И в пек, и в студ, АПРИЛските мами са винаги тук!

• 18 446
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
  • not found
Дадох АМ ,защото Тони не ака редовно и исках да опитам , ако вкарам малко в менюто му Ам дали ще се изака . Е имаше ефект , но сега пък се чудя ефекта дали не се дължи на чая на Хип , който му дадох преди това . Както писах по-горе явно млякото му е дошло малко повече и не е свикнал с него и за това повърна , не го прави за пръв път и преди е повръщал , просто стомахчето му не е свикнало  Flutter На този етап не се притеснявам , защото вече 2 пъти се е случвало , но си мислих , че 60 мл не е много , явно е трябвало 30 мл или даже по-малко . very nice , съгласна съм с теб , че най-доброто за момента е кърмата , но просто вече не знам какво да правя и да ям и да пия за да може детето да ака поне на 3 дни  ooooh! Отчаях се . Писах на д-р Слънчева дали ще е проблем , ако аз пия Майчин лист , защото той действа разхлабващо . Ако няма някакъв проблем да пия чай  Flutter Вече се чудя какво да е само да не е термометъра . 

# 106
  • Лудогорието
Здравейте и от нас с Иван   bouquet  Ей, нямате изчитане. Пет дни бяхме на вилата и от снощи чета ли чета. Добре сме /пу-пу/. Иван е като повечето връстничета-весел, мрънкащ, ревящ, "говорещ" малък маймун  Heart Eyes Тази вечер е в спално чувалче от коментираните до тук-въобще не го отрази. Единственото, което ме притеснява за сега е, че БЦЖ-то на рамото му е станало огромно и набира гной. Казаха ни, че било нормално. Иван не дава признаци да му е некомфортно, но все пак...  Sad
В София има борса на Вис Виталис-брат ми случайно я е открил и било супер заредено, но не знам къде се намира точно.
Днес си купих и кафе Инка, да видим дали ще има резултат при мен.Вчера само посрещах и изпращах майстори в къщи, та не успях да изляза на разходка. Единия майстор беше за компа-лан картата била изгоряла.
http://aprilki2009.snimka.bg/?album;aid=395861
 http://aprilki2009.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-veche-na-3-mese … a.395861.14135481
 http://aprilki2009.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-veche-na-3-mese … a.395861.14135506
 http://aprilki2009.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-veche-na-3-mese … a.395861.14135514
Нещо не успях да ги надпиша

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 23:35 от maimunka07

# 107
Благодаря ви за успокоителните отговори,момичета  bouquet А какво мляко ще ми препоръчате?
Янче,имаш ли нещо против понатък да ти пиша на лични във връзка със шофьорския курс?
,
Мамочка,Мара Каси,точно сега гледам имунизационния паспорт на малката,но тази ваксина не я откривам сред тези,които ги препоръчват.Яд ме е че късно видях постовете ви,защото точно днес бяхме да и бият втората ваксина и можех да питам дофтора Sad А относно втория ти въпрос Маре,за мой голям срам,не знам,коя е тази ваксина Embarassed Затова ти е и лесно да се досетиш,че дори и не съм си помисляла да се  консултирам с педиатър в България. А аз още и нямам де,Питах пловдивчанки да ми препоръчат някого,ама досега никой не се е обадил Sad Случайно да имаш линк да ми дадеш,да прочета малко за тази ваксина? А иначе наистина в родилното не са слагали никаква ваксина на Фия,чак на първия месец и сложиха комбинираната плюс тази за пневмококи.

Иначе всичко си е наред,тежи вече 6200 и е 64 см дълга.

Snesh,да ви е честита новата къща!Само щастие,радост и веселие и безгрижие да влязат в нея  bouquet

Айла,добре си се завърнала Hug  Определено липсваше Crossing Arms Да са ти живи и здрави рожденичките,на патеричка   bouquet

Деси,djreni,Мамочка,това е ужасно HugДа им изсъхнат ръцете,дано!

Съни,снимките са разкошни,особено там където сте костюмирани!Много оригинална и весела сватба!Страшно ми хареса Heart Eyes
Дея,много ме накефи снимката на Дея Мария в багажника Heart Eyes
Мамочка,чувалчета са адски сладурски Heart Eyes Към тях има и такива обиколници,нали? Януари месец и аз ги гледах във Вис Виталис и още тогава много ми харесаха Peace
Жулиета,мия ги с топла вода Peace Айде,честито ви изакване и дано дребосъкът да се оправи  Hug И Фия днес се изака сам самичка и ме направи много щастлива Laughing (Божееееееее,кой си е мислел някога,че едно лайно ще ме накара да скачам от кеф,а?  Joyhahaha Joy

# 108
Аз продължавам със зимнината и направо съм ви изпуснала края.
Поем,дано бързо да ви мине стреса!
Мамочка,аз поръчах тази ваксина Ротарикс.Бях се отказала от допълнителни ваксини но видях племеника преди няколко дни в какво състояние и разбрах че е така всяко лято...на другия ден поръчах ваксината.Вярно че парите са повечко,но на племеника му купиха една камара медикаменти сигурно за 50 лева само за едната вечер.А и така ще съм по-спокойна.Малката ти принцеса много сладко спи,ама се пукнах да се смея като я видях така  Hug.
Мойто човече не се обръща още по корем но за сметка на това се подпира на лакти в количката и иска да става  ooooh! и чак се ядосва като омалее и се тръшкааааа  ooooh!
За сега това е от мен,лека  Hug
Айла,добре дошла Simple Smile.Към 15ти септември и аз ще цъфна в дерето Simple Smile

Мара подробната,заповядай http://www.framar.bg/%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BA% … -pid30012893.html

# 109
Здравейте момичета!

Да се отчетем днес от ДК - 7 кг и 68см. И в двата размера се съмнявам,че са по-малко ,защото в меренето не беше много старателна сестрата ,а и кантара бил малко разцентрован.А моя младеж си тежи здраво. PeaceИнае сме здрави,няма съмнения за рахит,изрично питах ,че и на Борис главата се потеше много.

Момочка,very nice,[/b, мммм представям си Габи и Маги как кърмят:) приказка
Принцеске, много си мила.Борис добре понесе пътуването.Спинка през цялото време , имаше нужда от 1-2 дни за климатизиране,но пак не е създавал проблеми,просто си помрънкава и си иска банята по-рано.пу-пу ,ама ми е добро детенцето,като него още 10 мога да изгледам,хаха то не се знае какво ме чака,де,ама за сега е лесен.Виждам ,че и Ния е стнала по-послушна,пу-пу-пу.Дано и коликите минават вече .че е много кофти така.

Деси,ама,че кошмар,ужас.
Айла,добре дошла! и честит РД на малките ,големи каки.Да са ти живи издрави и ммого да те радват.

Сег един малко прозаичен въпрос.Може и малко да ми се посмеете,ама да си споделя.Моя съпруг постоянно умаловажава домакинската работа,която върша.Знам,че вероятно не е единствения ,но понякога се чуствам зле от това.А е толкова готин човек,и аз толкова го обичам,но понякога ,факта ,че се изнервям от това води до леки разправии.И ми става мъчно.Винаги след това говорим и после пак се повтаря.А е чудесен баща и въобще всичко е ок и не напослено място осигурява добър стандарт за нашето семейство.Помагайте как да избегна подобни карници,че много страдам ,а реално е пълна глупост.Е, караме се твърде рядко ,но на фона на никаквите караници 10 г и това ми тежи. 
Благодаря,че ме изчетохте.
Целувки на всички

# 110
[colhttp://www.bg-mamma.com/index.php?action=post;msg=12131580;topic=418625.105;sesc=23c5a082e0ea8636ac866312da74711aor=orangered]Мара Подробната[/color]  ето виж какво открих за ротарикс, който май в германия се казва ротавирен - http://www.rund-ums-baby.de/gesundheit_baby/rotavirus_impfstoff.htm
а Бцж е ваксина против туберколоза, която вече не се слага в развитите страни, а само в развиващите се  newsm78, това естествено не го твърдя със сигурност, защото знам само в германия, че не я слагат, а за другиге евройпески страни нямам инфо...
БЦЖ-бактерий на Калмет и Герен-ваксина срещу Туберкулоза - слага се след 48 час от раждането на детето, след това към седми месец се прави проверка за белег след БЦЖ имунизацията. На децата безбелег се прави проба Манту и отрицателните
се имунизират, следва реимунизация на седем и единадесет години
в българия пък не се прави за пневмококови инфекции, тя е по желание и е платена и май също не е много евтина

Маги, не мога да ти дам съвет, или поне не такъв, който вече да не знаеш, но пък  Hug Hug Hug

Мамочка, задължително изпирай плюшките, защото някои от тях се правят в страшно мизерни складове в китай и после докато пристигнат до бг и после по какви складове и магазини се подмятат...а мишенка е сладка дундолинка...

по скоро ме интересува колко често се почистват плюшките според вас, защото те събират много прах, а все пак висят около леглото на бебо

Jylieta  досега нито една пластмаска не си е сменила цвета, поне при нас, ако го смени само от минаване със спирт бих я изхвърлила веднага...

Съни, страхотни снимки, партито на кораба е било чудно, завиждам благородно...

very nice - наистина много яко , как и на двете кукли ще им никнат нови зъбки

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 00:59 от Мара Каси

# 111
  • Някъде там...
Привет, включвам се набързо, че кърмя Яна, а Йоана ръмжи и скимти на спалната незнайно защо.
Вис виталис има отскоро в Сф, намира се на околовръстното шосе, до хотел Амбасадор и комплекс Макси. Това е като тръгнете от околовръстното към Студентски град, преди разклона за студентски, от лявата страна на пътя. Магазинът е голям, има всякакви бебешки неща, не само дрехи. Не съм го посещавала още, но планирам да го направя като дойде време да пазарувам есенни дрешки.
Мара Подробната, етърва ми водят племенницата при педиатър в Торакс Пловдив, но не му знам името.  Rolling Eyes
Ох, Йоана взе да недоволства, че се оплете в пелената и не вижда нищо, ставам.

# 112
  • София
Изчетох виии...  Crazy И то при положение, че малчо (Вели) е като залепен за мен, и все ме дърпа да ходим нанякъде... Crazy
Елина си спи в стаята, въобще не мога да се оплача от нея тия дни. Да не чуе  Twisted Evil...

poem, ужасна история... Добре, че е била с щастлив край. И на мен ще ми служи като обица на ухото да връзвам шавла в количката. Така се изправя и плъзга, сърцето ми спира от нейните акробатики...

Деси на малък Емо  Laughing , много гадно и това с вас... И моят брат - шемет така снощи получил бяло петно къде са му аджЕба ключовете от апартамента ooooh!, а с мъжО дават нощни смени заедно. Добре, че миУото запалил колата веднага и какво да види - ключовете си висят на бравата... Цяла нощ ги мисля, ама то от заплесия човек може много ядове да бере... Tired

вери, питаш ме защо дохранвам. Ами в последно време точно преди сън Ени не иска да суче, реве, извива се, хленчи. Нямам нерви да я мъча на всяка цена на цица, като е уморена и изнервена. Пие си млякото на мед  Laughing, оня ден изцока 170 мл. Shocked Не смятам, че и правя лоша услуга, или от мързел го правя, да не я кърмя, тя доста си цока през деня, но на често предлагам, че 5 пъти цоква и тръгва да става. Twisted Evil А по цяла нощ яде... Та от кърма не е лишена. Като замляска, през час се влачи към цицата, дундата.
Като казах дунда, разкошен аватар и подпис имаш. Голям са контраст. Габи ми е нежна като балеринка, а Вики - пухчо, като кукличка. Heart Eyes Heart Eyes
Маре П., в тоя ред на мисли, не го мисли Фийчето. Grinning Няма да се отбие от едно хранене с шише. Не агитирам, защото ние сме така, разбира се, но и Елина откакто е родена имаше през ден едно АМ, защото водя баткото на логопед и няма как 2 - 3 часа да откара иначе. С цеденето съм на Вие, случвало се е да се цедя предния ден цял ден, за да и оставя мляко, но то рядко и стига и пак баба и опираше до 1 шише АМ.
Марка мляко - ние сме на розов Хип, действително е много хубав, не запича, защото е с пробиотици и не мирише на лекарства, като Фризолак-а, или Нан-а. Sick

Страхотни снимки сте пуснали пак, ще го изпапкам това Диди (на мама Мими). От самото начало ми е изключително оформено и красиво бебе. Heart Eyes
Мамочка, за Миша нямам думи. Слабост ми е абсолютна. Heart Eyes Такава е пухкавелка, само е за мачкане. Heart Eyes
Деичка, да нагризкаш и твойта пухкавелка, голям бонбон. Гледам добре се чувства в Кангаруто. Mr. Green
Каката както винаги изби рибата... Heart Eyes

Много яки чувалчета, Вис Виталис-а съм го посещавала ден преди да родя Grinning, преди 2 - 3 месеца пак. Много е зареден, просторен и дрехите са супер качествени и евтини. Peace

П.С. Айла, да са ти живи и здрави каките!  bouquet Проговориха ли?
Липсваше ни тук. Моля те дай някакво мнение за това бързо нацокване, че незнам вече какво да мисля и как да процедирам... Thinking

# 113
  • not found
Добро утро .
Влизам за малко за да споделя , че Тони вече е добре , даже няма спомен от снощното повръщане  Hug Засега толкова , защото почвам масажите , сутрешно къпане и т.н.

# 114
Мили мами, моля споделете как приспивате малките! На нас ни стана навик да се приспиваме с люшкане на ръце+биба+шшшшшшшшшш/ъъъъъъъъъъъъъ. Преди заспиваше сама или евентуално с бибата, но от близо месец рере, реве, ръмжи, но не може да заспи и ми къса нервите, докато не я приспя.

