Майчинството - счетоводно - 21

• 63 784
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 1 020
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Много се извинявам,ако има отговор на въпроса ми,но....С термин 31.10 на коя дата точно трябва да си взема болничния?31-ви влиза ли в броенето? newsm78 Много благодаря предварително!!!!  bouquet  bouquet  bouquet
  45 днешни болничен ти започва на 16 септемри
  А после дълго ли се чака превода на парите?

Първо трябва да изтече месеца в който е издаден болничния. После се плащат дължимите осигуровки или поне се начисляват. Подава се декларация обр. 1 с данинте на лицата. След това се носи болничния в НОИ. Срока за плащане е до 15 работни дни от подаването на всички документи в НОИ.
Ако платят осигуровките на 10.октомври и подадат декларация 1 на същия ден след 15.10 можете да чакате превод.

# 1 021
Трябва ми спешно отговор на въпроса, ако имам подписан втори трудов договор, дали от първата ми фирма могат да разберат за него.Т.е. при какви конкретни условия евентуално могат да разберат.Знам,че може да се разбере, ако взема болничен.А в други случаи?
Има ли такива, които са на два договора и първия работодател не знае за втория?
Благодаря предварително!

# 1 022
здравей, доколкото си спомням, втори договор се подписва с разрешение на първият работодател.  Thinking

# 1 023
здравей, доколкото си спомням, втори договор се подписва с разрешение на първият работодател.  Thinking

Сигурна ли си?

# 1 024
  • В полите на Пирин планина
Трябва ми спешно отговор на въпроса, ако имам подписан втори трудов договор, дали от първата ми фирма могат да разберат за него.Т.е. при какви конкретни условия евентуално могат да разберат.Знам,че може да се разбере, ако взема болничен.А в други случаи?
Благодаря предварително!

Ти си длъжна да представиш служебна бележка в края на годината / по-скоро до 31.01. на следващата / при основния работодател за доходите ти от втория.

Сигурна ли си?

Това трябва да е изрично вписано в договора при основния, иначе не е длъжна да го пита  Stop

# 1 025
Момичета, всеки път  отговаряте коректно и информирано на въпросите ми и се надявам и сега да получа отговор.410-те дни от майчинството ми изтичат на 19.09 , но аз започнах работа( при нов работодател на 03.08) и съответно оттогава не получавам обезщетение, а само заплата.Преди време попитах дали имам право 50% от обезщетението за гледане на дете до 2-годишна възраст (120лв.) след 19.09. и ми бяхте отговорили с положителен отговор.В първия пост на темата пише , че половината обезщетение се изплаща в случай , че дам детето на ясла.Аз не съм го дала на ясла и не мисля да го давам , защото има кой да се грижи за него.Ще получавам ли тези 50% , независимо, че не е на ясла.

# 1 026
  • Пловдив
Момичета, всеки път  отговаряте коректно и информирано на въпросите ми и се надявам и сега да получа отговор.410-те дни от майчинството ми изтичат на 19.09 , но аз започнах работа( при нов работодател на 03.08) и съответно оттогава не получавам обезщетение, а само заплата.Преди време попитах дали имам право 50% от обезщетението за гледане на дете до 2-годишна възраст (120лв.) след 19.09. и ми бяхте отговорили с положителен отговор.В първия пост на темата пише , че половината обезщетение се изплаща в случай , че дам детето на ясла.Аз не съм го дала на ясла и не мисля да го давам , защото има кой да се грижи за него.Ще получавам ли тези 50% , независимо, че не е на ясла.

да,ще ги получаваш,защотото работиш

# 1 027
Lady Brinne, благодаря!

# 1 028
Благодаря, Елфита!!!А коя декларация трябва да попълня по чл.53 или по чл.54 и аз ли трябва да я изпратя в НОИ или работодателя ми
Още веднъж голяма благодаря!!! Hug

# 1 029
благодаря на Elfita за отговора    bouquet

# 1 030
  • София-Младост
Благодаря, Елфита!!!А коя декларация трябва да попълня по чл.53 или по чл.54 и аз ли трябва да я изпратя в НОИ или работодателя ми
Още веднъж голяма благодаря!!! Hug
По чл.54, работодателя я носи в НОИ.

# 1 031
Благодаря предварително!

Ти си длъжна да представиш служебна бележка в края на годината / по-скоро до 31.01. на следващата / при основния работодател за доходите ти от втория.

Значи догодина трябва да уведомя работодателя ми, че имам още един трудов договор, а като мисля  да излизам в болнични от ноември, така или иначе няма ли да разберат?  newsm78 Макар че за мен е без значение в случая, дали ще разберат или не...

# 1 032
  • Варна морето
Здравейте мами,
браменна съм с второ детенце.Искам да се върна на работа след 5 ти месец на детето.Грижите ще поеме майка ми.Осигурявам се на 1 200лв.Има ли вариянт да прехвърля на нея майчинските и какво обезщетение за получавам.Ако някой знае ,нека ми помогне.Благодаря

# 1 033
Здравейте мами,
браменна съм с второ детенце.Искам да се върна на работа след 5 ти месец на детето.Грижите ще поеме майка ми.Осигурявам се на 1 200лв.Има ли вариянт да прехвърля на нея майчинските и какво обезщетение за получавам.Ако някой знае ,нека ми помогне.Благодаря

Извинявай, би ли задала въпроса си отново в НОВАТА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт