем друго,но пък сладките с пълнеж от фурми си ги има целогодишно,казват се ажуе  عجوة,натиснете върху снимката,ще я видите по -голяма

Това е каак -كعك-топи се в чая и се яде,който няма време така закусва

беба успех с изпита   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт