Тайната на дългата и здрава коса - 72

• 52 236
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Ами добре измих се иии понеже сега излизам утре като се прибера и видя вече ефекта какъв е ( че сега още съм мокра ) ще кажа как е:) иначе това си признавам честничко, че ми беше първата маска домашна през живота!  Grinning иначе сложих каквото открих - жълтъци два, кисело мляко, лимонов сок изстисках, ракийка, престраших се и сложих малко от маслото гроздовото и съвсем малко от едно кайсиево, щото съм чувала че подхранва и не било лошо:) абе плесканица голяма, но поне се отми по-лесно отколкото мислех! ако ми хареса може да продължа да се клепам и занапред! стискайте палци, утре ще се отчитам как е Wink

# 76
Пробвайте да си миете косата с хума, задължително зелена. Разбърквате с вода или оцет, да се получи на кашичка, нанасяте на косата, стоите 5-10 мин. и отмивате, после няма нужда от шампоан, хумата достатъчно почиства косата.

А иначе аз се оплаквам от суха коса, побвала съм какво ли не, но ефект кой знае какъв не виждам. Наскоро се боядисах черна и малко се оправи работата и сега до края на месеца съм с маска на лореал абсолют рипеър, ще видим какво ше се получи  Rolling Eyes

# 77
Момичета, довечера смятам да си измия косата с хума, оцет и яйце. Как мислите, дали щее ми се измие косата имайки предвид, че е доста мазна в момента вече?  newsm78

# 78
Момичета, довечера смятам да си измия косата с хума, оцет и яйце. Как мислите, дали щее ми се измие косата имайки предвид, че е доста мазна в момента вече?  newsm78
Ще я измие ама... пробвай и сподели резултата Simple Smile , аз като сложа хума после е като метла,само по цвят се различават двете Simple Smile

# 79
  • Бургас
Ще я измие ама... пробвай и сподели резултата Simple Smile , аз като сложа хума после е като метла,само по цвят се различават двете Simple Smile

при мене е същото затова се отказах да пробвам дори и маски с хума

# 80
Дано да не стане много като метлица  hahaha А като се сложи балсам пак ли така изглежда? И колко често може да се мие косата с хума?

# 81
  • В полите на Пирин планина
Хумата в маска с жълтък и някакво масло ми се отразява много добре на косата, но само хума за миене ми прави косата гадна - една такава сивееща на цвят ...  Sick

# 82
Значи сега прочетох, че маските за коса с хума са хубави, стига да не оставите хумата да изсъхне, защото така изсмуква влагата от косата . Затова просто мажеш се с кашичката от хума и я измиваш, няма да стоиш с нея. Недей да слагаш жълтък, според мен. После сподели какво е станало.

# 83
Здравейте аз имам коса малко под раменете и искам да порасне по бързо в момента използвам шампоан и ампули за косопад на Виши - но нямам някакъв сериозен проблем ... След едноседмична почивка и стоене на слъне косата ми доста падаше , но сега е добре.Ако може да ми кажете някакви ампули или лосиони с по бърз ефект за да засиля растежа на косата си (защото не искам домашно приготвени маски и т.н.)

# 84
Все пак може да прочетеш в началото на темата  Peace Там има доста полезна информация за косата. Принципно се пшриема, че косата расте с около 1-1.5 см на месец и няма нещо кой знае колко ефикасно за по-бърз растеж. Някои казват, че косата расте по-бързо от хининова вода.

# 85
...колко често може да се мие косата с хума?
Зависи от косата, от степента на омазняване и замърсяване.
Аз при стандартна работна седмица ползвам веднъж шампоан и веднъж измиване с хума. Миенето с шампоан съвсем искам да изключа..и да ползвам нещо алтернативно.
...а към хумата задължително прибавям по нещичко (каквото ми се намира:жълтък, мляко, чай, оцет, най-често мед).

Към ползващите хума имам въпросче:
Откъде (в Сф) си набавяте хума?
 Аз от аптеките си купувам - пакетче, което ми стига за 1 измиване и струва 0,50 лв, но...
ми се иска да на си набавя отнякъде по-голямо количество и по възможност зелена.

....
Търсих рецепта за маска с грозде, че съм купила едно и никой у нас не го яде...не е сладко и ципата една дебела...
Та мисля да го изстискам и къде по косата...къде по лицето.
Попадам в нета все на 1, която не одобрявам  Naughty и накрая ще взема да импровизирам.
....
М/у др. гледам, че доста се дублира темата с тази  Thinking

# 86
Едва ли чак толкова много се дублират - тук си говорим за коса най-вече и не само за домашни маски за нея, а за всякакви продукти  Peace

# 87
Докладвам- Снощи си измих косата с хума, оцет и кис. мляко. Не се изми кой знае колко добре и днес ще трябва пак да си мия косата, а по дължината стана малко като на клечки... по- важното е, че не можа да ми измие косата де Confused Явно има някакъв "чалъм" довечера ще пробвам да се измия с кис. мляко и яйце пък да видим...Иска ми се да си мия косата с колкото се може по натурални продукти, но се я мия много често и незнам с какво още да пробвам  newsm78  Дайте идеи  Praynig

# 88
  • Бургас
Аз незнам дали косата ми ще прилича на нещо ако не я измия с шампоан.След злощастният ми опит с хумата ,беше много гадна и без блясък една такава.  Thinking

Днес си направих маска с мед,кисело мляко,оцет и масла от пшеничен зародиш,маслина и шеа.
Изглежда добре.Но я измих два пъти.Първият път с Лореал с пчелно млечице и вторият път с Фитовал като реших да не слагам балсам или готова маска,защото на Фитовала пише да се се постои малко с шампоана и да се отмие като може да не се слага балсам след това.

Момичета ,защо косата ми не стои добре ако не я изсуша със сешоар?Иска ми се да я пощадя малко ама иначе става отврат ,а така дори издържа 3-4 дена дори и да не я измия . newsm78

# 89
Сега се зачетох в другата тема, която уж дублира тази, и ми изникна въпроса, дали някой съставки в маските не се неутрализират.Като се замисля повечето маски включват 2-3 неща само, а аз май слагам от всичко по малко.
Ако някой знае дали някое от изброените пречи на друга да сподели Simple Smile

- масла - бадемово,жожоба,кокосово,пшенично, карите,кайсиево
- яйце - жълтък,белтък
- зехтин
- лимон
- мед
- кисело мляко
- алкохол
- витамини - ампули
- тривитаминол
- рициново масло
- мас