Системен побой

• 7 169
  • 125
  •   1
Отговори
  • out of space
Искам да помогна и чакам съвети как!
Вчера ми разказаха с подробности как моя позната е пребивана систематично и поражително много пъти. Последният път е бил от 7 до 9 сутринта, без почивки, така както се бият мъже, но тя само е крещяла и се е пазила. Защо? Не е прав, но аз си го обичам.

Днес- не я познавам лично жената, пишем си от скоро, но трагедията е пълна. Живее в някакво село, мъжът й починал, след време от погрешно тел позвъняване се запознава с някакъв. Ходят месец и той заживява в нейната къща, децата й го обожавят. Съвсем скоро била пребита, потрошена и с опастност за живота, в болницата я оправят, макар да им коства много зор. Изгонва кретена. След два месеца отново го прибира "защото ми се кълнеше, че повече няма да се случи", сега на дневен ред е, че се сваля с някаква пикла 20 години по-малка. Жената не намира проблем, че едва ли не я е пратил в болница, а ме моли да изтрия профила на пачаврата, изобщо не стопля къде всъщност е проблемът. А е ега ти мацката казвам ви, бръкна ми под лъжичката....не може такива жени да понасят подобно нещо....Лошото е, че дори не е тъпа, какъв е този синдром и как да помогна?
В момента явно яде бой- предупреди ме, че ще се случи ако нейния разбере, че тя е писала на пиклата....
Казах й да го разкара- супер многословно. Но аз го обичам и децата ми го обичат....

Как се обича побойник и защо? Как се излиза от този ужас?

# 1
Можеш да помогнеш само на човек, който иска да му се помогне.
А доколкото разбирам тя дори не осъзнава проблема...

# 2
Каквото и да направиш, тя сама не отидели в полицията или в прокуратурата да подаде жалба, нищо няма да помогне.
Освен  newsm78, може би, ако има психолог тук във форума който да се свърже уж случайно с нея и да и повлияе психологически. Друг вариянт не виждам.

# 3
Не може да помагаш ако тя сама не иска да си помогне. Има си такъв психотип хора "садо-мазо". Много жени приемат ролята си на робиня и жертва и си им харесва.

# 4
Освен тоз левент да го хванеш и да му счупиш ръцете друга помощ не виждам. Тя сама си седи на тоя хал и и харесва явно.
Много е кофти, че доста жени търпят подобни извращения.

На сила можеш да вземеш, но не и да дадеш.

# 5
Ах! В този век на лична свобода и информация, как един човек понася подобно издевателство  Shocked.
Може да се обадиш в полицията и в организациите за закрила.
Много съжалявам горката жена. Съжалявам и нейния насилник, който вероятно също е бил насилван  Sad.
"Насила хубост не става". Ако тя не желае да разкара тоя нещастник, ти едва ли може да направиш повече.

# 6
  • out of space
Бих му счупила ръцете с удоволствие, но нито ми е наблизо, нито някой ме мол за това....

Не мога да спя спокойно бе хора, ще полудея! Всичко приемам- и изневерите, и наркоманията, и какво ли не....
Но това чудо като насилието към жени ме изкарва извън равновесие. Искам да помогна, някак  Confused

# 7
За мен, при нея това е голямо натрупване и насаждане на страх в съзнанието и. Такива хора трудно вземат решения.

# 8
...Лошото е, че дори не е тъпа, какъв е този синдром и как да помогна?.....
Как се обича побойник и защо? Как се излиза от този ужас?
Не смятам, че запознанството им по телефона е било случайно. Тя наистина ли го мисли?
Кажи и, че както "обича" нея, така може да "заобича" и децата и. Ако за нея не и е жал, може би ще се стресне, ако децата и са в опасност. Това, за жалост, е много вероятно да се случи .

# 9
А тогава ще е на оттърване ако този се захване с 20 годишната пикла.....
За жалост и тя ще подлежи на същия тормоз.
Ерика, опитай да  я отдалечиш за малко - предложи и гостуване при роднини, при теб ако имаш възможност. Нещо от този сорт, а тя завърже ли се вече имаш на разположение време да я уговориш да иде я до Анимус, я до някой друг специалист. Друго решение не виждам на този етап.

# 10
  • out of space
Танцуваща, точно това й казах- какъв пример дава на децата си. За телефона не съм си помисляла, че може да е нарочно.

За нея е проблемът, че до като не се е появила малката в сайта за запознанства тя е нямала проблеми. Не действа отговора ми, че и е грешна концепцията и вината не е в пиклата, щото такива има много, а в човека, на който гласува доверие и обич, а той съответно прави обратното....
Не приема, продължава да ме пита как да си запази семейството.....  Shocked

# 11
 Опитай се да я накараш да се обади тук: http://www.animusassociation.org/ или просто го направи вместо нея! Изправят ми се косите от подобни истории...Странна е човешката психика, но го има в цял свят, за съжаление - жертвата да се привърже към насилника си и да му намира оправдание! Да пази Господ!... Това е психично отклонение и трябва да се помогне!

# 12
Само психологически подход. Съпричастност, разбирателство, намиране на точните думи към проблема - но меки да докоснат душата и. От далеч и по малко. Докато то стигне до съзнанието и. Тя сама трябва да съзнае проблема и да се пребори с него. Друг начин не виждам.

# 13
  • out of space

Ерика, опитай да  я отдалечиш за малко - предложи и гостуване при роднини, при теб ако имаш възможност.

О, до Анимус абсурд да стигне, но наистина мога да я поканя на гости....Но се съмнявам да приеме, не сме толкова близки, а жената я е страаааах якооо! Ако видите как изглежда направо бихте се потресли, че това е възможно!  Shocked

# 14
А ако ти и идеш на гости? Или някой роднина запознат със ситуацията?
 Обикновено жертвата се чувства по - добре на нейна територия.... Друго определено не ми идва в главата.

Общи условия

Активация на акаунт