ЯНУАРСКИ МАМИ 2010 г. - 14 тема

• 16 206
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Тарталетке, а снимки нещо от морето?

Момичета, ето и видеото на сърчицето - http://s120.photobucket.com/player.swf?file=http://vid120.photob … amp;os=1&ap=1 . Пропуснах да кажа,че Бебо тежи 249гр.

Питах докторката и тя ми разреши да пътувам. Днес се разреши и проблема с откраднатите ни номера на колата, и по всяка вероятност или утре, или в сряда пътуваме с влака към Добрич.

Хайде на всички, които са на преглед - само хубави новини после да ни казват!

И още нещо - разочерована съм много от последния брой на 9 месеца. Направо 4лв. си ги дадох на вятъра.....Но както би казал Бай Ганьо - имала съм бол пари - дала съм ги. Това да ми е за урок друг път.......

# 151
Привет на всички    bouquet
Бих искала да ме включите в отбора. Моят термин е за 31.01.2010., ще ми бъде второ раждане.
Лека бременност на всички!

# 152
Като става дума за списания, не разбирам защо ще си даваме парите за такива четива, след като всичко го има в нета?Но аз съм амбицирана да си взема в края на месеца "Моята бременност", защото има доста интересни теми в броя, включително и за секциото /бях дала в предната тема линк/.Решила съм да ги прежаля тези пари, ама ще е на заплата. Blush, поне няма да ме е яд тогава.

# 153
  • Пловдив
Мама Цоцоланка може бебо да се е уплашил от намесата,от уредите,от натискането и затова да е с ускорен пулс(а и може да е поплувало повечко  newsm37 това е в кръга на шегата).Лощо  ми става от тези ФМ,направо може да ти изправят косите,а и да не говорим,че облъчването е лошо,както и да е.Аз като бях на ФМ и попитах също за сърчицето и Димитрова ми обясни,че е рано за сърцето и ще го гледат по-обстойно в 22 седмица (сега било рано)и ми беше казала,че ако видят нещо нередно на сърцето-назначават изследвания при кардиолог,но това се прави само,ако има съмнения за нещо нередно..така че споко,има време дос оледващият ти преглед-бебо може да се е поуспокоил,а пък и ускореният пулс-мисля че това е времено
 Hug Hug Hug

# 154
Мама Цоцоланка може бебо да се е уплашил от намесата,от уредите,от натискането и затова да е с ускорен пулс(а и може да е поплувало повечко  newsm37 това е в кръга на шегата).Лощо  ми става от тези ФМ,направо може да ти изправят косите,а и да не говорим,че облъчването е лошо,както и да е.Аз като бях на ФМ и попитах също за сърчицето и Димитрова ми обясни,че е рано за сърцето и ще го гледат по-обстойно в 22 седмица (сега било рано)и ми беше казала,че ако видят нещо нередно на сърцето-назначават изследвания при кардиолог,но това се прави само,ако има съмнения за нещо нередно..така че споко,има време дос оледващият ти преглед-бебо може да се е поуспокоил,а пък и ускореният пулс-мисля че това е времено
 Hug Hug Hug

С първата ми бременност не съм ходила специално на ФМ, а само на стандартен контролен преглед, при който на обикновен 2Д ехограф, лекарите, които ме наблюдават, огледаха подробно органите, мереха гънката на врата и пр. И сега така ще направя, имам им пълно доверие, а между 18-та и 22-ра седмица освен Минев и Петров, ще ме гледа подробно и докторката, с която работи свекърва ми, тя също е доста добра, с първата ми бременност именно тя откри, че имам 2, а не 1 мимомен възел и впоследствие станах пациентка на Петров и Минев, така че, 4Д-то може и да го пропусна. Ако все пак се навия, мисля да отида при Кръшков във Селена.  Peace

# 155
  • Пловдив
Аз вече се хванах на хорото с тия ФМ иначе като мина 22 седмица и ако всичко е оки съм решила да не ходя на 3-та ФМ,утре съм при Петров да чуя и неговото мнение
пак ми смениха термина,на всеки апарат е различен,но се доверявам на софийският

# 156
Аз вече се хванах на хорото с тия ФМ иначе като мина 22 седмица и ако всичко е оки съм решила да не ходя на 3-та ФМ,утре съм при Петров да чуя и неговото мнение
пак ми смениха термина,на всеки апарат е различен,но се доверявам на софийският

Стискам палци, мисля, че всичко ще си е наред, поздрави на д-р Петров, аз при него съм пак последната седмица от месеца.  Wink  Hug

# 157
  • Mediterraneo
Цоци, а колко е пулсът на бебето  newsm78 Може и да си писала  Blush На ФМ сърдечната честота на моето беше 163 удара в минута( пулс и сърдечна честота едно и също ли е  Thinking). На мен ми се стори много, но докторът каза, че е ок.

# 158
Цоци, а колко е пулсът на бебето  newsm78 Може и да си писала  Blush На ФМ сърдечната честота на моето беше 163 удара в минута( пулс и сърдечна честота едно и също ли е  Thinking). На мен ми се стори много, но докторът каза, че е ок.

На снимката пише - 182, но докторката в картата е написала - 176. Защо има такова разминаване - не знам! 163 си е ОК. Аз доколкото знам нормата е 165......

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 18:29 от Мама Цоцоланка

# 159
Не искам да се заяждам с никой, напротив с най-добри чувства съм към всички, но ми се струва, че въпреки споменатите толкова майчета в отбора, си има няколко определени които си комуникират все едно са си на скайп, а останалите все едно не съществуват Naughty А това ми се струва малко нечестно. Прави ми впечатление, че и нови момичета като се включат и с тях никой не говори, разговора си продължава само между не повече от 4-5 момичета Rolling Eyes А в януарски майчета уж сме над 100... #Crazy Пак казвам не се заяждам с никого , ама не ми се струва честно някак си.
Поздрави от мен и всичко най-добро Grinning

# 160
Nia1, всяка една от нас е свободна да споделя каквото й е на душата. Коментират мами, които имат сходни преживявания, усещания, проблеми.
Например аз не мога да се включа по всички теми /например тази за усещането на бебето/, но не се чувствам изолирана.
Както и съм започвала теми, които са "увисвали", просто защото няма кой да вземе участие по тях.
Има мами, които са по-редовни като присъствие и споделяне и други, които пишат по-рядко. Сама виждаш, колко много страници сме навъртяли от началото.
Има мамчета, които само се записват на 1ва страница, а не взимат дейно участие /или не взимат въобще/ в темите - само четат. И няма нищо лошо в това.
Не смятам, че някой тук има за цел да изолира някой друг или да го кара да се чувства отхвърлен.
Събрало ни е едно нещо - общи трепети, тревоги и усещания. Всеки взима участие, колкото желае.

Иначе аз днес бях за първи път на ЖК в Майчин дом. Пое ме д-р Савчева. Много съм доволна! Няма толкова лъчезарна жена! Останах очарована. Обясни ми толкова много неща, които предишният ми гинеколог въобще не ми бе споменал. Гледа ме на ехограф, всичко си е нормално.
По аменорея съм 18 г.с., но вървя две седмици назад заради късна овулация. Тя ми препоръча да си запиша вече час за 2рата ФМ и и за БХС. А аз се чудя, дали не е рано - все пак реално съм 2 седмици назад/ Тя обаче каза, че се правели изследванията според седмиците, определени от аменореята. newsm78
Вие как мислите?

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 18:49 от Копнеж

# 161
Копнеж  да така е, наистина това е което ни е събрало Simple Smile Най-хубавото нещо на Света -усещането да бъдеш майка ден след ден Laughing Незнам може би аз греша, но някак така ми се струва, много са темите "увиснали"във въздуха, и като чели си се цикли само на едни определени..... newsm78..., но както и да е не искам да обидя никого Simple Smile
Леко бременеене на всички и само най-добри новини Hug

# 162
Ива81 и Джу, добре дошли! Лека бременност и много радости!!!

Hug    newsm51    newsm51

Днес четох колко е важно какви са ни мислите и настроението по време на бременността... Въпреки, че лицето на бебето вече си има определени черти, в крайна сметка може да се промени до известна степен, защото е зависимо и от чувствата и настроенията на майката. Колкото по-спокойна, балансирана и щастлива се чувства тя през бременността, толкова повече детето й развива хармонични черти на лицето.

Hug 

# 163
Копнеж" Аз бях на 1 ва ФМ 12 г.с. и същият ден си направх БХС в Майчин дом / ранен скрининг м/у 11 и 14 г.с., който давал до 90% точност на резултата/ Всичко излезе идеално и от тук насетне казаха, че се прави една ФМ между 15 и 19г.с. и една между 19 и 23 г.с. вече от високо квалифициран специалист по фетална морфология. Ако тогава всичко е наред това е последната, а ако има нещо неясно се прави и една някъде 30-32г.с. май ама не съм много сигурна. Ти не си ли правила ранния скрининг, защото този който се прави в 15-20г.с. е по-неточен до 60-75% ,като отидеш в Националната генетична лаборатория в Майчин дом, ще прочетаеш брошурите и ще видиш че е така. Ако си правила ранния и е наред, сега няма смисъл от БХС, така ми каза професора от генетичната лаборатория Simple Smile

# 164
Дали наистина е така с БХС-то,аз правих ранното и резултатите ми са добри както имам и добри резултати от ранната ФМ,но понеже карах Варицела във 6-та г.с ми казаха да си направя и втория БХС-макар че на мен ми се стори малко безмислено..и сега съм в едни дилеми да го правя ли или не,иначе на 2-ра ФМ съм на 27.08.09 при д-р Мазнейкова...

Общи условия

Активация на акаунт