Тайната на дългата и здрава коса - 72

• 52 210
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, здравейте.

В края на 2007 година направих 3 месеца с тривитаминол. После почивах, после пак малко. И ме хвана големия мързел. Юли 2008 се преместих в Швеция и така...се сбогувах с чудодейната маска на Деси.
Сега обаче си бях в Бг. и си купих две шишенца. Мисля след дше седмици пак да се върна за малко и ще си купя още поне 3. Laughing Днес се намазах само и единствено със тривитаминол, за пръв път от минимум година насам...
Постоях 2 часа и половина и ефекта е поразителен...бях забравила това усещане - мека, нежна и хидратирана коса, като от коприна. Радвам се, че отново се връщам към тривитаминола.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 166
Маската от първата страница през колко време трябва да се прави?
Ако си мия косата 3 пъти седмично става  ли да си я правя на първото и третото миене от седмицата?
И не знам защо ,но въпреки старателното ми отмиване на места ми е оставала на съчки като мазна.Може би слагам повече мас ,но като спазвам количеството точно ми идва твърде малко количеството (само за корените и малко по-надолу).Слагам може би три лъжици тривитаминол и към лъжица и половина мас, но добавям и хума(единствената странична добавка ,която слагам)за да стане на каша.

В никакъв случай 3 лъжици тривитаминол! Naughty
Даже и 2 лъжици са много, с витамините не трябва да се прекалява иначе се получава пренасищане. Слагай повечко оцет според мен, така по-лесно ще се отмие маста  Hug
И искам да ви питам от къде я намирате тая мас  newsm78

# 167
Ако си мия косата 3 пъти седмично става  ли да си я правя на първото и третото миене от седмицата?
И не знам защо ,но въпреки старателното ми отмиване на места ми е оставала на съчки като мазна.Може би слагам повече мас ,но като спазвам количеството точно ми идва твърде малко количеството (само за корените и малко по-надолу).Слагам може би три лъжици тривитаминол и към лъжица и половина мас, но добавям и хума(единствената странична добавка ,която слагам)за да стане на каша.

Даже и 2 лъжици са много, с витамините не трябва да се прекалява иначе се получава пренасищане. Слагай повечко оцет според мен, така по-лесно ще се отмие маста  Hug
Ние от село я имаме маста...
Вече ще спазвам точно съставките.Но ще мажа само от корените надолу до където стигне.За дължината на косата няма да има.Тогава с какво да третирам краищата?Дали ще е добре тях да мажа с масло от пшеничен зародиш,което ми се струва по-приемливо от това да си мажа ненамазана с маската от първата страница коса.Примерно слагам маската с АДЗЕ и ненамазаните краища с маслото от пшеничен зародиш? newsm78

Сега като каза ,че не е хуаво да се прекалява с тривитаминола се стреснах като се сетя ,че преди си мажех косата само с него(цялата).Възможно да съм предозирала? Confused

# 168
Ако си мия косата 3 пъти седмично става  ли да си я правя на първото и третото миене от седмицата?

Даже и 2 лъжици са много, с витамините не трябва да се прекалява иначе се получава пренасищане. Слагай повечко оцет според мен, така по-лесно ще се отмие маста  Hug
Ние от село я имаме маста...
Вече ще спазвам точно съставките.Но ще мажа само от корените надолу до където стигне.За дължината на косата няма да има.Тогава с какво да третирам краищата?Дали ще е добре тях да мажа с масло от пшеничен зародиш,което ми се струва по-приемливо от това да си мажа ненамазана с маската от първата страница коса.Примерно слагам маската с АДЗЕ и ненамазаните краища с маслото от пшеничен зародиш? newsm78

Ми не, просто увеличи другите съставки на маската, а тривитаминола го намали на 1 с.л., а за маста дето каза че трудно я отмиваш, увеличаваш нейното количество, но и количеството на оцета и алкохола(но с него не прекалявай)

# 169
По повод самостоятелното използване на тривитаминол и пренасищането на косата да се включа и аз. През март 2008 беше моята първа и последна маска с тривитаминол. След което започнах да си мажа косата само и единствено с него, без да добавям нищо. Използвам две шишенца (тоест два месеца), след което почивам един, през който слагам само някакво масло или Стимуланта на Икаров. Правя го преди всяко къпане, тоест два пъти седмично. Намазвам корените, след което и цялата коса. Определено мога да кажа, че не съм имала никакви проблеми, напротив, отразява ми се страхотно на косата.

# 170
момичета да ви се похваля намазана съм с маска с тривитаминол Flutter последно в маската го включвах преди повече от половин година, тогава си направих 1 курс от 1 месец, но после нямах много време да си правя маски и карах само със стимуланта та Икаров 20 мин и толкова, сега обаче пак си купих AD3E и съм намазана само с него, зехтин и защото казахте, че с оцет се отмива по-лесно капнах и малко от него Crazy стоя така сигурно от 1 час вече и след малко ще се мия и после ще ви кажа как ще ми се отрази маската Praynig

# 171
По повод самостоятелното използване на тривитаминол и пренасищането на косата да се включа и аз. През март 2008 беше моята първа и последна маска с тривитаминол. След което започнах да си мажа косата само и единствено с него, без да добавям нищо. Използвам две шишенца (тоест два месеца), след което почивам един, през който слагам само някакво масло или Стимуланта на Икаров. Правя го преди всяко къпане, тоест два пъти седмично. Намазвам корените, след което и цялата коса. Определено мога да кажа, че не съм имала никакви проблеми, напротив, отразява ми се страхотно на косата.

Смисъл не знам доколко е вярна информацията, че тривитаминола трябва да е 1  с.л., в противен случай предизвиква обратен ефект, прочетох го пак в някакъв форум, на теб може нищо да не ти стане, ама аз предупреждавам все пак да няма после "окапа ми косата"  Wink Всяко нещо е хубаво по малко. Ама всеки отговаря за себе си така че  Rolling Eyes

# 172
Маста се продава и по магазините. Само дето трябва да се обезсоли...
А за тривитаминола - 2 супени лъжици са нормално и достатъчно количество.  Peace

# 173
Според мен колко лъжици да се слагат зависи единствено от дължината на косата. Както при лекарствата - количеството се определя от възрастта, килограмите и прочие.
Не може на коса с дължина "студено каре", коса до средата на гърба и такава до кръста да слагаш еднакво количество.
Ако на къса коса една мацка слага лъжица и половина, а друга със същата дължина - 3, тогава може да се получи пренасищане.
Гъстотата на косата също е важна...
  bouquet  bouquet  bouquet

# 174
Преди време бях чела пак този сайт и същата тема, тоест не същата тема, но няколко от всичките Grinning Като видях резултатите на някои от вас, които са пробвали тривитаминол и аз се бях зарибила, но не съм толкова сигурна, за да я пробвам  Confused
От известно време гледам, че косата ми доста започна да пада, а тя по принцип е тънка и рядка.. а и като гледам тук доста се оплаквате от косопад.. и не знам какво да правя. На 19 години съм.. гледам сте говорили за Себорал форте и темата само за него гледах и ще питам утре в аптеката тук или като отида до Търново.. ще питам и за тривитаминол ииии бадемово масло, мисля че беше, че не искам да си слагам свинска мас Grinning а газта няма ли с какво друго да се замени? Или въобще да не се слага? Какъв и е ефекта?
А някъде бях чела за тривитаминола на мастна или водна основа... каква е разликата и кое да си взема?  Thinking

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 14:46 от MeRiTo`

# 175
Момичета, чета ви от 2007, но за моя голяма срамота никога не съм си правила маската с тривитаминол.  Embarassed Сега като чета последните отзиви ми става интересно,но в крайна сметка никога не отивам до аптеката да си купя Cry Много съм несериозна  ooooh! Знам,че домашните маски се отразяват супер на косата,но липсата на време при мен много ми пречи  #2gunfire Мажа се от време на време с бадемово масло,но рядко и за малко време.Голям ефект виждам от него,но нали ви казвам-време не намирам да се занимая повече  Blush Скоро си взех рициново масло и още не съм го ползвала  Whistling

Днес се измих с Фитовал+, правих си ампула на Сери за възстановяване растежа на косата(синя) и после сложих от тази маска Garnier Fructis Repair&Shine . После на влажна коса си сложих от кристалите,които вчера си купих на Linea Bio. Ефектът от всичко е много мека,гладка и лъскава коса  Heart Eyes

# 176
Някой знае ли нещо за бирен шампоан майка се върна от Гърция и каза че търсила тука ама даже незнаели какво е та някой от вас ако е чувал за такова нещо да драсне 2-3 редчета

# 177
Здравейте аз съм с руса коса , около 20см под раменете Wink , но проблема ми е , че се накъсва в краищата и цъфти... същевременно искам да порасне по-бързо Embarassed ако може да ми дадете някакви съвети как да се справя с тези проблеми и косата ми да започне да расте по - бързо Rolling Eyes

# 178
^ маски, масла (бадемово примерно), кристали за коса, хининова вода

# 179
Някой знае ли нещо за бирен шампоан майка се върна от Гърция и каза че търсила тука ама даже незнаели какво е та някой от вас ако е чувал за такова нещо да драсне 2-3 редчета
Аз знам този, но не съм го ползвала и незная дали е добър: http://www.izgodnobg.com/ceni/267448-Mrs-Potter-biren-shampoan.php

Общи условия

Активация на акаунт