Тайната на дългата и здрава коса - 72

• 52 221
  • 291
  •   1
Отговори
# 90

Момичета ,защо косата ми не стои добре ако не я изсуша със сешоар?Иска ми се да я пощадя малко ама иначе става отврат ,а така дори издържа 3-4 дена дори и да не я измия . newsm78

и моята е отврат , ако не я изсуша с дифузера  ooooh!   къдриците ми са ужасно безформени
препоръчайте продукт за топлинна защита за къдрава коса - ако това има значение де  
аз си мисля , че от сешоара си докарах косопада  Rolling Eyes   преди от 2 години го ползвам постоянно оставях косата си да съхне сама и нямах проблеми , а сега ...

# 91
Сега се зачетох в другата тема, която уж дублира тази, и ми изникна въпроса, дали някой съставки в маските не се неутрализират.Като се замисля повечето маски включват 2-3 неща само, а аз май слагам от всичко по малко.
Ако някой знае дали някое от изброените пречи на друга да сподели Simple Smile

- масла - бадемово,жожоба,кокосово,пшенично, карите,кайсиево
- яйце - жълтък,белтък
- зехтин
- лимон
- мед
- кисело мляко
- алкохол
- витамини - ампули
- тривитаминол
- рициново масло
- мас
- газ
- хума
- стимулант
- оцет
И ако някой се сеща друго да допълни Simple Smile

Еми някоиот киселите неща не могат да се смесват. Например не можеш да сложиш лимонов сок и оцет, трябва да избереш едното. Кис. мляко с лимон не се смесва. Попринцип колкото по-малко неща слагаш в маската е по добре.

# 92
Вчера след като си измих коста се намазах с това

Една прителка ми го купи от Германия, страхотно е . Страхотно е за моята суха и третирана коса  Party Сега съм решила едно против накъсване да си поръчам от там... Я кажете нещо тук дали мога да си намеря против накъване  newsm78

# 93
  • В полите на Пирин планина
Аз се сещам за Елсев Анти-Кас серията - тя е против накъсване.

Иначе аз се старая да не натрупвам много съставки в маската, а избирам най-много три - четири съставки - например : масло, жълтък, мед или масло, хума, кисело мляко или масло, хума, жълтък.
Скоро не съм слагала алкохол в маската, че нещо не се сещам  newsm78

Аз оставям косата да изсъхне самостоятелно и ползвам някакви стилизанти, за да има форма. Сешоар ползвам много рядко, по-скоро инцидентно, защото краищата ми започват да цъфтят по-бързо.

# 94
И аз сега се боря с липсата на форма на косата - ако не я изправя със сешоар, няма нито обем, нито посока. Но пък отдавам проблема на факта, че я пускам в момента и ми остават около 10-15 см до мечтаната дължина. Дилемата е или нова прическа с форма и по-малка дължина, или стискане на зъби 5 месеца и усилено пръскане с хининова вода и маски.
Само исках да споделя, защото сигурно част от вас също са минали през такава фаза Simple Smile

# 95
За измиването без шампоан - преди ползвах яйце и кисело мляко, накрая при плакненето слагах съвсем малко количество шампоан само в корените и то не навсякъде. Така косата не остава мазна и си изглежда като измита с шампоан и с блясък като след домашно забъркана маска. Изобщо не остава мазна, дори понякога съм слагала и балсам накрая  Flutter
А за сешоара, напоследък го замених успешно със замозалепващи ролки, накрая само дооформям малко със сешоар, дори може и без него. Имам здрава коса, но когато дълго време без почивка я опъвам постоянно със сешоар, накрая си губи здравия вид и дори не може да застане в хубава форма както една нетретирана жива коса колкото и да се опитвам да я оформя. Това при положение, че в последно време използвах много добър термозащитен продукт. Изобщо косата ми изглежда в пъти по-добре без тормоза с горещата струя, дори с масовата козметика, нищо че преди ползвах най-скъпите маски и шампоани.

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 16:15 от brawn

# 96
Момичета моля ви кажете ми откъде в софия да си купя тази маска с чесън
 http://www.astra.bg/lorys_garlic.htm
 също искам и тази
.
Въобще къде продават тази макра маски?  Praynig

# 97
  • София
1 kg маска???  Shocked За 6 лв?  Shocked

Аз честно казано не съм я виждала- нито по козметичните, нито по аптеките.  Thinking

# 98
VIKI,от този сайт можеш до поръчаш маските с доставка.Тук са обаче с 2-3 лв по-скъпи.Аз също съм им хвърлила око  PartyИначе не съм ги виждала в търговската мрежа. Надявам се да съм помогнала  Hug и да не се сметне за реклама
http://-spam083-/index.php?cPath=61&osCsid=d9f21aec212e6b696beee1d7cae40e70

# 99
1 kg маска???  Shocked За 6 лв?  Shocked

Аз честно казано не съм я виждала- нито по козметичните, нито по аптеките.  Thinking

6  лв е в този сайт, аз някъде  в интернет ги  бях гледала за по 8 лв, но ми се иска да отида и  да си я купя от магазин, не от онлайн магазин. моля кажете ако някой я е виждал. Чувала съм старахтни  неща за ъази с чесън и за тази със змийско олио  Thinking

VIKI,от този сайт можеш до поръчаш маските с доставка.Тук са обаче с 2-3 лв по-скъпи.Аз също съм им хвърлила око  PartyИначе не съм ги виждала в търговската мрежа. Надявам се да съм помогнала  Hug и да не се сметне за реклама
http://-spam083-/index.php?cPath=61&osCsid=d9f21aec212e6b696beee1d7cae40e70

Сега видях че си писала, както писах по горе искам да са от магазин за да мога да ги видя,така от сайта  с доставката ще ми излезне 1 маска към 12 лв  Confused

# 100
  • София
Момичета искам да ви попитам-  като си направите домашна маска и я измиете с шампоан,след това слагате ли купешка в краищата или това е излишно?

# 101
аз слагам  Crazy

# 102
Аз да се отчета за вчерашната ми първа домашна маска!! - като си гледам косичката днес и разбрах защо всички толкова се зорите с домашни маски ( аз не че и купешки ползвам, май нищо не си правех досега на косата )  Laughing Много хубава и мекичка стана, има си блясък, днес все още е чистичка и хубава все едно току що съм я мила!  Grinning утре преди да замина на море ще повторя клепаницата! И мисля че с малко повече повторения на маската ще се справя с омазняването, тъй като наистина я усещам много по-суха и чистя в корените!

А исках да ви попитам - тъй като мен вчера бърканицата си ми стигна таман в корените хубаво да я нанеса ( а надолу косата ми е страшно дълга и гъста и ще ми трябва сигурно четворно количество и за там да стигне... ) подобни маски нанасят ли се и по дължината или само в корените? Става дума за маска с жълтък, лимоново сокче, алкохол и малсло от гроздови семки:) Сори за въпроса ама както вече казах досега не съм си слагала маски и идея нямам  Embarassed

# 103
# 104
Аз не слагам, защото си мисля, че след естественото подхранване химии освен шампоана.... по-добре по - малко. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт