Споделете 116

• 20 904
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Вълк това се нарича страх. Всяка се страхува и изказва страховете си на глас. Как не схващаш? Не е насаждане на психоза, а реални неща. Дали е спринцовка, нож, карфица, кибритена клечка  - не е от значение. Някакъв идиот ходи и боде децата. Може да убоде и моето. Не дай боже да е СПИН.

Някакъв дядо беше погалил моята щерка преди време. Пред блока. Посред бял ден. Сред хората. Разбираш ли какво ме панира? Не я е убол. Тогава не я е убол. Схващаш ли? (извинявай, че се нахвърлям)

# 391
Аз също мисля, че 90% от мненията в теми като тази на Джуличка са абсолютно излишна паника, които хората  биха си спестили, ако наистина ги беше грижа за душевното състояние на майката (най-вече, защото тя чете и пише тук). Последното, което ще й помогне е вайкане и заключения, че това е спин или не-знам-си-кво. Но ги разбирам, те се паникьосват за своите деца и в същото време се чудят какво да кажат.

# 392
А ти разбираш ли, че страхът може да се засилва лавинообразно. И каква е ползата от масова психоза, кое е градивното, питам, но вие не отговаряте, а питате.
Малко ли я е страх Джуличка, та и вие да я плашите още?
Джуличка трябва да си заведе детето:
1 - На изследвания, но подозирам, че това, което е направено, е единственото смислено и достатъчно.
2 - На детски психолог. С него да работи психолог. Колкото по-рано, толкова по-резултатно.

# 393
Вълк, вместо отрезви прочетох оправи. Имиджът ти работи за теб.
Вчера явно е бил тройнокритичен ден, и за колите, и за хората, и за све .
Само за бисквитите не  Mr. Green
( Ета, и нашето возило топли гаража и дори не ми се мисли колко ще ни одрусат пак  Confused ).

# 394
Нали докторите са отказали да направят изследванията. Доктори са. Знаят. Пирогов!!! Това, обаче, не успокоява никого. Защо?

# 395
Съгласна съм с Вълка. От темата крещи никому ненужна истерия, която само може да паникьоса майката в момента. В такива моменти е необходим повече здрав разум и по-малко сеирджии. Аз виждам сеирджии.

# 396
Мисля, че много градивно за ненормалника ще е да се съберат татковците от квартала и да му теглят едни здрави шутове, после в лудницата като му назначат розовите хапченца на инжекции ще си спомня всеки път какво му е било на детето. Иначе, отстрани е много лесно да даваш съвети как трябва да се държим в подобни ситуации, но ако сме на мястото на майката сигурно ще ни е трудно да ги спазваме.

# 397
Хайдут, мненията не са срещу поведението на майката, а на съформничките ни. Поне моето, но и на Вълка и на Флор така ми звучат.

# 398
Незнам, не съм чела темата, но ако това се случи в близост до моите деца не гарантирам да звуча спокойно във всичките си мнения.

# 399
Извинявай, но ако ми се случи нещо неприятно, най-малко ще ми е добре, десетки жени да ми прожектират филми в главата за евентуален най-лош развой на събитията. Отделно, че ми приличат на клюкарките пред блока, които подхранват скучното си ежедневие в нищене на проблемите на съседите.

# 400
  • Варна
Добре де, трябва ли човек да бъде наричан "сеирджия" заради това, че е изразил съпричастност? Как по друг начин да реагират хората? И защо мислите, че все сеирджийското е водещо в отношенията между хората? Така като гледам самата Джуличка се е сетила за СПИН и хепатит, не е някой друг да я е подсетил. И е нормално всички да се паникьосат, това да не ви е сладоледаджията да се подхлъзне и да разсипе сладоледа...

# 401
Флор, ти включи ли се с разумен съвет по темата, опита ли се да успокоиш майката по начина, който смяташ за най-правилен ? Защото иначе само седим и си плюем, а нАучните ни разсъждения относно това как трябва да се помогне не и помагат по никакъв начин.
Знаток, може ли линк към темата, може и на ЛС.

# 402
Оставам с впечатление,че на Джуличка
темата и е помогнала и тя се чувства
някак по-спокойна.

# 403
А защо не се доверите на преценката на авторката. С достатъчно солиден стаж е във форума - предполагам, че знае какво да очаква и въпреки или поради това Е споделила проблема. И, какво повече?

# 404
Прочетох темата. Самата Джуличка е наясно със ситуацията, едва ли ще се паникьоса повече, отколкото, когато е разбрала за убождането. Направила е каквото може към момента за детето си. На семейството им остава чакането за изследванията за хепатит и СПИН. Остава им и страхът, че това може отново да се случи и ужасния спомен, който няма да им дава мира незнайно до кога  Confused и притесненията за физическото и емоционалното здраве на детето.
Но и моите думи са свободни интерпретации по темата, понеже няма как да знам какво става в главата й в този момент.

Общи условия

Активация на акаунт