Лято, слънчице, море- ДЕКЕМВРИйче дупе ще пече!

• 11 426
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
Как е Биси, затова влезнах да видя първо, че нещо не ми е наред корема и ходя до 00, дали е от зеления чай, дали от лекарствата, които пия, дали от друго... newsm78 Сега остава и разстройство да ме тръшне, та да ме довърши.
Та, Рени, как мина нощта?

# 166
Здравейте,
Ние пак да се причислим към все още болните.Т я смъкнахме, но с разстройството нямаме никакво подобрение.Проблема ни е,че изобщо не искаме да вземаме Хидрасек-нито в чай,нито кърма,сега пробвах и с пюре,но не.На всичкото отгоре отказва да пие чай,суче по-малко от 10 мин.Ще се обезводни това дете-Моля дайте ми съвет и стискайте палци да се оправим.Това зъбите-мъка да изникнат,а след това... Cry
Лек и спокоен ден на всички - и на болните по-бързо оздравяване!

# 167
Добро утро ,

Дано Биси е по-добре  Praynig

Petya_ Браво на вас , ако ще сте и в Пловдив направо може и да се видим Simple Smile

Аз да ви кажа само се чудя с това хранене пак. Педи каза да почваме попара , но аз реших че ще е от другия месец. Още незнам кога да я давам тази попара.
Режима на Ния е следният : 08.00 - кърма +60 мл АМ  , 11.30-12.00- пюре/месо,зеленчук/ -15.00-15.30- 180мл АМ - 18.30 ; каша с 1/2 плодово пюре и в 21.30 кърма +60 мл АМ
Чудя се АМ в 15.00 дали да го заместя с плодово пюре и кога да я давам тази попара. Според педи сутрин само да я кърма и тя да огладнява към 10.30 и да й давам попара. Ама аз ако не й дам АМ тя си го чака и плаче Sad Ох незнам , чакам и вашите предложения Simple Smile
Целувки от нас

# 168
Здравейте,
Ние пак да се причислим към все още болните.Т я смъкнахме, но с разстройството нямаме никакво подобрение.Проблема ни е,че изобщо не искаме да вземаме Хидрасек-нито в чай,нито кърма,сега пробвах и с пюре,но не.На всичкото отгоре отказва да пие чай,суче по-малко от 10 мин.Ще се обезводни това дете-Моля дайте ми съвет и стискайте палци да се оправим.Това зъбите-мъка да изникнат,а след това... Cry
Лек и спокоен ден на всички - и на болните по-бързо оздравяване!

На ХИПП има един сок:

ORS 200 /Рехидриращ разтвор пер-ос/ напитка от моркови и ориз    , пробвайте с него

Рени, стискам палци Биси да оздравява по-бързо и да е добре мъничето !

# 169
  • София
Добро утро  kaffeetrmker_2
Не съм влизала няколко дни и съм пропуснала доста неща тук.
Рени, течен аналгин се дава в случай, че Панадол или Нурофен не помагат и не по рано от два часа след последния им прием. Дозата е по капка на килограм тегло (тоест ако Биси е примерно 9 килограма се дават 9 капки). Много е горчив и затова е хубаво да се смеси със сокче или АМ иначе ще го изплюе. Чаената е дала много изчерпателна информация за температурата, мога само да добавя следното: При висока температура хващаш първото замразено нещо от камерата което ти попадне, увиваш го в един пласт хавлиена кърпа и го слагаш под мишниците на Биси. Редуваш няколко минути на едната, после на другата, ако температурата е много висока - едновременно и на двете. Това е най-бързия начин за смъкване на температура. За антибиотика не мога да помогна. Дани като беше малък съм го давала с пипетката от Панадол - така го смукваше и съответно гълташе преди да се усети и после веднага му давах нещо друго. Но е бил значително по-голям от Биси и не знам дали ще свърши работа. Бързо оздравяване на куклата!
Петя, такива лишейчета се мажат с по-мазни кремчета. И тук като си дойдеш пак ще му ковнат кортикостероиди. Ники имаще такива две на гърдите - Нахткерцена не помогна и педи изписа Адвантан съответно (познай дали помогна). Една седмица упорито мазане с Бюбхен мляко за тяло и са в историята.
Шуши, честит рожден ден! Много любов и щастливи моменти!
Ани, честита годишнина! Много да се обичате и още едно сладурче в къщи  Mr. Green

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора. Е, как не, пиша го час и половина тоя пост  ooooh!

# 170
Днес малкото ми и непослушно детенце пораства,а и моят любим  баща също има рожден ден,каза,,че отново става на 21!.Да са ми живи и здрави!!!Почерпете се!

Рени дано Биси скоро и бързо се оправи !И да пишеш как сте днес!

# 171
Ох,момичета изтръпнах!МОЛЯ ВИ,прочетете тази тема,защото мисля,че понякога забравяме за сигурността на дечицата ни,дори да е за секунда и това може да ни се отрази за цял живот.Ужасно е и за съжаление никой не е застрахован.В кой свят живеем вече НЕ ЗНАМ!!!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419322.0

# 172
  • София
Пак съм аз  Mr. Green
Бубе, да са ти живи и здрави   bouquet
verita76 за разтройството - запарка от джоджен - с 200 мл гореща вода се заливат 2 щипки джоджен и се похлупва за 15-на минути. После прецеждаш, добавяш малко захар (по-вкусно е за децата) и го пие като чайче. Само не знам при вас как ще го пие, щом не иска чай  newsm78 Иначе е много ефикасно и обикновено са необходими най-много две дози.
Yvet не съм много сигурна, но разтвора на Хипп се пие по схема при наличие на обезводняване, а не като профилактика срещу такова?

# 173
  • София
Добро утро!

Бубе, да са ти живи и здрави и двамата!
И аз се чудя вече в какъв свят живеем и какви "болни" хора се срещат по улиците. Лошото е, че с всеки изминал ден става все по-опасно за децата ни.

Рени, стискам палци да отмине бързо този вирус. Пиши как сте днес и как върви лечението.
Верита, надявам се и при вас да отминат бързо нещата. Пробвай с джоджена, както е казала Светлето. Иви се запича много бързо от него.

Петенце, и преди няколко месеца и Иви имаше такива грапавинки по кожата след продължително мазане със зехтин. Водихме го на лекар и ми каза да не го мажа с олио или зехтин, а с хидратиращ лосион или мляко Peace За 1-2 дена всичко отмина. Аз мажа със Себамед, ама незнам при вас дали ги има.

Орлинка Simple Smile Blush Радвам се, че малкото лече е добре вече.

Приятен ден на всички!

# 174
Бубенце, да са ти живи и здрави и двамата и много да те радват!!!

Ужасна история, не знам като порасне Жорко какво ще правя , не мога да си представя да го пусна сам да се разхожда по улиците, а то след няколко години ще стане още по- зле....

Рени, Верита, стискам палци по- бързо да се оправите Praynig

Орли, и аз много се радвам за Лечка, целувки!

Пете, Митака много сладко се опитва да говори! И честито за сватбата!

Приятен ден от мен!

# 175
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро утро!

Бубе мерси за кафенцето, че днес съм много така smile3507 Нещо Никола е страшно неспокоен от 2-3дена и хапе яко /май ще имаме зъбче, а на мама дупе й яко  Laughing/. Честито и на детенце и на дедко. Да са ти живи и здрави и всички да те слушат много!   bouquet

.svetlanka.  днес си ме изпреварила много със съветите! Подкрепям те изцяло, както и Аги.  Peace

Моля се за болните ни дечица да се оправят по-бързичко!  Praynig  Hug за Лети и Биси!

Орлина радвам се, че и Лечето е по-добре!

Петя ама Митачето е направо ангелче  Heart Eyes и то много приказливо!

Шуши честит рожден ден на патеричка!  bdbaloni

anhelito не съм сигурна какъв съвет да ти дам. Попринцип мисля като педи, тя ще пореве ден два и ще свикне, но все пак нова храна се предлага, когато детето е в добро настроение, за да я приеме без драми, а в случая си мисля, че ще е нервна!  newsm78

# 176
благодаря ви момичета Hug

Недейте да мислите в какъв свят живеем! Такъв е и за съжаление няма да става по- добър, просто си казвайте че на вас това не може да ви се случи и мислете позитивно! Хайде сега и аз да се похваля- имаме 2 зъбчета от снощи Joy най- накрая, което обаче ме навежда на мисълта, че може би тази Т която я имахме не е била от вирус ИЛИ просто нещата съвпаднаха!

Нина- ще се озъбвате и вие, усещам аз Hug

Светле- ти си голяма душа  Heart Eyes

Анхелито- пробвай така както ти е казала педи, повечето дечица обожават попарката само малко я пасирай да не е много едра, че им е стряскащо в началото от по- големите парченца, само да не пропусна да ти кажа ако забележиш, че сте запечени след това, от сухарите е да знаеш Wink

# 177
Здравейте.
Ето ме и мен.Ноща беше дълга.Биси заспа,чак към 24ч и то с голям зор.Цяла нощ се пробуждаше през половин час и започваше да плаче.Нослето и се запуши и не можеше да си задържи бибката,а без нея не заспива...Сещате се как изкарахме ноща...  Confused
По някое време обаче се поотпуши нослето и си я взе милата.
Лечението върви много трудно-не иска никакви лекарства.Каквото и да и дам е готова да го повърне.Още щом види спринцовката и е така  Sick
Тази сутрин я излъгах и и сипах АБ в бананово пюре та го изяде и до момента не е повърнала.  Praynig Петя   bouquet
Т си я държи,но много странно.Като я пипам пари,а термометъра показа 37.7  Thinking След малко ще я меря пак.
Аз съм по-добре,а и при това положение много бързо оздравях!  Cry

Много благодаря на всички,които мислят за нас!  Hug

Верита  Hug
Бубе да са ти живи и здрави.А за принцесата  Hug .Мерси за почерпката.
ninanb и на мен ми прилича на зъби  Grinning
anhelito давай както ти е казала педи.  Peace
Петя честито за придобивките и за 'баба'-добре дошла в клуба.  Joy
Много се радвам,че ще има сватба.  Wink
Орлинка честити 2 зъбчета на сладкото Лече.Да са и белички и здравички и лесно да излизат!  Wink

Да не забравя да благодаря и за съветите,които ми дадохте.
Случката със сина на Джуличка ме потресе.Ужасена съм!  Confused Sad

Честити месечинки на всички празнуващи декемврийчета.Пожелавам им най-вече да са здравички!  Tada

# 178
  • София
Здравейте и от нас  Hug
Ние пак сме на линия - да почерпя - днес ставаме на цели 8 месеца  newsm38 newsm38 - леле - това е най-бързо изминалото време в живота ми сякаш - май май от тук нататък все по-бързо ще минават годинките.
И да се похвалим -  вече сме в нов апартамент - и имаме и нет както е видно newsm44.
Седмица и нещо пренасяне, чистене и подреждане с бебе - голям купон- направо не знаех къде съм. Още ми е странно де - и на малкия също. Чак днес се буди сутрин без да се огледа и след това да ревне. Май и той като мама не обича много внезапните промени Mr. Green
Е малко офф-темата - в момента драмата ни е че коткарачката /да - освен с бебе и с котка се местим:)/ се дере на новите мебели и мъжът ми е бесен - само се караме за нея - той иска да я махаме аз пък не Simple Smile

Иначе утре сме на консултация да го видя как е - но пък си имаме 4 зъбчета. И как само хапе с тях - ужас Simple Smile А на него му е страшно забавно като извикам от болка.
Стискам палци за бързо оздравяване на мъничетата

# 179
Здравейте и от мен,
Биси, бързо да оздравяваш! При бебетата бързо се развиват нещата-бързо настиват и после за ден-два им е минало. Ние така искарахме две поредни настинки с Т и зачервено гърло. Стискам палци и при вас да отминат болестите. Praynig
Латка, Честита нова къща! Честита и месечинка на бебо!
Ние сме ужасно нервни в това време,направо не се издържа!И нашите зъбчета са много остри и само си ги точи на каквото му падне-стиска, хапе, дърпа ми дрехите...като зверче е.
С попарата нещата вървят много бавно.Струва ми се,че с препечени филийки повече му харесва от колкото със сухари. Вие с колко сухарчета правите попарката? Ние с две, като винаги остава.

Общи условия

Активация на акаунт