106 в УСА

• 17 164
  • 302
  •   1
Отговори
# 255
Мики, пробвай с темп агенция - за този тип работа, която търсиш мисля, че идеална работа ще ти свършат. Ако имаш късмет и те хареса някой работодател може и да те наеме, доста често става. Ако се захванеш с това да знаеш, че ще те тестват на интервюто - за програмите, които знаеш и колко бързо и вярно печаташ, ама не е страшно, трябва само да си подготвен.

Хиър, за мойта сфера става въпрос.

# 256
Мики, когато мъжа ми завършваше преди 2-3 години изпрати 1000 резюмета(без майтап, толкова бяха), докато си намери работа, като ние бяхме флексибъл да се местим където и да е. Аз също намерих първата си работа тук трудно, но след това не съм имала проблеми. Веднъж като имаш уърк хистъри, опит и контакти в сферата, в която работиш, става по-лесно. Понякога изисква пове4е време, като се има впредвид сега и стегнацията. Не се от4айвай и успех!

# 257
Хиър, за мойта сфера става въпрос.

Blush Ати, забравила съм коя е твойта сфера.

# 258
  • Чикаго / София
анет, честита ти ученичка.  Като за първи 4 дни, добре се е спарвило детето! Simple Smile

На пара досега не съм готвила, но ще пробвам задължително. Добре че описахте как става. Сега ще търся това метално нещо за тенджерата.

# 259
  • У дома
Много сте млади всички, затова не сте се сблъскали с проблема с възрастта. В действителност го има и тук. Моят мъж според резумето си се е родил и започнал работа в момента, в който е станал доктор на науката. Преди това не е съществувал даже. И това по препоръка на един рекрутор.
За платените резюмета - има възвръщаемост.
А за образованието тук - за мен е и плюс, и минус. С бакалавърските степени от БГ не мога да си намеря работа, а за магистърската от тук ми казаха да я крия, защото пак ми вредяло понеже поставя условие да ми се даде по-голяма заплата. Няма оправия в тази икономика.

# 260
анет, честита ти ученичка.  Като за първи 4 дни, добре се е спарвило детето! Simple Smile
На пара досега не съм готвила, но ще пробвам задължително. Добре че описахте как става. Сега ще търся това метално нещо за тенджерата.

Може и гумено да е. Моето е подобно http://www.cnet.com/i/bto/20090728/0998004-P-G_270x269.jpg

Atalanta, аз съм виждала резюмета, в които не са писани годините на завършване на университета, предполагам точно, за да се скрие, че човекът е към 50те.

# 261
Според мен винаги има нужда от кавър летър, това за снимките и възрастта ме разби, май в Европа си е практика обаче. Аз на моето резюме съм свела до минимум бг опита и образование, колкото да се види, че не съм седяла със скръстени ръце, и съм наблегнала на американския си. Последното, което писах беше functional, а не хронологично, но това май си зависи от работата, за която кандидатстваш. И аз мисля, че да платиш да ти го напишат си струва, както и да работиш с рикрутър.
Привет от северно американска земя вече, присъединих се към групата на резидентите, файнъли Grinning.

# 262
И аз мисля, че да платиш да ти го напишат си струва, както и да работиш с рикрутър.
Привет от северно американска земя вече, присъединих се към групата на резидентите, файнъли Grinning.

Привет, Биз, и добре дошла!

Какво разбирате под "да работиш с рикрутър"? Аз съм се срещала с един за една конкретна работа. Той ме разпитва надълго и нашироко, записа си какви са ми желанията, попита какво може да направи за мене и обеща, че ще държим връзка и това беше. Не ми отговори на нито един имейл и досега не ми е пратил ни една обява.  Може би има платени рикрутъри, които специално ти помагат?

# 263
Здравейте момичета,
Пристигам мнoгoогоо , много щастлива.Нали вчера ви казах мъката си с търсенето на работа-ами явно сте ми на късмет...  bouquet  Hug - да го бях направила по-рано.Днес бях на интервю.Знам, че малко странно в неделя, но явно нямат време през работано време.
И като по чудо получих работата. JoyИнтервюто беше в 3:30 за около 15 минутки.Адвокатска кантора-позицията е data entry.Знам, че не е кой знае какво, но е важното , че е пробив...като приключи интервюто ми каза, че до час ще звънне да каже дали ме взимат или не...ами минаха си два часа -ходихме да хапнем и до един magazin и аз му викам на мъжа ми: абе щом не се обади значи няма да я буде.Не за първи път казват, че независимо дали те наемът ще звъннат, но не го правят.И аз си викам айде нищо...следващия път.и хоп -точно паркираме пред нас и ми звънна... Grinning
Голяма радост, голямо чудо... Heart Eyes казаха ми , че първите 2 дни пробно и евентуално след това за постоянно.Кажете сега мнение-имам ли основа да се притеснявам за тези първи 2 дни?Аз си мисля, че са по-скоро да ме видят как съм като човек, дали ще се погодя с другите, защото в края на краищата в началото ще има training.Все пак всяка фирма си има собствена система и начин на работа...? newsm78

# 264
Еееее, честито!!!!
Браво, Мики, все така по вода да ти върви!

Имам въпрос. Знаете ли тук в САЩ форуми, подобни на този? Единственият, за който съм чувала тук, е mothering.com, та се чудех дали има други...

# 265
# 266

Имам въпрос. Знаете ли тук в САЩ форуми, подобни на този? Единственият, за който съм чувала тук, е mothering.com, та се чудех дали има други...

http://www.cafemom.com/

# 267
Мерси, блажка!

# 268
Мики, 4естито!!!
Аз съм работела временно нещо подобно и ми една от любимите работи, като се има в предвид, 4е аз не съм за офис работа. Навсякъде има пробен период, най-вероятно искат да осигурят, 4е си фаст лърнър, сработваш с колеги, изпълнителна и т.н., не се притеснявай. Успех!!!

Биз, добре дошла на американска земя! Сигурно е странно да си отново тук, лека ре-адаптиране!

# 269
  • У дома
Eeee, Биз, най-после. Леко приспособяване!

Мики, честито! Според мен няма от какво да се притесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт