По колко плащате за ток

• 36 567
  • 368
  •   1
Отговори
# 120
Защо и телевизорите и компютрите ви работят денонощно? Ние телевизор пускаме само за новините и за някой филм, т.е. 19-23ч.
Бойлер на ток, включваме само сутрин за 1 час и има приятно топла вода цял ден.
Съдомиялна нямаме - аз за 3-4 минути измивам вечер чиниите. Пералня - 1 път седмично /само като има 5 кг пране/
Гладя рядко - само мъжки ризи. Климатик - задължително.
Ние сме към ЕОН и нямаме изравнителни. Всичко отчитат точно на конкретна дата.
Лятото - 60 лв. /заради климатика  -  доста го ползвахме тази година/
Зимата - 130 лв.максимум в най-студените месеци.

# 121
Защо и телевизорите и компютрите ви работят денонощно? Ние телевизор пускаме само за новините и за някой филм, т.е. 19-23ч.
Съдомиялна нямаме - аз за 3-4 минути измивам вечер чиниите. Пералня - 1 път седмично /само като има 5 кг пране/
Ние сме към ЕОН и нямаме изравнителни. Всичко отчитат точно на конкретна дата.
Лятото - 60 лв. /заради климатика  -  доста го ползвахме тази година/
Зимата - 130 лв.максимум в най-студените месеци.
e, ti при толкова икономично ползване като плащаш 130 зимата...съгласих се, че моята сметка от 580 е нормална.

# 122
зима, лято - около 100 лв.месечно

# 123
  • София

Просто някои хора имат различен начин на живот от описания.
За мен пък е ненормално да пускам пералня веднъж в седмицата Shocked.Дори когато нямахме деца пусках пералня почти всеки ден.
Докато бяхме на бойлер стоеше включен денонощно-установихме,че така харчи много по малко ток.
За 3-4 минути е абсурдно да измиеш чиниите на едно 3 или4 членно семейство,още повече пък тенджерите,в които това ядене е сготвено.Съдомиялната ми харчи ток-да,но разхода за вода ,откакто я имаме,падна с около 3 кубика.
А гладенето само на мъжки ризи е немислимо в моето семейство-гладя всички  дрехи,включително и тези,с които си седим у дома.Много мразя изпомачкани дрехи.
Тъй че разбираш,че някои семейства имат по различен стил на живот.
Смея да твърдя,че съм икономична не само по отношение на тока,но не мога да изисквам да харча ток и да имам ниски сметки,няма как да стане.

# 124
Aaaaa...eто!
Ами разбира се...зависи и по колко часа работят тези ел. утрди.
У нас постоянно има някой в къщи и през зимата се отопляват поне 2 стаи, понякога и повече.

Аз пък никога не изключвам или намалявам отоплението когато ни няма.

# 125
Сметки за ток :

Лято - 70-95
Зима - 120-220 ..

нищо излишно нямаме в къщи  Confused Това е !

# 126
20-25 лв. е основната ни сметка.
Зимата сме със сушилня, тогава скача на 35 лв., веднъж и 40 лв. стигна, но пусках 17 сушилни.
Лятото ако сме на климатик 28-30 лв., но това лято е хладно и сме го пускали точно 3 пъти, не се усети на сметката.

Отоплението ни е на ТЕЦ, котлона на газ.
Почти всички крушки са ни енергоспестяващи.

# 127
  • Beyond the Frontiers
Последните 2 месеца имах прогнозна сметка 10 лв, чакам да ме изненадат "приятно" другия месец.
За февруари и март платих по 50 лв, а изравнителната беше 160  Shocked
За това пък за  ноември и декември плащах по 26 лв, изравнителната отново 160 лв.

Въобще не ми е удобно това отчитане, нямам никаква логика в сметките - уредите са нови А категория.

# 128
20-25 лв. е основната ни сметка.
Зимата сме със сушилня, тогава скача на 35 лв., веднъж и 40 лв. стигна, но пусках 17 сушилни.
Лятото ако сме на климатик 28-30 лв., но това лято е хладно и сме го пускали точно 3 пъти, не се усети на сметката.

Отоплението ни е на ТЕЦ, котлона на газ.
Почти всички крушки са ни енергоспестяващи.
това за колко стаи? По  колко часа на ден работи климатик?

# 129
това за колко стаи? По  колко часа на ден работи климатик?

В София нощите са хладни, само през деня включваме, в делничните дни вечер от 19 до към 22 ч., в почивните, ако въобще сме си вкъщи, от 12 до 22 ч.

1 климатик, с него охлаждаме дневната с бокса, спалните -само, ако се ползват през деня, но рядко се налага, защото са северни.

# 130
Хм..предстои ми да заживея скоро само на ток.. newsm78
Посъветвайте ме за разни разумни методи на икономии, плс..

Азаф, това за соларните системи е интересно - ама в Сф нали е постоянно не-слънчево - вършат ли работа наистина? Thinking

# 131
 Плащаме 65 лева  и  зима  и лято Confused А по цял ден у нас нищо друго не работи освен хладилник и компютър, само вечер  готвим нещо  Thinking

# 132
Е днес установих,че имаме две неплатени сметки от "отчети" - не прогнозни - на къщата на село,където ходим само за да проверим да не е разбита. Обадих се бясна до ЧЕЗ и тя проверява и ми казва - "ами инкасаторът е записал,че няма достъп до електромера"  #Crazy Побеснях. Електромера е на двора.Портата не се заключва - дървена е и нямаме куче.... Т.е. само ако е искал е можел да го отчете... #Cussing out

# 133
Мдааа..
а аз преди 2 седмици смених партидите на водата и сега получавам сметка от 23 лв..за 15 кубика..при условие, че никой не живее там от 25 май... Shocked Shocked

Та какво става -някой ще даде ли съвет за разумно ползване/икономии/ само на ток? newsm78 Praynig

# 134
Та какво става -някой ще даде ли съвет за разумно ползване/икономии/ само на ток? newsm78 Praynig

В къщи сме само на ток.
Икономии не могат да се правят. Бойлера работи нон стоп, печката е с керамичен плот - уж по икономична но.... , климатика инвертор но като го пусна през зимата и той дърпа, хладилника - нон стоп бил клас А - икономичен , пералнята и тя уж клас А ... малките не ги смятам - ТВ, лампи и.т.н. Преди година смених цялото осветление с 12 волта - не оказа кой знае какво влияние. По-горе съм написал колко плащаме ..

Общи условия

Активация на акаунт