# 115
magdalena.savova, повечето мъже не смятат майчинството за професия. За тях това, че стоиш в къщи и гледаш бебе и домакинстваш не е като да ходиш на работа и да изкарваш пари. А за мен даже е по-трудно и уморително, отколкото да ходя на работа. Нашите караници са винаги за това, че аз мисля, че той ми помага малко, а той чувства, че аз не съм благодарна за това, което върши вкъщи. Освен да се примириш и да не си го слагаш на сърце, друго не мисля, че можеш да постигнеш. Човек не се променя, може временно след някой скандал да има подобрение, но после забравят. Аз затова не се престаравам с домакинската работа, гледам да обърна повече внимание на децата си и, ако може аз да почина, отколкото да чистя и готвя с часове.

Олче, питах, защото се чудя дали и аз да не въведа едно вечерно хранене с шише, като мислех да цедя през деня. Мислех, че по този начин ще намали нощните хранения, но щом казваш, че пак си суче често нощем, няма да си затруднявам живота Simple Smile А пък вечер Вики (може би и Ени) не иска да суче много, защото е много уморена и много й се спи.
И Габи беше такова пухкаво пате като бебе, а сега е толкова слабичка и нежна.

# 116
  • Варна
Здравейте и от нас, ние вчера бяхме на ДК и вече сме 65 см. и тежим 7,200 кг.  sisely, май нашите мъничета захитряват и си искат все повече и повече ласки. Криси също досега винаги след вечерната баня си заспиваше самичък, но снощи такъв рев, че се наложи и аз на ръце да го приспивам. Забелязвам също, че започва да ръмжи - все едно му е тежко на стомахчето, а не яде повече.
Мами, искам да ви попитам вашите бебчета въртят ли си очичките нагоре - притеснявам се, защото Криси от няколко дни си ги завърта много странно нагоре - все едно да види тавана, но без да си повдигне главичката нагоре и в резултат му се прибелват очичките - не зная това дали е притеснително, споделих го с педката, но тя както винаги не ми даде някакъв съществен отговор - каза, че е вероятно да е от бурно развитие на мозъчната кора или просто е много темпераментен. Затова много ще се радвам ако някоя от вас знае нещо повече по въпроса. Чао от нас засега!

# 117
  • София
Здравейте!
Днес моя бонбон става на 4 месеца.  very nice, честита месечинка и на вас  Grinning
Няма да качвам снимки със сладки неща и бонбони, но се чувствайте почерпени... ето и нещо много сладко, с което ви поздравяваме:

http://www.youtube.com/watch?v=XQcVllWpwGs&feature=channel

# 118
Мили мами, моля споделете как приспивате малките! На нас ни стана навик да се приспиваме с люшкане на ръце+биба+шшшшшшшшшш/ъъъъъъъъъъъъъ. Преди заспиваше сама или евентуално с бибата, но от близо месец рере, реве, ръмжи, но не може да заспи и ми къса нервите, докато не я приспя.

Набързо влизам,моята глезанка също понякога ги прави тези неща,но съм я научила от новородена на едно,прибираме ръчичките,крачетата,хубаво я завивам и тя заспива  Mr. Green Ето така:/снимката е с телефон,извини ме,ама набързо/
http://media.snimka.bg/3945/014146060.jpg
http://media.snimka.bg/3945/014146067.jpg

После пак ще пиша,че да доизчистя,преди всички да са станали,чее съм обърнала къщата с краката нагоре  Mr. Green

# 119
Честита 4та месечинка на Михаил на Джени, Вики на ВериНайс, Йоан на Владиники и Боряна на Анел23 бъдете здрави и щастливи и радвайте мамите и татковците Heart Eyes Hug
Олче благодарим за хубавия комплимент, а защо нямаме снимки на модерната ни хубава приятелка Ени Heart Eyes ?
Така се нервеше Диди вечер преди да и включа АМ, сега си папка към 8-9 часа и после чак към 4-5 Peace
За приспиването на ръце и ние го правим през деня, но вечер пада едно мятане в леглото и докато не се умори не заспива, но на ръце не иска тогава Naughty
Мамчета да ви питам нещо мама забелязала че Диди си качва средния пръст върху безименния на дясната ръчичка, та се вкарва пак в филм, че нещо не и е наред, демек било признак че нещо с периферната нервна с-ма Crazy нещо да знаете , че мойта док е ваканция тази седмица та не мога да я питам, надявам се да не е Praynig
Джени поздравът ти е страхотен Peace
 а ето и по една усмивка от нас с Диди http://mishevae.snimka.bg/baby/didi-e-ve4e-na-4-meseca.408455.14060571
Хей Дея страхотно си я научила, но при нас е вече късно за това, живот и здраве при 2рото ще знам  Peace Тея е голяма сладурана да я нацелуваш Heart Eyes
Мамочка забравих да споделя, снимките дето пусна със спящата Миша са направо уникални! Хиляди целувки за нея и Маги(нали са астрални близначки с Диди, по тоя повод в колко часа я роди аз родих в 10 и 40 сутринта)

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 15:45 от mimeto80

Общи условия

Активация на акаунт