Системен побой

• 7 169
  • 125
  •   1
Отговори
# 75
Аз смятам, че такива жени искат помощ, ама ги е страх и от себе си. Специално за такива случаи и малко насила да се окаже помощ, не е грешка.  Confused
Зависи от самия човек - някои искат помощ и ги е страх, други не искат, дори и да има кой да им помогне.
Жив пример е позната, за която се сетих преди малко - появяваше със странни синини (винаги имаше разни правдоподобни обяснения), докато накрая не влезна в болница и не се разбра, че приятелят й я бие. Тогава дойдоха брат й и баща й и искаха да го пребият и дори застрелят, за да я остави на мира (и щяха да го направят). Тя се втурна да ги разубеждава и умолява и не им позволи да му кажат дори дума. В крайна сметка и досега живеят заедно и дори им се роди детенце, а тя е много горда, че мъжът й е "мачо" и е способен да пребие някой, само защото я е загледал. Та толкова по въпроса с помощта, когато от другата страна не ти я искат.
Трябва да се говори наистина много с жената - говорене, убеждаване, това е. Трябва да осъзнае, че й е нужна помощ и промяна, и тогава да се предприемат по-радикални мерки. Erica, опитай се да я разпиташ дали не би приела някаква помощ от теб, дали има някакъв хипотетичен шанс да се раздели с мъжа, какво мисли по въпроса с децата и побоите вкъщи, има ли кой да й помогне от семейството, опитвал ли се е някой да се намеси досега, как би реагирал мъжът, ако се разделят, случвало ли се е децата да бъдат бити, зависи ли по някакъв начин от него, примерно финансово и т.н. Това може да те насочи какво да предприемеш, за да е най-удачна намесата ти. Ако можеш поговори и с някой друг, който е близък до нея или е в течение на случващото се, за да получиш допълнително странично мнение. Само още веднъж напомням, че не всеки път намесата е удачна, когато хората не искат помощ - и това го казвам за доброто на жената, децата и дори на този, който се намесва.

# 76
  • out of space
ето какво ми е написала днес:

kakto pedvidih napi se pisa s neq tq mu kaza i stana nabi me pak sedna i pisa s neq do 1 4asa zaspa i sednah na kompa skarah se s neq a tq mi se prismq

а между другото, тя не ми е приятелка, не се познаваме на живо

# 77
  • София
Ох, т'ва малкото е гадничко  Twisted Evil Ама тя защо се разправя с нея, мъжът й се напива, пише си демонстративно с девойчето и тя чака той да заспи, да се накара на малката  Shocked В цялата история всички са хвани единия и удари другия  #Crazy

# 78
Чукни я там,където най-много ще я сплаши-децата.Кажи й че ако продължава в този дух рано или късно хората ще разберат за ситуацията.Може да се стигне дори до там да й отнемат децата заради родителска небрежност.За мен това си е абсолютна безотговорност.Може да са малки,но децата разбират.Една майка ако е нещастна и децата ще растат такива.Да се обърне назад и да си зададе въпроса ако съпругат й беше жив дали би желала такъв живот за най-близките си същества.Мъже много,сама няма да остане.Преди мноооого години имах една приятелка,подлагана на системен побой от мъжа си.Ходеше със синини ,дори по време на бременността си.Той посегна и на родителите й и те един след един за една година си заминаха от този свят.Оставиха й жилище,магазин.....абе достатъчно за да се оправя сама.Ходеше да се оплаква на всички,но нищо не направи.Все още е при него,все още си я поступва редовно.Разликата е че вече не остана човек,който да иска да й помогне.Страшното е че синът им израстна агресивен също като баща си.Няма да се учудя ако започне да посга на майка си и той.пропуснах да кажа че проблема и там бяха любовниците му.Опита се да посегне и на мен защото се опитах да говоря с него,но тогава не му се размина.Дали съжалявам че се опитах да помогне-не,но стигнах до извода че човек не си ли помогне сам и Господ не може да го спаси.В техния случай-търкулнало се гърнето та си намерило похлупака.

# 79
Аз не изпитвам съчувствие към жената, след като на нея й харесва ситуацията. Но, ме жал за децата и си е много опасно, както във физически план, може да посегне на тях така и психологически. Аз лично бих се намесила и бих проверила какви са държавните институции, които се занимават с деца при подобни проблеми и жени. Те бавно, но си вършат работата, не живеем в гората преди няколко хилядолетия. Щом майката не се грижи за децата си, трябва някой друг да го направи. Честно казано, не разбирам защо толкова й симпатизирате, че едно дете при опит да защити майка си при следващ побой може да пострада, а на нея й е все едно.

Относно другата жена, не мисля че трябва да се прави нещо освен да бъде предупредена, че се занимава с насилник. Не е престъпление да се запознаваш с някой в сайт за запознанства.

# 80
И на мен не ми е жал за такива патки-мазохистки.Тези жени не си ли задават въпроса какво се случва с децата им?И какво ще се случи с тях в бъдеще при такъв живот?Я я попитай въпросната Геновева-мъченица,ако нейният възлюбен следващият път така я фрасне,че да ослепее(визирам оная Вики от шоуто)или пък я остави на място,тогава кой ще ги гледа тея деца,дето сега с тях се оправдава?!Мене ако питаш харесал и е саламът,затова седи и търпи като куче Mr. Green

# 81
  • out of space
Сега говоря по скайп с нея. Показа ми децата си, момченцето е на около 6-7, момичето на около 16-17
Разказа ми, че преди седмица я съкратили,а като питах какво работи нейния убавец- ми нищо, лежипо цял ден, а вечерта се напива
Кажете ми как може да се обича човек, който пие, бие, изневерява, а за капак и не изкарва пари!  Shocked Какво му има за обичане на такъв!!!  #Crazy

# 82
Erica, убедена ли си в истинността на ситуацията?
Ако е така, опитай да помогнеш ако имаш желание, но контактувай само с жената. Обърни се и към институции и асоциации, занимаващи се с такива проблеми, поне за съвет. 

konstantin2007, нещо смешка ли се опитахте да кажете и не Ви се получи ли? Какво точно?   

# 83
  • out of space
Няма да стане тая работа, явно жената не е от най-умните. Нямало да го гони, а щяла да му отмъщава, изобщо концентрира проблема за това, че си пише в сайта с курветини, това че яде бой и живее с алкохолик изобщо не я притеснява. Писах какво ще се случи с децата й, обяснявах, че си пропилява живота, правих комплименти, карах й се, всичко което се сетих....
Не и не- щяла да му направи живота черен, нямало да го гони  ooooh!

# 84
Жалко....
Жалко и за децата.
Най-много да ги прочетем в новините, някой ден.

# 85
Аз си помислих че децата й са съвсем малки.Ееееееееееее,ами не мога да симпатизирам на такива като нея.Дъщеря й е достатъчно голяма за да си помисли онзи хубавец,че може да посегне и на нея,но не да я бие.Абе тази жена определено не  е в час въобще.Няма начин децата й да не знаят за какво иде реч в тяхната къща.Ти познаваш ли я лично тази жена?Виждала ли си синините по тялото й?Да не те мята нещо?Пари искала ли ти е?Съжалявам че задавам толкова въпроси,но има нещо гнило.

# 86
  • out of space
Не, изобщо нищо не иска от мен, само ми разказва и се опитва да се изкарва силна и преуспяла....

Четох й разговора с малкото курве, тя не знае, че мога. Първо я моли да престане да пише с мъжа й (с който нямат брак), после я псува, а малката и се подиграва.....
Лудница  Whistling

# 87
  • София
Отговорът на въпроса "Как и защо се обича насилник" обикновено се търси в учебниците по психология. Стокхолмски синдром, медицина.
Не мисля, че човек непрофесионалист може да помогне на жертвата, поне не и в момент, когато тя сама не желае да поеме протегнатата за помощ ръка.

# 88
Абе тази жена определено не  е в час въобще.

Т.е.? Какво значи да е в час или да не е в час?
Може да е тъпа, малоумна, умствено изостанала, проста, дебилна, грозна, ненормална, може всякаква да е. Трябва да я бият ли?
Принципно не приемам човек да бъде бит, камо ли пребиван. Накарайте мъжът Ви да ви удари една тупаница, така, че да Ви посинее окото. Знаете ли колко жесток трябва да е ударът? Представете си какво преживява един зверски пребит човек. Оставане на страна ужасяващите последици от психическия тормоз.

Ако всички, които не са в час или са прости трябваше да ги бият, то форумът щеше да е не форум, а бойно поле  Mr. Green
Включително и тази тема.

# 89
  • Варна
Кой е казал, че ТРЯБВА да я бият???? А че не е в час е очевидно! Аз не ща да ми удрят тупаници, благодаря! И не бих търпяла и секунда това, което се описва тук, ако не го разказваше точно Ерика нямаше и да повярвам, че е възможно! Е, какво да направим ние? Как се помага на някой, който просто не желае? Който не осъзнава къде точно е проблемът? Айде кажи как!

Общи условия

Активация на акаунт